HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. EGYÜTTMŰKÖDÉS A DEBRECENI EGYETEM ÉS AZ SZTMK ALAPÍTVÁNY KÖZÖTT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Nyerjünk együtt! TAMOP /
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése PÁLYÁZATI PROGRAM TÁMOP 5.5.3/08/02/0031 A program az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Kulcskompetenciák Európai Bizottság 2005
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Dr. Nyitrai Ágnes, AVKF Paradigmaváltás a családi napközi ellátásra való felkészítésben június 1.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
1 A VAJDASÁGI PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK MUNKÁBA ÁLLÁSI MODELLJE 7. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Újvidék, november Jenei Ervin.
e-Learning a tanárképzésben
A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG VIII. VÁNDORGYŰLÉSE Debrecen, november Az idegennyelv-oktatás szerepe a szervezeti és regionális versenyképességben.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
Sólyom Andrea PhD Hallgató
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
A HEM kialakulása és fejlődése
HR-klub február 16. Előadó: Hegedűs Márta Értékteremtő szolgáltatói kultúra HR eszközökkel.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Kompetencia alapú oktatás elterjesztése Hajdú-Bihar megyében Herpai Imre igazgató, HBMPI.
A kompetenciafejlesztés eszközrendszere
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
„A” munkacsomag bemutatása Képzésfejlesztési javaslatok, finanszírozási alternatívák
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Hatékonyság. Ügyfélközpontúság. Modernizáció. Diplomás pályakezdők kiválasztása és beillesztése a MÁV csoportnál Kiss Mária Humánerőforrás fejlesztés vezető.
Elektronikus Munkaerőpiaci Adatbázis és Karrierpont Hálózat TÁMOP / ,,e-KARRIER” CSAT Egyesület Cím: 4025 Debrecen, Arany János utca.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
MERRE TART A MAGYAR FELSŐOKTATÁS? Dr. Molnár Károly Budapest,
A Bologna-folyamat a munkáltatók szempontjából Gerner Péter
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó március 19. Budapest.
Kulcskompetenciák, munkaerő-piaci kulcskompetenciák
Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Gazdálkodás Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens tanszékvezető.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
Képzések a foglalkoztathatóság javítására a szolgáltatóiparban
A felsőoktatás nemzetköziesedése: a nyelvoktatás helye és lehetőségei az uniós felsőoktatási programokban Dobos Gábor március 31. A szaknyelvoktatás.
Életpálya-tanácsadás és mobilitás Az EURES szerepe a mobilitás akadályainak leküzdésében.
BT bemutatkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kooperatív délután
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
A magyarországi pályatanácsadók kompetenciajegyzékének összeállítása és harmonizálása az európai standardokkal Kutatási beszámoló Előadó: Fejér Noémi 2009.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Életpálya-tanácsadás és mobilitás
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Andragógusok a pályán, miben segíthet a múzeumandragógia?
Előadás másolata:

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. EGYÜTTMŰKÖDÉS A DEBRECENI EGYETEM ÉS AZ SZTMK ALAPÍTVÁNY KÖZÖTT „Az angol nyelvű Agrármérnöki mesterszak nemzetközi versenyképességének fejlesztése” c. TÁMOP A/1-11/ projektben

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. SZTMK= HOA KÉPZŐKÖZPONT (Hungarian Outsourcing Association: 80 tagvállalat, 50/50 külföldi/magyar) - „hol NINCS szolgáltatás”? SZTMK start Cél: HÍD - a magyarországi szolgáltató vállalatok számára „ képes és hajlandó ” munkaerő biztosítása : országosan 500 fő, 850 óra Működés = versenyszféra HR tanácsadó módszerei szerint

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. A MUNKAERŐPIAC MA: Tervezés - max. 2 évre előre Új szakmák, munkakörök – és a FELKÉSZÜLÉS? Folyamatos átrendeződés – projektmunkák, hosszabb- rövidebb távú munkaerőigény A specifikus tudást nem a „hard skillek” jelentik Globálisan integrált folyamatokban emberek-eszközök- módszerek hármasa verseng A XXI. századi boldogulás alapja a gyorsan adaptálható, TRANSZFERÁBILIS tudás

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. AZ IGÉNYEK: Ismeretek átadása, tudásmegosztás Hol van a készségfejlesztés(pl. kommunikáció, problémamegoldás, konfliktuskezelés, a munkavégzés során használható gyakorlati nyelvtudás)? Hol szerezhető gyakorlat? Hol a motiváció? Mit ismer el a társadalom? Hol vannak az ösztönzők? Hogyan mér az iskolarendszer és hogyan mér a munkaerőpiac?

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. AZ IGÉNYEK - Az iskolarendszer és a szolgáltató szektor elvárásainak megfelelése Transzferábilis készségekkel és kompetenciákkal rendelkező, (ritka) nyelveket beszélő munkavállalók? VÁLASZ: Felnőttképzésben: rugalmas képzési programok Iskolarendszerű képzésben: kiegészítő programok kidolgozása

MIT IGÉNYEL A MUNKÁLTATÓ? Szakmai ismeret ÉS Idegen nyelv E-skills Soft skills Projektszemlélet Piacismeret Folyamatszemlélet Konvertálható alaptudás

Társadalomtudományok (Emberek ) Management (Üzlet) Műszaki tudományok (Technológia) “Az üzleti életben az a legnagyobb probléma, hogy az emberek nem tudják, milyen nyelven kommunikáljanak úgy, hogy megértsék egymást” Charles Holliday, CEO Dupont További szakterületek ismerete Speciális ismeretek SERVICE SCIENCE- ÚJ TÍPUSÚ TUDÁS

SSME: Új képességek és készségek a megváltozott munkakörnyezetben Service Science, Management and Engineering = SSME Üzleti modellek & folyamatok Tudomány & technológia Emberek & kultúrák SSME Szolgáltató rendszer 1. emberek 2. technológia 3. megosztott információk 4. szervezetek értékteremtő konfigurációja

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. MIT TANÍTUNK? Kompetenciafejlesztés: ismeretek, tények, összefüggések (tudás); készségek és képességek (cselekvőképesség); attitűd, motiváció (a cselekvés mozgatói) Kompetencia alapú vizsgával

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. MIT TANÍTUNK? 1. Ügyfélkapcsolati ismeretek 2. Ügyviteli, operatív tevékenység 3. Hatékony/eredményes kommunikáció 4. Idegen nyelvű kommunikáció 5. Operatív működést támogató funkciók 6. Vállalatirányítás 7. Informatikai ismeretek 8. Szolgáltatási ágazat specifikus szakmai ismeretek (IT, Telecom, CMR stb.)

11 Szakmai gyakorlat Ágazati ismeretek Kommunikáció Folyamatszemlélet IKT Ügyfélfókusz Asszertivitás Csoportszerepek Problémamegoldás Interkulturális kommunikáció Ön- és emberismeret Konfliktuskezelés Prezentáció Stresszkezelés Feladatok priorizálása Panasz- kezelés Virtuális csapatmunka ISSC – NEMZETKÖZI SZOLGÁLTATÁSI KÉSZSÉGEK ÉS KOMPETENCIÁK, 310 ÓRÁS AKKREDITÁLT KÉPZÉS Idegen nyelvek Soft skills

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. Az SZTMK szerepe, fő tevékenysége a TÁMOP projektben : 1. oktatás (kompetencia alapú képzés) 2. lektorálás (szakmai – nyelvi) 3. szakértői tevékenység

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. 1. OKTATÁS: tréning/távoktatás, vizsgával 1.1. Tananyagfejlesztők képzése (368 ó, 2 csoport): virtuális csapatmunka(24), prezentáció (16) 1.2. Oktatók képzése (976 ó, 8 csoport): virtuális csapatmunka (34), oktatásmódszertan (28), asszertív kommunikáció (16), problémamegoldás (16) csapat/csoportkezelés- és fejlesztés csoportszerepek (16)

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. 2. LEKTORÁLÁS 32 tananyag: jegyzet és PPT szakmai +angol lektorálása a Cél: digitális tananyag- és tartalomfejlesztés előkészítése – online hozzáférés

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. 3. SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG: szakmai kapcsolatépítés Célja: megteremteni a külföldi hallgatók folyamatos toborzásának feltételeit, kereteit, és működtetési rendszerét

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. Nemzetközi tendenciák és tapasztalatok a külföldi hallgatók toborzásában Dr. Suha György címzetes egyetemi tanár külső szakértő

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. Szakértői benyomások (DE, SZTMK, külképviseletek, BÁH) Célpiaci tényezők (ismertség, presztízs, vélelmek és félelmek) Előzetes elvárások (Afrika és Ázsia specifikáció)

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. PROs Kedvező lakhatás Magyar felsőfokú képzési tradíciók Állami ösztöndíj program (ígérete) Jó közbiztonság

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. CONTRAs Nem vagyunk /annyira/ olcsók Romlik a hírünk (rasszizmus, refund policy) Munkavállalási nehézségek (part-time job) Ügynöki hálózat ellentmondásai

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. MARKETING TAPASZTALATOK Student Fair business növekedése Internet access nehézségek (Afrika) Masterstudies.com Könnyített célpiacok: török, szaúdi, brazil Együttes felsőoktatási megjelenés hiánya (Australia)

HUN-DEV International Development Co-operation, Research and Management Non-Profit Ltd. Köszönjük a figyelmet! Máthé Judit – Dr. Suha György