„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP-5.3.1.B-2- 12/2-2015-0009.. -A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP-5.3.1-B-1-11/1kiemelt projektre épül,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Advertisements

„A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja” Záró konferencia június „ Új esély:
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
Az Országos Felnőttképzési Szakmai Központ éves tevékenysége, eredményei Évzáró értekezlet Budapest, december 16.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Dr. Jakab Julianna Budapest, október 29.. A projekt célja, hogy támogassa a nők által tulajdonolt és irányított vállalkozások életlehetőségeinek,
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
NEMZETI SZOCIÁLPOLITIKAI KONCEPCIÓ 2011
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
HHR.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Intézményvezetői célkitűzések
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A gyermeki jogok érvényesítése
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
A pszichológiai segítségnyújtás lehetőségei
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Németország BESZÁMOLÓ 2014
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
Előadás másolata:

„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/

-A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül, -A B1 projektben szakképesítést szerzett roma nők foglalkoztatásának támogatása, -Munkaerő-piacra történő belépés ösztönzése -Hátrányos helyzetűek társadalmi felzárkóztatásának megvalósítása A PROJEKT FŐ ISMÉRVEI

-Országos szintű program, -A foglalkoztatható munkaerő szakképesítése: dajka, kisgyermekgondozó-nevelő,gyermek- és ifjúsági felügyelő, szociális gondozó és ápoló, szociális asszisztens. - A projekt támogatott foglalkoztatási lehetőséget biztosít.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK ELŐZMÉNYEI -A Gyermekvédelmi Központ szakemberei részt vettek elméleti és gyakorlati oktatóként a gyermek- és ifjúsági felügyelő képzésben, a TKKI felkérésére -Biztosítottuk a gyakorlati képzés helyszínét és oktatóit -Részt vettünk az ünnepélyes bizonyítvány átadón. -Megérintett bennünket…

A PÁLYÁZATBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Motiváció pályázat benyújtására: -A gyermekek számára biztosítani a roma kultúra megismerését (hitelesség) -A másság elfogadása, empátia, tolerancia fejlesztése -A roma családokból hozott hagyományok ápolása, tisztelete -A projekt kitűzött céljai megvalósításának támogatása, lehetőség biztosítása a munkavégzésre ( a többségi társadalom felelőssége)

A BENYÚJTOTT PÁLYÁZAT „Új munka – új esély” – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Székesfehérvári szakmai egységében TÁMOP B-2-12/ (1fő gyermekfelügyelő foglalkoztatására)

A PROJEKT MENEDZSMENTJE Projektmenedzser: Deresné Tanárki Mária Pénzügyi vezető: Kovács Józsefné Mentor: Magán Judit

ALKALMAZOTT SZAKEMBER Vidics Zoltánné gyermekfelügyelő

A MEGVALÓSULÁS HELYSZÍNE ÉS IDŐTARTAMA Helyszín: Székesfehérvár A projekt időtartama: november október 31-ig támogatott foglalkoztatás, további 3 hónap foglalkoztatás január 31-ig január 31. után is számítunk a gyermekfelügyelő munkájára!

CÉLKITŰZÉSEINK A munkavállaló támogatása, megsegítése az új élethelyzetében Sikerélményekhez juttatás, pályán tartás Tapasztalatcserék, továbbképzések biztosításával ismereteik további bővítése A munkatársi közösség építő, támogató erejével megerősíteni elköteleződésüket Pozitív példájukkal további roma nők érdeklődésének felkeltése, motiválása a képzésekben való részvételre.

MIT VÁRTUNK A PROJEKTTŐL? Sikeres, eredményes megvalósulást Gyermekeink és munkatársaink empátiájának, toleranciájának erősödését A roma kultúra megismerését, közelebb hozását Az egyes problémák más megközelítését

MIT VÁRTUNK A PROJEKTTŐL? A roma nők társadalmi befogadásának elősegítését, erősítését A foglalkoztatottak családjának javuló életminőségét Új érdeklődőket, új munkavállalókat A társadalmi integráció felgyorsulását

ÉRTÉKELÉS 1. Célkitűzések megvalósulása: - elfogadás, befogadás - „pályán-tartás” - sikerélményekhez juttatás -segítség a problémák megoldásában -részvétel szakmai konferencián -új pályázó munkavállalók a célcsoportból – pozitív példa hatására

ÉRTÉKELÉS 2. -hitelesség -példa a roma nők társadalmi befogadására, munkaerő piaci helyzetük javítására -a célcsoport önbecsülésének erősítése -jó együttműködés a megvalósítás során (TKKI, SZGYF, Közvetítő Szervezet)

NEHÉZSÉGEK Mindenre nem lehet felkészülni… -Betegség (megoldottuk) Adminisztratív feladatok -Heti és havi jelentési kötelezettség -Elszámolás körüli bonyodalmak

KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK Projektdoktori szolgálat Érzékenyítő tréning

ÉLETKÉPEK- MOTTÓ Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van? (Katherine Graham(Katherine Graham)

KÖSZÖNET a munkavállalóknak, a gyermekeknek, a szakmai egység vezetőjének (mentornak) és munkatársainak, a SZGYF Projektigazgatósága munkatársainak, a TKKI munkatársainak, Az OCÖ munkatársainak a projekt pénzügyi vezetőjének.

ÚTRAVALÓUL „Utak úgy lesznek, hogy járunk rajtuk…” (Hans Kudszus) (MI ELINDULTUNK…) „Szeresd őket, hogy megszeressenek, és megszeressék, amit te szeretsz.”

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!