AJÁNLÁS a BUD repülőtéren működő szállítmányozók számára az e-FREIGHT and e-CUSTOMS fejlesztések hasznosítására ajánlja: A Vámhatóság, a BUD handling agent-ek,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LOGISZTIKA és a SZÁLLÍTMÁNYOZÁS
Advertisements

A számítógépes hálózatok és az Internet
Kémény Zrt. vezérigazgató
Global Distribution System
Winbelépő - Munkaidő nyilvántartás
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
© 2010 IBM Corporation IBM Enterprise Content Management Az intelligens karakterfelismerés üzleti lehetőségei A dokumentum feldolgozás 5 lépcsője Előadó:
Önkormányzati információs rendszer
Elektronikus vám – E-Customs
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
Sokáig tart megtalálni?
HÁLÓZATOK.
Hogyan segítheti a telematika az egészségügy fejlesztését? Dr. Csurgó B. Mária SOTE Családorvosi Tanszék Egészségügyi információs rendszerek, távegészségügyi.
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
LÉGI ÁRUSZÁLLÍTÁS AUTOMATIZÁLÁSA MAGYARORSZÁGON
Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
LÉGI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
13.a CAD-CAM informatikus
A kiviteli vámeljárásokat érintő aktualitások
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
„To say that a company "eats its own dog food" means that it uses the products that it makes. For example, Microsoft emphasizes the use of its own software.
Elektronikus levelezés
Kevés az Ügyfél ?. 1.a legtöbb KKV-nek van weboldala 2.Időt és pénzt költenek a látogatókra Tény.
E-beszerzés Bravo csoport.
Banki termékek értékesítése elektronikus csatornákon keresztül Dr
A légi teherfuvarozás november 14. Áts Júlia
A szállítmányozói gyűjtőforgalom (közúti)
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Peer to Peer fájlmegosztó alkalmazás Médiakommunikáció-labor 2004 Csontos Gergely, Kőszeg György, Somogyi Tamás.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
SEGÍTSÉGET KÍNÁLOK, HOGY A PTC OLDALAKRA VALÓ REGISZTRÁCIÓ NE VEGYE EL A KEDVEDET A MUNKÁTÓL. HA SIKERREL JÁRSZ, NEKED IS LESZNEK KEDVENC PTC OLDALAID,
Dokumentumkezelés az abas-ban
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
ELevéltár architektúra. Előzmények Informatikai koncepció (Terv) Szakmai követelmények OAIS megfelelőség Költséghatékonyság Jogszabályi megfelelőség Nemzetközi.
Szerviz modul Ismertető. Cégismertető Magyarország vezető kárrendezési rendszerének szállítója Tíz éves szakmai tapasztalat Partnerei kapcsolatban állunk.
Hálózatok Kialakulásának okai: kommunikációs igény gépek közt,
Dokumentumkezelés Magyarországon
? ? ? ? ? Molnár Ferenc Milyen a jó informatikai háttér az ügyfélkezeléshez, ügyfél- információhoz? A jó CRM nélkülözhetetlen.
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
WINS Windows Internet Name Service. NetBIOS névfeloldás WINS nélkül tréfiokoskamorgó Ki a morgó ? Szórt üzenet Net use t: \\morgó\iratok Windows 2003-nak.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Automatikus EKÁER bejelentő program. EKÁER  AZ ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALMI ELLENŐRZŐ RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL (EKÁER) szóló, a Nemzetgazdasági Miniszter.
Webes megoldások Munka kiszervezés webes felületre - Ügyfél oldalra (webshop, ügyfélkapu) - Adatrögzítés távolról (intranet) - Decentralizált adatrögzítés.
Előadó: Hortobágyi Ágoston
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Állományok le- és feltöltése az interneten Papp Szabolcs 2009.
CCS HUNGARY AWB RENDSZER HASZNÁLATA. CCS HUNGARY LÉGI SZÁLLÍTMÁNYOZÓI RENDSZER FŐMENÜJE Hasonlóan más felhasználói programhoz itt is a felhasználóknak.
Minősítésre jelentkezés Mire jelentkezünk? A jogszabályok szerint mindig a következő évi minősítési eljárásokra jelentkezünk. Vagyis aki idén jelentkezik,
CCS Hungary Csányi István Csányi István 1.
Előadó: Kovács Gábor DocuScan Kft. Nagymennyiségű dokumentum feldolgozása a gyakorlatban.
Több millió számla egy szatyorban avagy papír és elektronikus forma egy kézben Puskás Zsolt Péter informatikai igazgató Drescher Magyarországi Kft
Egy termék tanúsítása — tapasztalatok és következtetések Vágujhelyi Ferenc.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
CCS HUNGARY Pénzügyi rendszer. Bemutatkozás A CCS Hungary Pénzügyi rendszer a CCS Hungary BACH Best Airport/Airline Cargo Handling és a CCS Hungary Integrált.
Dr. Kiss Ferenc K+F igazgató Madarász Gábor projektvezető.
Háttértárak.
„Nem a papírra van szükség, hanem a rajta lévő információra!”
Ajánlat, szerződés, számla dokumentumok egységes kezelése
A LÉGIÁRU-FUVAROZÁSBAN
Számítógép-hálózatok
Dokumentumkezelő rendszer bevezetésének tapasztalatai
Szociális regiszter publikus felület használata
Cégbemutató prezentáció Budapest, 2003.
A CIM fuvarlevél és a CUV üres kocsi kísérőlevél bemutatása
Készítette: Farkasné Veres Edina
Előadás másolata:

AJÁNLÁS a BUD repülőtéren működő szállítmányozók számára az e-FREIGHT and e-CUSTOMS fejlesztések hasznosítására ajánlja: A Vámhatóság, a BUD handling agent-ek, a IATA és a vezető légitársaságok.

A legtöbb légi speditőr BUD reptéren Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system CARGO HANDLING AGENT - BUD FWB, FHL and spec. msgs CUSTOMS SYSTEM AIRLINE SYSTEM A speditőr saját rendszere valaohol… FWB, FHL FWB, FHL and spec. msgs Spec. messages Special messages Spec. messages Special messages Élvezi az eCustoms and eFreight előnyeit – és Ön!?

eVám nélkül… SPEDITŐR IRODA - BUD CARGO KISZOLGÁLÓ ÜGYNÖK - BUD VÁMHIVATAL A speditőr bemegy az okmányokkal a vámhivatalba és megkéri az engedélyt Speditőr beviszi és leadja a küldemény okmányait a handlingnél Valami hiányzik vagy nem stimmel, a speditőr visszamegy az irodájába Egész folyamat kezdődik előről kezdődik előről A vámhivatal engedélyzi a küldeményt eVám nélkül: Rendkívül sok időt és munkaerőt igényel a küldemény feladása A küldemény engedélyeztetésének minden fázisa fizikai jelenlétet igényel Ha elutasítja a vámhatóság a tételt már csak új fuvarlevélszámmal történhet a küldemény engedélyeztetése Irodájában nyomtat, másol… ismét bemegy, sorban áll, újra megkéri az engedélyt.. Valami hiányzik vagy nem stimmel, a speditőr visszamegy az irodájába…

eVám nélkül: és ezzel még nincs vége… SPEDITŐR IRODA - BUD CARGO KISZOLGÁLÓ ÜGYNÖK - BUD VÁMHIVATAL 10 évig őrizni kell és amikor ellenőriz a vámhivatal, elő kell keresni és be kell mutatni, néha évekkel később a dokumentumokat Az irattározás egyre drágább. Drága a helyiségbérlet, drága a munkaidő amíg elhelyezik és kikeresik onnan és senkinek sincs igazán kedve a poros íratok között matatni. Ha nincs meg, nincs kitől kérni adatokat. Be kell vinni a papírokat, néha jelentéseket, listákat is kell készíteni a papír alapú adatokból.

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system FWB, FHL and spec. msgs Mi történik itt BUD reptéren? A „CCS Hungary AWB” PC-s rendszert használja gyakorlatilag minden speditőr a BUD reptéri irodájában, amely kapcsolatot biztosít a Vámhatósággal és a handlingekkel. AWB adatok beírhatóak de elektronikusan is betölthetőek FWB és FHL üzenetekkel több úton, sőt az FWB-FHL adatok text interface file-on keresztül is átadhatóak. A betöltött adatok úgy látszanak a „CCS Hungary AWB” rendszerben, mintha kézzel rögzítették volna őket. Ezután kiegészíthetőek a vámadatokkal, majd számos elektronikusan elvégezhető a kiléptetés a „CCS Hungary AWB” rendszeren keresztül és egy gombnyomásra eljutnak az adatok elektronikusan a Vámhatósághoz, handlinghez és légitársasághoz. HASZNÁLJON PAPÍR NÉLKÜLI ELJÁRÁSOKAT BUD-on! INTÉZZEN MINDENT AZ IRODÁJÁBÓL LEKTRONIKUSAN! Ne járjon a vámhivatalba, ne rögzítse kétszer (a házi rendszerbe is) a fuvarlevél adatokat! HASZNÁLJON INTERFÉSZT. SPÓROLJON IDŐT ÉS PÉNZT!

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 6 különböző úton adhatja át az AWB adatokat a házi rendszerből a BUD irodában működő CCS AWB rendszernek, hogy a vámadatokkal kiegészítve indíthassák az e-Freight és eCustoms folyamatokat! Hogyan adhat át FWB-FHL adatokat BUD-ra?

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 1. és 2. Champ (Traxon) vagy Descartes (Tradevision) rendszeren keresztül. Champ or Tradevision

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 3. FTP / SFTP közvetlenül a CCS Hungary-nak

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 4. SITA telex üzenetben

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 5. Struktúrált text interfész file-ban – file transferrel a házi rendszerből a BUD irodában lévő PC hálózaton működő CCS AWB rendszernek.

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 6. Ha a CCS AWB rendszer a központi szerveren van telepítve virtuális PC-re, akkor helyben, struktúrált text interfész file-ban, közvetlenül. 6. Ha a CCS AWB rendszer a központi szerveren van telepítve virtuális PC-re, akkor helyben, struktúrált text interfész file-ban, közvetlenül.

…sajnos jelenleg Önöknél még… A BUD irodában: manuálisan újra kell rögzíteniük a fuvarlevél adatokat a CCS AWB rendszerbe, hogy eVámozhassanak. Ez nem csak időpocsékolás, de néha nem felel meg a vámelőírásoknak sem. A dolgozók szenvednek az elavult folyamatoktól és a felesleges adatrögzítéstől vagy vámhivatalba járkálástól! …és az ügyfelek sem teljesen elégedettek. CARGO HANDLING AGENT - BUD FWB, FHL and spec. msgs CUSTOMS SYSTEM AIRLINE SYSTEM Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL FWB, FHL and spec. msgs

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… Csatlakozzanak hozzánk! Működjenek együtt a Vámhivatallal, a handling agent-ekkel, a légitársaságokkal, a IATA-val és a CCS-el, hogy a BUD iroda legyen az első igazi papír nélküli iroda! Tájékoztassák a döntéshozóikat a lehetőségről, hogy elektronikusan végezhetik a vámeljárásokat ami mindenkinek csak előnyt jelenthet! Mit javaslunk Önöknek?

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… Kérem csatlakozzon hozzánk! Működjenek együtt a Vámhivatallal, a handlingekkel, a IATA-val, és a fuvarozókkal, hogy élvezhessék az e-Freight és eVám előnyeit! Spóroljon! Csökkentse a vámbüntetések veszélyét! Élvezze a Vámhatóság és a CCS baráti támogatását! (a vám és a CCS is tárol minden adatot) Haladjon a korral! Mit ajánl Önnek a CCS Hungary?

Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… Reméljük sikerült eljuttatnunk Önhöz az Üzenetet! Engedje a dolgozóit ápolni az ügyfélkapcsolatokat ahelyett, hogy a vámhivatalba járnak vagy adatot rögzítenek. Spóroljon a benzinen és a telefon költségeken, hiszen elektronikus kapcsolatban áll majd a vámmal és a handlingekkel! Felejtse el a papír archívok 10 éves tárolását. Hatékonyabb folyamatok, költségoptimalizálás, jobb ügyfélkiszolgálás Pont ahogyan azt a stratégiai fejlesztési tervei előírják! Köszönjük a figyelmét!