A bankok reagálása a válság okozta intézkedésekre, kontra ügyfelek Lábos Nikolett Gabriella Konzulens: Csányi Tamás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Virtuális számlák, virtuális fizetés
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Lépj be az AlertPay oldaladra:
Sikerprogramos oldalon a megfélő csomag kiválasztása után katt a fizetési gombra. Ellenőrizd le, hogy valóban ezt a csomagot választottad Mielőtt a Payza.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Elektronikus ügyintézés
Pénzügyi kultúra fejlesztése
MasterCard - Év bankja 2010 Gauder Milán regionális igazgató MasterCard Europe.
HOGYAN CSÖKKENTHETŐ A FORGALOMBA KERÜLŐ KÉSZPÉNZ MENNYISÉGE? IIR Cash Management konferencia október 1. Homa Péter, Bankkártya.hu.
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
Nyugdíj.
Mi változott 2008 ősze óta? Pénzügyi Kommunikáció Konferencia okt. 21. Karády Mariann TNS Media Intelligence.
Használata Készítette: Medve Tamás.
Vajon mi is az a TVN? Gondolatok a 2009-es „észpénz.net” kampány kapcsán június 4. Turny Ákos igazgató.
György István Ügyvezető igazgató Update software Magyarország Kft
Nemzetközi pénzügyi ügyletek
Devizaadósok Szövetsége Szervezeti felépítése és kommunikációs rendszere Frissítve:
Internetes bankok piacformáló hatása
Pénz kivétele AlertPay-ről bankszámlára Menj fel a oldalra Írd be a bejelentkezéshez szükséges azonosítóidat ( .
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
AlertPay Internetes Számlához Bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP. -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
A magyar háztartások fizetési szokásai
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
„Tartsa kezében bankügyeit!”
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
K&H trambulin tapasztalatok
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Rekreáció és turizmus a Duna mentén
A borpiac kibővítése az Internet segítségével Készítette: Fancsali Éva, Sárossy Gábor, Stverteczky András, Szabó István.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
2005. Április-December GfK HungariaPénzügykutatásK&H Bank – Midcorp Client Monitor K&H Bank Midcorp Client Monitor Április - December.
EME Zrt. 2007/Fürst György/ EME mobilfizetés – bankszámláról?! Füst György Igazgatóság elnöke EME Zrt november 20. EME mobilfizetés - Bankszámláról?!
Számlaösszesítők használata
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Fizetési művelet, fizetési számla, pénzforgalmi számla, fizető fél
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
Specifikus betegcsoportok
Alert Pay Personal Starter számla regisztrációs segédlete Kattints az AlertPay számlanyitás oldalon a regisztrációs linkre!
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Korszerű pénzkezelés otthon
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Pénzforgalom a bankszámlán
Út az etikus bank felé – az Ökobank projekt Kapitány Ákos Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért.
Általános tudnivalók az Epayments-ről
Kormányzati Ellenőrzési Hivatal A magánnyugdíjpénztárak által a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak átadott portfóliókkal kapcsolatos gazdálkodás.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
GfK Pénzügyi KutatásokPénzügyi tudatosság Mennyire tudatos a magyar lakosság pénzügyekben? 2010/10/14 Bacher János – ügyfélkapcsolati igazgató.
Abaqoos Banki virtuális pénztárca. Bankkártya vs. E-Banking alapú átutalás.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Felső tagozatos tanárok képzése
Főbb megállapítások A takarékoskodás a magyarok 68 százalékának fontos, ez a vizsgált országok legmagasabb értéke. A megkérdezettek közül szintén Magyarországon.
Bankszámlanyitás, bankkártyaválasztás Készpénzzel, vagy anélkül?
Korszerű pénzkezelés.
Elektronikus ügyintézés
Gazdaságunk jellemzői, fejlődése Trianon után
HWSW mobilfizetési konferencia
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
A TUDATOS MEGTAKARÍTÓI MAGATARTÁS KORLÁTAI
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Előadás másolata:

A bankok reagálása a válság okozta intézkedésekre, kontra ügyfelek Lábos Nikolett Gabriella Konzulens: Csányi Tamás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ”

Előzmények  TDK kutató munka  Erős Gyula Díj alapítvány

Kérdések 1. NEMEDNő Férfi 2. HÁNY ÉVES VAGY? VAN SZÁMLÁD VALAMELYIK BANKNÁL? IGENNEM 4. HA IGEN: MELYIKNÉL? 5. HA NINCS SZÁMLÁD, TERVEZED, HOGY NYITSZ? IGENNEM 6. HALLOTTÁL A TRANZAKCIÓS KÖLTSÉGEKRŐL? IGENNEM

7. HA IGEN, ÚGY GONDOLOD, SZÜKSÉGES VOLT A BEVEZETÉSE? IGENNEM 8. MIVEL VÁSÁROLSZ TÖBBET A BEVEZETÉSE ÓTA? BANKKÁRTYÁVAL KÉSZPÉNZZEL UGYANANNYIT HASZNÁLOM MINDKETTŐT 9. VAN INTERNETES HOZZÁFÉRÉSED A SZÁMLÁDHOZ (NETBANK)? IGENNEM 10. FIGYELEMBE VESZED AZT A TÉNYT, HOGY NŐTT A SZÁMLA ÉS A KÁRTYA HASZNÁLATAKOR FELSZÁMOLT ÖSSZEG? IGENNEM 11. MENNYIRE BEFOLYÁSOL A MEGNÖVEKEDETT TRANZAKCIÓS DÍJ? EGYÁLTALÁN NEM IGEN, NAGY MÉRTÉKBEN BEFOLYÁSOL KEVÉSBÉ BEFOLYÁSOL

12. HA BEFOLYÁSOL, AKKOR MIBEN? (PL.: KEVESEBBSZER VESZEK KI KÉSZPÉNZT, KEVESEBBSZER UTALOK NETBANKON KERESZTÜL, STB…) 13. IGÉNYELTED A FORINTIG VALÓ INGYENES KÉSZPÉNZ FELVÉTELT? IGENNEM 14. VÁLTOTTÁL BANKOT, AZÉRT MERT EGY MÁSIK BANK KEDVEZŐBB FELTÉTELEK MELLETT (KEVESEBB TRANZAKCIÓS DÍJ) AJÁNLOTTA SZÁMLANYITÁSI KÖLTSÉGEIT? IGENNEM 15. HA NEM, TERVEZTED –E ? IGENNEM 16. ELÉGEDETT VAGY A BANKOD SZOLGÁLTATÁSAIVAL? IGENNEM 17. ELÉGEDETT VAGY A BANKOD ÁLTAL MEGSZABOTT TRANZAKCIÓS DÍJJAL? IGEN NEM NEM FOGLALKOZTAT

Eredmények 1. kérdés

2. kérdés

3. kérdés

4. kérdés A KÖVETKEZŐ BANKOKNÁL VOLTAK SZÁMLÁK: OTP BANK: 59 FŐ ERSTE BANK: 9 FŐ K&H BANK: 10 FŐ CITI BANK: 4 FŐ BUDAPEST BANK: 6 FŐ UNICREDIT BANK: 6 FŐ AXA BANK: 1 FŐ RAIFFEISEN BANK: 2 FŐ SZIGETVÁRI TAKARÉK: 1 FŐ FHB BANK: 2 FŐ DUNA BANK ZRT: 1 FŐ ÉRB: 1 FŐ CIB BANK: 1 FŐ

5. Kérdés NINCS SZÁMLÁJA, DE TERVEZI: 9% NINCS SZÁMLÁJA ÉS NEM TERVEZI: 18% 6. Kérdés HALLOTT A TRANZAKCIÓS KÖLTSÉGRŐL: 98% NEM HALLOTT RÓLA: 2% 7. Kérdés HALLOTT RÓLA ÉS SZÜKSÉGES VOLT: 13% HALLOTT RÓLA ÉS NEM VOLT SZÜKSÉGES: 86%

8. kérdés

9. kérdés VAN INTERNETES HOZZÁFÉRÉSE A BANKSZÁMLÁJÁHOZ? IGEN: 86% NEM: 12% MEGJEGYZÉS: A MARADÉK % AZ AZOKBÓL FAKAD, AKIKNEK NINCS SZÁMLÁJA 10. kérdés FIGYELEMBE VETTE AZT A TÉNYT, HOGY NŐTT A SZÁMLA ÉS A KÁRTYA HASZNÁLATAKOR FELSZÁMOLT ÖSSZEG? IGEN: 63% NEM: 37%

11. kérdés MENNYIRE BEFOLYÁSOLJA A MEGNÖVEKEDETT TRANZAKCIÓS DÍJ? EGYÁLTALÁN NEM: 22% IGEN, NAGY MÉRTÉKBEN BEFOLYÁSOL: 30% KEVÉSBÉ BEFOLYÁSOL: 48% 12. kérdés HA BEFOLYÁSOL, AKKOR MIBEN? A TÖBBSÉG TÚLNYOMÓ RÉSZÉBEN: - KEVESEBBSZER VESZ KI PÉNZT - EGYSZERRE VESZ KI NAGYOBB ÖSSZEGET TÖBBI: KEVESEBBET UTAL, NEM VESZ LE KÉSZPÉNZT, MEGSZŰNTETI A BANKSZÁMLÁJÁT A TÚLZOTT KÖLTSÉGEK MIATT,

13. kérdés IGÉNYELTE A FORINTIG VALÓ INGYENES KÉSZPÉNZ FELVÉTELT? IGEN: 65% NEM: 35% 14. kérdés VÁLTOTT BANKOT? IGEN: 10% NEM: 90% 15. kérdés HA NEM, TERVEZI E A BANKVÁLTÁST? IGEN: 12% NEM: 81%

16. kérdés ELÉGEDETT A BANKJÁNAK A SZOLGÁLTATÁSÁVAL? IGEN: 73% NEM: 27% 17. kérdés ELÉGEDETT A BANKJA ÁLTAL MEGSZABOTT TRANZAKCIÓS DÍJJAL? IGEN: 45% NEM: 44% NEM FOGLALKOZTAT: 11%

Néhány következtetés

1. Kérdés – 8. kérdés  Bankkártyával a Nők 28% -a vásárol, a Férfiak: 31%-a.  Készpénzzel a Nők 29%-a vásárol, a Férfiak: 36%-a.  Ugyanannyit használja mindkettőt a Nők 33%-a, a Férfiak 25%-a.

4-es kérdés:

A kitöltők 56%-a OTP-s 14-es kérdéssel (Váltott e bankot?) Csak 8%-uk váltott bankot. 15-ös kérdéssel: 19%-uk tervezi, hogy vált. 16-os kérdéssel: 59%-uk elégedett és 1%-uk részben elégedett 1%-uk nem mindig elégedett 1%-ukat nem érdekli. 17-es kérdéssel: 36%-uk elégedett 51%-uk nem elégedett 13%-ukat nem érdekli.

Köszönöm a figyelmet! Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ”