Magyar Nemzeti Kereskedőház. ALAPÍTÓK: MAGYAR ÁLLAM (99%) és MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA (1%) Magunkról Kormány: Keleti Nyitás stratégia Új piacok,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
LOGISZTIKA és a SZÁLLÍTMÁNYOZÁS
Advertisements

Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
Ágazati stratégiák az NFGM szerepe a pénzügyi és gazdasági válság kezelésében, valamint a hosszú távú versenyképesség biztosításában Bakács András, főosztályvezető.
Magyar Export-Import Bank Rt.. Alapítás: évi XLII. Tv. u 100 % állami tulajdon u Az Eximbank alapításának célja:  a magyar külkereskedelmi kapcsolatok.
RENDELÉS, VEVŐKISZOLGÁLÁS, E - BUSINESS
1.A gazdaság és az infrastruktúra fejlesztése, a foglalkoztatottság növelése 1.1 Mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenység fejlesztése •Biotermékek.
Koncepció MARKETING Cernat Kati Cernat Kati.
Magyar Export-Import Bank Rt.
Roncz Gábor vezérigazgató
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
Magyarország és a Kárpát-medencei térség
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Mi az, hogy biztosítási alkusz, az alkusz helye és szerepe - egy nemzetközi alkusz szemszögéből n Az Alkusz szerepe, az alkuszi etika. n A szolgáltatási.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Előadó: Simon Csaba Volksbank, Trade Finance osztályvezető
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A vállalkozások környezete
Exporttal és importtal kapcsolatos okmányok
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Marketing KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSI, ÖSZTÖNZÉSI
Az EEM helye a menedzsmentben
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Wekerle Terv A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Vagács István Főosztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési.
Magyar Nemzeti Kereskedőház
A Rábaköz agrárgazdaságának fejlesztési lehetőségei Hutflesz Mihály ügyvezető Régiófókusz Nonprofit Kft Csorna, december 17.
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
Relációk és esélyek Távol-Kelet Li Mengyi Sales Igazgató - Ázsia.
Nemzetgazdasági Minisztérium A kormányzat külgazdaság-politikája, tervek az adósságteher kezelésére és az exportvezérelt gazdasági növekedés beindítására.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL
Eu-s források súlypontja a KKV fejlesztés és Innováció Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
K ERESKEDŐHÁ ZAK VILÁGSZERTE A KKV - K EXPORTJÁNAK NÖVEKEDÉSE ÉRDEKÉBEN Meilinger Nikolett Akvizíciós tanácsadó Ú J PIACOK, Ú J LEHETŐSÉGEK !
Debrecen, Magyarország
K ÜLGAZDASÁGI ÉS K ÜLÜGYMINISZTÉRIUM Magyar-dél-afrikai gazdasági kapcsolatok szeptember 25., Budapest Afrikai Főosztály.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Kiket keress, hogy az üzleted fejlődni tudjon? Farkas Attila
K ÜLPIACI VERSENYKÉPESSÉG L EHETŐSÉGEK AZ EXPORTBAN V AN Z YL -P ANDUR Á GNES.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
. ÚJ PIACOK, ÚJ LEHETŐSÉGEK Támogatási és finanszírozási lehetőségek Anyaországi és külhoni együttműködés.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Magyarország – Csehország Bilaterális gazdasági kapcsolatok Orosz György főosztályvezető, Globális Főosztály KÜLGAZDASÁGÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG.
T RADICIONÁLIS PIACOK, Ú J LEHETŐSÉGEK ! MNKH K ÖZÉP - EURÓPAI K ERESKEDELEMFEJLESZTÉSI H ÁLÓZAT K FT. B EMUTATKOZÁS.
WKING PARTNERSÉG BEMUTATÓ. WKing Kereskedőház az Ön cége szolgálatában Tapasztalatunk: 10+ év e-commerce 20+ év kereskedelem 10+ év online marketing tapasztalat.
Az ITDH új szolgáltatásai Hagyományos elemek Kiállítások Kereskedelemfejlesztési pályázatok Üzletember találkozók itthon és külföldön Relációs.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Kassa KÜLGAZDASÁGI KONFERENCIA Miskolc, április 24.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Rózsa Viktor Viszonylati menedzser Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Bemutatkozás.
Budapest Premium Medical Port Klaszter
A regionális kereskedelemhez kötődő biztosítási lehetőségek.
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Üzleti terv bemutatása
Cégnév Üzleti terv.
Előadás másolata:

Magyar Nemzeti Kereskedőház

ALAPÍTÓK: MAGYAR ÁLLAM (99%) és MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA (1%) Magunkról Kormány: Keleti Nyitás stratégia Új piacok, új lehetőségek!

A Kereskedőház... A hangsúly nem a fizikai infrastruktúra létrehozásán van, nem lesznek drága és nehezen fenntartható kereskedelmi kirendeltségek. Nem finanszírozója a magyar exportnak, akkor sem, ha együttműködik minden releváns pénzintézettel. Ez nem jelenti azt, hogy kizárt saját számlás ügyletek teljesítése, de nem ez a fő cél. Nem reinkarnációja a valaha volt IMPEX cégeknek, csak annyi a közös, hogy állami háttérrel indult és külkereskedelmet folytat.

Miért van szükség a Kereskedőházra? Magyar KKV-k előtti akadályok: 1.Külpiaci információk és kapcsolatok hiánya 2.Külkertechnikai információk és tapasztalatok hiánya 3.Pénz és tőke hiánya 4.Menedzsment ismeretek hiánya

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) küldetése: Modern kereskedőház: minél sűrűbben szőtt kapcsolati hálót vessünk ki az EU-n kívüli piacokra Integrátor és inkubátor szerep:  Szétszórt árualapok / komplementer szolgáltatások összeszervezése  Kezdő exportőrök támogatása minden oldalról  Kapacitásbővítések elősegítése  Szolgáltatás diverzifikálás Üzleti alapon, de a tulajdonosok gazdaságdiplomáciai céljának segítése Nemzeti gazdasági országimázs építése Küldetésünk

Ágazatok Mezőgazdaság és élelmiszeripar Vegyipar Gépipar ICT Környezetipar Egészségipar Építőipar, mérnöki szolgáltatások

Üzleti stratégia VERSENYKÉPESSÉG hosszú távon fenntartása Magyar minőségi termékek exportja Komplex-, „csomag” rendszerek értékesítése Kereskedelmi márkák létrehozása Know-how létrehozása

Magas minőségű fogyasztási cikkek Gyümölcslé (de nem ásványvíz) Fagyasztott zöldségek és gyümölcsök Fokhagyma és pirospaprika Hús és húskészítmények Kozmetikumok Dizájnbútorok Szőrme

Szolgáltatásexport Klasszikus mérnöki szolgáltatások Környezetvédelmi és vízipari megoldások Informatikával ötvözött mérnöki tudás / Szoftverfejlesztés Oktatási kapacitások exportja Turisztikai és wellness szolgáltatások exportja

Célzott külpiacok Magyar Kereskedőházak 25 országban az év végére

Tevékenység Külkereskedelmi ügyletek lebonyolítása Exportlehetőségek feltárására célpiacok, termékek, ágazatok elemzése, célzott tenderfigyelés Közvetítői tevékenység : konkrét vevői igényekre belföldi szállító és árualap biztosítása A vevő és eladó közötti ügylet teljes körű menedzselése az ajánlattól a leszállításig, illetve pénzügyi rendezésig Közreműködés a finanszírozási folyamatokban Szállítmányozás, egyéb logisztikai szolgáltatások Az üzlet nyomon követése – szállítás, fizetés, garanciális kérdések

Összefoglalás Év végére várhatóan 25 országban működő kereskedőházi képviseleti hálózat Áru és szolgáltatás exportKözvetlen segítség a finanszírozásban: EXIM Kiemelt diplomáciai támogatás: MKIK, diplomáciai képviseletek

Dr. Kerekes György vezérigazgató Van Zyl-Pandur Ágnes külpiaci tanácsadó 1095 Budapest, Ipar u. 5. Tel: