Hallgatói közreműködés a Debreceni Egyetem Sportigazgatóságának tevékenységében Tisztelt Résztvevők! 2008. Október 27. Salgótarján.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kommunikáció az egyetemen – I. konferencia
Advertisements

Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
A sport közösségteremtő hatása a Debreceni Egyetemen
ALTERNAIV Nagybajom Város Önkormányzata TÁMOP / Pirka Mátyás Ifjúsági referens
Mi a SPORT? Meghatározott szabályok szerint, időtöltésül vagy versenyszerűen folytatott testgyakorlás.
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
Többnapos „sportfesztivál” a magyarországi illetve határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.
Középszíntü testnevelés érettségi vizsga témakörei
EREDMÉNYEK ÉS TERVEK A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN AZ OKTATÁSIGAZGATÁS TERÜLETÉN Lengvárszky Attila oktatási igazgató Pécsi Tudományegyetem.
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
BALATONFŰZFŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA IRINYI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY BALATONFŰZFŐ 2008.
A Hallgatói Mentorprogram működése
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Informatikai alkalmazások a Széchenyi István Egyetemen – DPR Szakmai Klub I. – Közösségi weboldalak és alumni szervezetek.
MRGSZ Stratégiai terv Verzió: 2. RC2. JÖVŐKÉP Aktuális MRGSZ cél: Láthatóvá tenni a a rögbit Magyarországon és a Magyar rögbit Európában!
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Útban a sportoló nemzet felé
I. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Készítette: Bodzássy Bettina
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Kovács Zsolt 1 SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Karrier és Öregdiák Iroda.
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
Menedzsment, struktúrák az egyéni sikersportágakban Versenyképesség?
UniTech online mérnökverseny
TÁMOP-képzés Sportirodák részére Debrecen október 2-4.
Jól működő intézményi rendszerek az egyetemeken. Bevezetés A testnevelés-sport-rekreáció biztosítása a felsőoktatásban szervezett keretek között indokolt.
Az olimpiai sportágak az egyetemi sportban Fábián László MOB sportigazgató.
Sportkoncepció és szervezeti megvalósítása a Debreceni Egyetemen
Debreceni Egyetem "ABS" Képzés- és rendszerfejlesztés a „ABS” Képzés és rendszerfejlesztés sportos társadalomért Észak-Kelet Magyarországon (A és B komponensek.
SPORTIRODA A PANNON EGYETEMEN FENNTARTHATÓSÁG TÁMOP E-13/1/KONV Sport a Pannon Egyetemen.
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Sportirodák szerepe az intézményi sportéletben
PTE INNOVÁCIÓS NAP 2015 A PTE marketing eszköztára KKV-k részére felsőoktatási marketing | üzlet vagy sem? Deliné dr. Győrmárton Rita PTE Marketing Osztály.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
-minősített közoktatási típusú sportiskola szeptemberétől induló első osztályai:
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
Projektcím: A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Tájékoztató előadás a szakról ELTE PPK Nyílt Nap január 29. Sportszervező BSc.
TÁMOP E-13/1/KONV „Sport a felsőoktatásban” B komponens Dr. Trényiné dr. Rákóczi Zsuzsanna Hallgatói szabadidősport.
A testnevelés szerepének és tartalmának átalakulása az elmúlt években Dr. Honfi László MEFS alelnök.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Művészeti szülői értekezlet
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Testnevelés és Sporttudományi Intézet
A SEMMELWEIS ALUMNI IGAZGATÓSÁG MODERNIZÁLÁSA
Szegedi Tudományegyetem
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Szponzorációs lehetőségek
OKJ SPORTOKTATÓ KÉPZÉS
KINCSKERESŐ TEHETSÉGKUTATÓ PROGRAM
Programjaink fizikából a es tanévben
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Előadás másolata:

Hallgatói közreműködés a Debreceni Egyetem Sportigazgatóságának tevékenységében Tisztelt Résztvevők! Október 27. Salgótarján

A DE Organogramja

A Sportigazgatóság működési területei Feladatok TESTNEVELÉS EGYETEMI SPORT SZABADIDŐSPORT EGYETEMI ÉLSPORT TÁMOGATÁSOK, SPORTÖSZTÖNDÍJ SZAKINDÍTÁS REHABILITÁCIÓ PREVENCIÓ LÉTESÍTMÉNY-FEJLESZTÉS MUNKÁLTATÓI FELADATOK ORSZÁGOS, LOKÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK MÉDIA PÁLYÁZATÍRÁS STRATÉGIA FEJLESZTÉS

Diákélet a Debreceni Egyetemen Sportélet -Rektori célfeladatok -Versenynaptár -Szolgáltatások -DEAC -Testnevelés

A Sportigazgatóság Rektori Célfeladatai A sportélet szempontjából a témához kapcsolódó feladataink: A testnevelés órákra járó hallgatók edzettségének egységes mérése. (Hungarofit) Kiemelt sportprogramok szervezése. Sportszolgáltatásaink fejlesztése Lehetséges kredit órák bevezetése Kiemelt programjaink

Verseny-, és eseménynaptár augusztus február 1. Néhány kiemelkedő új és régi programunk

Szolgáltatásaink Fő feladatunk Testnevelés Testnevelés órát kb hallgató számára hirdetünk meg. Újdonság: - Szeretnénk fittségi szintjüket felmérni, ezzel is testmozgásra buzdítani a hallgatókat. - Egyben csatlakoznánk a NK egészségügyi szűrő projektjéhez

Lehetséges kredit órák bevezetése (Rektori célfeladat) A testnevelés és az egész életen át tartó egészséges életmód népszerűsítésére új órák meghirdetését tervezzük Kidolgozásra váró lehetséges és érdekes témák: Minta: a Labdarúgás Elmélete és módszertana kurzus 1.Önálló és csoportos Fitness edzés a diploma után 2.Kosárlabda játékvezetés 3.Olimpiai sportágak szerepe a hallgatói sportban 4.Testépítés lehetőségei egyetemi hallgatóknak 5.Dopping és egészség 6.Modern Ütős játékok szabályai és technikái 7.Hallgató Életmód sportágak (Sí, kerékpár, kocogás, turisztika, úszás, Táborozás) 8.Vitorlázás alapjai 9.Hőlégballonozás alapjai 10.A futóedzések alapelvei

Egyetemi Sport Nap Szeptember 20. A félév elejére tervezett Egyetemi Napon mi is hozzájárultunk a nap sikeréhez A sportprogramok központi helyszíne a DEAC pályán. Kari Váltó futás Streetball Foci Egyéni dolgozói teniszverseny (OEC pálya)

A Központi Sítábor A nagyobb siker érdekében a táborainkat központilag hirdeti meg a Sportigazgatóság. Első lépésben ez a síelést érinti. (180 fő részére szervezünk nagy tábort, Ausztriában) Nem volt még ilyen nagyszabású eseményre példa ebben a sportágban, egyetemünkön.

Városi- Egyetemi Úszónap A közösségi élet szempontjából jelentős kezdeményezéseket folytatunk. November 23. Cél: egy olyan tömeges esemény, ahol az egyetem színeiben úsznának: -a karok képviselői -hallgatók, oktatók, dolgozók

Futó Klub Új tömeges, szabadidő program Heti két alkalommal futhatnak egyetemi polgáraink is a klubban. Testnevelő tanárunk vezeti a foglalkozásokat, így még testnevelést is teljesíthetnek a hallgatók.

Debreceni Egyetemi Kupa Az őszi forduló időpontja: November Három napig versenyeznek úszásban és a labdajátékokban a kari csapatok (600 fő) Kiválasztás: Az amatőr válogatottak képviselnek bennünket az Universitas versenyeken. A kiválóságaink 25 sportágban versenyeznek a Debreceni Egyetem színeiben

Ágazati versenyek Házigazdái leszünk -Címvédésre készülünk a Medikus Kupán (Pécs a házigazda) -Hatszor nyertük el a Kupát!

Egyetemi futófesztivál Rajkai emlékverseny A 36. Egyetemi Futófesztiválon – októberben futhattak az egyetemi polgárok. Megemlékeztünk két testnevelő tanárunkra: Rajkai Tiborra és Kerékgyártó Lászlóra Minimum táv: 1500 m Rajkai táv: m Volt pénzdíjas kari váltóverseny is, négy fős hallgatói csapatok számára. (Forrás: támogatásból történik)

Külföldiek sportja Bajnokságot szervezünk számukra Foci és kosárlabda sportágban hirdetünk bajnokságot a térítéses orvosképzésben szereplő diákoknak, de csatlakozhatnak Erasmus-os és más karokon tanuló hallgatóink is. Külön öröm, hogy a külföldi válogatottak szívesen szerepelnek nagy egyetemi rendezvényeken. Medikus Kupa, MEFOB, Universitas, Sportnap, de ott vannak a DEAC-ban is.

Sportbál A 2007-ben elkezdett hagyományt szeretnénk tovább folytatni december 5-én. A Város és az Egyetem kiemelkedő sportolóit és a 2008-as sikereinket ünnepelnénk egy emlékezetes estén fő részvételével, díszvendégekkel, olimpikonokkal, sportösztöndíjasokkal… (Forrása: támogatásból)

Professzori versenyek Szeptember 13-ai Professzori bál Sportversenyre invitáltuk professzorainkat a Professzori Bált megelőző napokon Úszás szeptember 11-én 19 órakor (Divinus Hotel uszoda) Tenisz szeptember án, (az OEC pályáin)

Dolgozói Sportnap Időpontja: December én Tervezett sportágak: - Asztalitenisz -Kosárlabda - Tenisz - Aerobic

DEAC Sikeresen működnek sportágaink, sőt az utóbbi időben bővíteni tudtuk szakosztályainkat. Új szakosztályok: - Bridzs (Dr. Mátyus László prof. vezetésével) - Vitorlás - Fejlesztettük az utánpótlás vonalunkat is. Érdekességek: A DVSC-DEAC NB II-ben fogadja hamarosan az FTC-t -Röplabdásaink a legmagasabb osztályban küzdenek majd szeptembertől. -Ezen kívül 22 sportágban 350 sportolónk küzd az egyetem színeiben! HAJRÁ DEAC!

Sporthonlap

Média Külön feladatot jelent a média- program. Éves terv szerint jelentetjük meg a sportprogram eseményeit, eredményeit, aktualitásait. Heti elektronikus hírlevél Sporthonlap Tömeges sms Egyetemi Élet Kari honlapokCentrumok honlapjai Egyéb egyetemi honlapok TV-s magazin műsor Rádió műsor KépújságSport újság Sport évkönyv Plakát, szórólapok Neptun hirdetésekRiportok Campus híradó

A sport képviselete A Sportigazgatóság fontos feladata, hogy képviselje egyetemünk sportját. A sportigazgató tagja a Rektori Tanácsnak, a Sportbizottságnak, a menedzsmentnek. MEFS Centrumok KarokSportklubok Tanulmányi Osztályok Menedzsment Önkormányzati sportszervek MédiaSzakszövetségek

Sport adatbázis Sportigazgató1 Sport és gazdasági referens1 Projekt menedzser1 Sportszervező1 Testnevelő tanár15 Titkárnő, ügyintéző3 Óraadó testnevelő10 Kisegítő1 Szertárosok3 Gondnok1 Hallgatói Sport Iroda12 Hallgatói Sportszervezők12 Média munkatársak4 DEAC ügyvezető1 DEAC versenysport referens1 DEAC Asszisztens1 DEAC Technikai vezetők11 DEAC Edzők17 96

Sport költségvetés Ebből DEAC Ft Egyéb verseny és kiemelt versenysport keret Ft. Forrás: a hallgatói térítési juttatási keretből Testnevelés és szabadidősport keret Ft. Forrás: a sport normatíva Sportösztöndíj: Ft/hó

Hallgatókon keresztül A Hallgatói Sportiroda tevékenysége Új honlapok tervezése Honlap szerkesztés Hostess feladatok Fordítás Önkéntesek szervezése Fotózás Kari bajnokság lebonyolítása Kosárlabda bajnokság szervezése A karok Hallgatói Sportbiztosainak összefogása DEAC asszsztens DEAC technikai vezetők Eü. Ügyelet biztosítása a versenyeken

Köszönöm a figyelmet! Nagy Ágoston sportigazgató