Hat alapszabály, amit be kell tartanod hogy Szilveszterkor biztonságban legyél Alkohol Pirótermék Minősége Eszközök Időjárás Helyszín Állatok Védelme.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Hogyan tájékozódjunk a terepen?
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
Vonóhorgos, 4 kerékpáros szállító
Kis Angyalkák.
Tudtad ezt?.
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Best of Westend információ Valós esetek, írta az élet… Mottó: Látogató: Információ? Infós: Igen. Látogató: Ja, nem! Infós: De. Látogató: Kár.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA.
Gondolatok a barátságról
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Tanácsok nőknek!! H. J. FATER.
Készítette: a Dalai Láma
Tanácsok nőknek!!.
Hogyan váljunk gyöngyhalásszá és találjunk rá az igazgyöngyre?
Kellemes Ünnepeket!.
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!
Tibeti személyiségteszt
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
1 Balesetmentes, az élethelyzetnek megfelelő környezet.
Hurrikánok, Tájfunok, Tornádók
BARACSKAI FILMKLUB Üzenetek Kisvakond kalandjai.
A megfizethető hálózat HelpforYou! Ismersz jó üzleti lehetőséget? Sokba kerül az indulás? Magas az aktivitási elvárás? Tartasz a hálózatoktól? Nehezen.
HELIKOPTER REPÜLÉS KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS Budapest,
Napra Valentin.
Kis Angyalkák.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Fény az alagút végén.
….Mib ő l lesz a cserebogár…. Nem az számít, hogy minek születik Valaki…. … hanem az, hogy mivé nő fel….
Alleluját zengj az Úrnak Minden nemzet áldja Őt, Örvendezve ünnepeljük, Mert jóságos és dicső. Angyali kar, mennyei kórus, égi nép Együtt áldjuk szent.
Dr. Farkas Klára r. őrnagy
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Fény azaz alagút végén Egy ember a kutyájával együtt halt meg. Az égbe érve, az arannyal kirakott úton mentek… Ismerős? Egy finom márványkert mellett.
A négy gyertya.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA
Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő program „Legyél te is válogatós!” 6. Előzd meg a hulladékképződést!
Pozitív gondolatok.
Alapszintű újraélesztés és félautomata defibrilláció bemutatása
Készίtette: Gribunov Anton
Személyiségteszt.
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
A munkavállaló kívánságlistája a munkáltató felé:
Egy jegesmedve jókívánságai az Újévre
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
VILLAMOS ENERGIA PIAC SZÉLERŐMŰVEK, SZÉLERŐMŰ PARKOK FELÉPÍTÉS, ÜZEMBE HELYEZÉS, GAZDASÁGI KÖLCSÖNHATÁSOK 1.
Fényforrások Azokat a testeket, melyek fényt bocsátanak ki, fényforrásoknak nevezzük. A legjelentősebb fényforrásunk a Nap. Más fényforrások: zseblámpa,
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
«PATKÁNYETETŐ LÁDA» 1. 2 cm 26.5 cm 19 cm 11,5 TARTALMAZ: -1 KULCS -1 HOSSZÚ PÁLCA -2 RÖVID PÁLCA SZTENDERD ® Súly: 430 g.
Caracalla udvarában Kalandjáték 8.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Tibeti személyiségteszt
Te bevállalnád? Természettudományos próbatételek osztályosoknak és integráltan tanított SNI tanulóknak.
Hősök Hétköznapi hősök.
Utcai balesetek Szerzők: Marsi Zoltán, Dr. Mártai István
Tűz- és balesetvédelem
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
CSODÁS JÓKÍVÁNSÁG 1.
Láss... ne csak nézz.
"Ha nem tudod, hogy hová mész,
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Amióta Téged megismertelek, körülöttem minden nevet.
Sportolni mindenkinek kell és mindenki tud! (nincs de…)
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
Az okos vásárlás lehetőségei a Kaposvár Kincse példáján
Pozitív gondolatok.
Előadás másolata:

Hat alapszabály, amit be kell tartanod hogy Szilveszterkor biztonságban legyél Alkohol Pirótermék Minősége Eszközök Időjárás Helyszín Állatok Védelme

Alkohol Tudnod kell, hogy bár év végén a pirotechnikai termékek egy részét szabadon megvásárolhatod és felhasználhatod, de ettől még azok használata az ún. „veszélyes üzem” kategóriába tartozik. Ha ittasan okozol vele balesetet, biztos büntetésre számíthatsz Bízd a pirótermékek kezelését, fellövését olyan társadra, aki még nem ivott! Ha ezt látod, ne pirózz!!!

Pirótermék minősége Nem mindegy hol vásároltad a piró cuccokat Soha ne vásárolj illegális árusoktól!! Vásárolj hivatalos kereskedőktől: Ezeket általában a szupermarketek parkolóiban találod (pl. Lidl áruházak parkolói) A termék, amit megvásároltál legyen ellátva magyarnyelvű utasítással

Pirótermék minősége Csak ép, sérülésmentes termékeket vásárolj és használj! A rakéták vezetőpálcája mindig legyen sértetlen, egyenes és gyári hosszúságú! A bombettatelepek legyenek stabil állagúak, a rozzant, széthúllott telepeket ne vedd meg, ne használd!

Eszközök Rakéták kilövéséhez mindig használj kilövő állványt: Ez lehet egy műanyag cső, amit a rakétákhoz mellékeltek, vagy egy nagyobb (pl. pezsgős) üveg, amibe bele tudod állítani a rakéta vezetőpálcáját.

Eszközök Ne feledd, a vezetőpálcát soha ne szúrd a földbe vagy fagyos hóba, mert a pálcának is fel kell repülnie a rakétával együtt!!! A rakéta vezetőpálcáját a megfelelő méretű csőbe vagy üvegbe helyezd, nehogy feldőljön

Eszközök A kis tűzijátékbombák fellövéséhez használd a mellékelt vetőcsövet, amit mindig rögzíts pl. téglákkal, vagy egy kis karóhoz (ha eldől nagy baj lehet belőle). Ne feledd, a csőbe egyszerre csak egy bombát tehetsz bele!!!

Eszközök Használj gyújtópálcát vagy gyufát a termékek késleltetőjének meggyújtásához!

Eszközök Az öngyújtók lángja nagyon instabil a téli szeles időjárásban Legjobb, ha szerzel be gyufát vagy ún. vihargyufát

Időjárás Nagyon szeles időjárásban fontold meg a pirotechnikai termékek működtetését, a szél messzire elviheti a szikrákat, égő csillagokat, amit a tűzoltók jogosan ún.: „repülő gyújtóforrásnak” neveznek Ne feledd, a rakéták a szélben MINDIG A SZÉLLEL SZEMBEN repülnek!!! ( amerről a szél fúj ) eredeti irány szélsebesség Relatív sebesség szög valós haladási irány új repülési irány szög szélirány

Helyszín A piró cuccok használatához keress olyan helyszínt, ahol annak működtetése nem okozhat tüzet vagy sérülést, nem zavar másokat! Tartsd be az utasításban előírt védőtávolságot! A helyszín kiválasztásakor gondolj az állatokra is pl. kutyákra, akik nagyon félnek a tűzijátékok hangjától. Kerüld az állatistállókat (baromfi, ló, szarvasmarha, stb.) Mindig nézz fel az égre lövés előtt, nincs e útban villanyvezeték, tető, stb.

Állatok védelme Az állatok félnek a tűztől és a tűzijáték okozta hanghatásoktól. Az állatok önmaguktól védtelenek ezekkel szemben. Ez TÉNY! Az emberek közel kétezer éve használnak különféle tűzijáték eszközöket, ünnepeken, vagy vallási szertartásokon, és ez még így is lesz sokáig: Ez is TÉNY!

Állatok védelme Állattulajdonosként, ha tudjuk, hogy a közelben pirotechnikai termékeket fognak felhasználni, próbáljunk vigyázni háziállatainkra: Kutyát, macskát engedjük be a lakásba az érintett időszakra Lovak, szarvasmarhák istállóiban személyi felügyelettel nyugtatni lehet az állatokat, nem okoznak magukban kárt, ha ott vagyunk mellettük. Legyünk egymással toleránsak! A tűzijáték felhasználók is tartanak háziállatokat. Kis odafigyeléssel megférünk egymás mellett. Két órányi türelmet kérünk egy évben! Köszönjük!

Vásárolj hivatalos helyekről A Petárda Magazin az alábbi weboldalakat, webshopokat ajánlja, ahol további tájékoztatást és internetes vásárlási lehetőséget találsz: Hivatalos pirotechnikai üzletekben szakszerű tájékoztatást és minőségi termékeket kapsz.

Köszönjük Figyelmedet! Bízunk benne, hogy segítségedre lehettünk! Kellemes ünnepeket, boldog újévet és kulturált pirózást kívánunk!