JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES A környezet védelméről szóló törvény 20 éve műhelybeszélgetés az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Nemzeti Fejlesztési Terv regionális egyeztetésének folyamata, eredményei Dönsz Teodóra, Magyar Természetvédők Szövetsége Civilek az NFT Nyilvánosságáért,
Advertisements

Készült a 25 éves osztálytalálkozónk emlékére !
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
A környezetvédelem intézményrendszere
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar F ő iskola Hallgatói Önkormányzatának bemutatása Beregszász 2012 Készítette: Nagy Tibor.
Mentortanárképzés eLearning támogatása
ME-ÁJK, Bevezetés az állam és jogtudományokba 3. Előadás vázlata
EU KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSA ÉS SZERKEZETE. IDŐZÍTÉS Április 1-ig: tervezett összegek Július 1-ig: becslések Szeptember 1-ig: előzetes költségvetési.
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Döntések a magyar parlamentben 2. Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán 2012.
alkotmány – állam- és kormányformák
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
1 A hulladékgazdálkodás szabályozásának eszközrendszere Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
Szövetség. A NATO fontosabb szervei és működésének jellemzői Készítette: Faludi Miklós.
A Magyar Köztársaság alkotmányos berendezkedése évi XXXI. törvény parlamenti uralom kisebbségi vétó erősítése ellensúlyok – AB erős helyzete 1990.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
A költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítása és működtetése Összeállította: Kiss Péter pénzügyi.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv és Program stratégiai környezeti vizsgálatának társadalmi egyeztetési tematikája Dr. Farkas István,
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Az államhatalom gyakorlásáról” szóló, 1. főtörvény.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Üdvözöljük konferenciánkon!
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Az államháztartásról szóló törvény
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
Az NFFF megvalósításának szervezési és szervezeti kérdései
Társadalom bevonás stratégia és módszertan Ereifej Laurice vizes élőhelyek programvezető Siófok, november for a living planet© ÖKO ZRt. vezette.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
Társulatunk május 4-én alakult. 10 ÉVE SZOLGÁLJUK A NEMZETI ENERGIAPOLITIKÁT 1.
ÁLLAMTAN I.A magyar államszervezet II.Az egyes szervtípusok III. A jogforrási hierarchia.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Készítette: Szűcs Krisztina.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 16. A fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
A járási rendszer megújítása
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat
A kiegyezés tartalma.
A polgármesterség változásai Veresegyház október 15. Dr
Minisztériumok, központi közigazgatás
2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.
Dr. Németh Lajos Oktatási Jogok Biztosának Hivatala
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Az EU intézményrendszere
Az EU intézményrendszere
Vállalati fenntarthatóság
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A kivételes hatalom joga Magyarországon
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
Az integritás szerepe a jó kormányzás megvalósításában
A magyar kormányzati rendszer
Motivációs szeminárium
Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Záróülés
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Előadás másolata:

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES A környezet védelméről szóló törvény 20 éve műhelybeszélgetés az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának szervezésében június 4. A törvény létrejötte a törvény előkészítése során működő Egyeztetőtanács nézőpontjából felkért hozzászóló: Kiszel Vilmos, Göncöl Alapítvány, az Egyeztetőtanács volt elnöke, önkéntes

Innen jöttem. Itt megtanultam a - természettudományok szigorát - makacs tények és adatok erejét - száraz, tárgyilagos levezetéseket - analitikus és integráló módszereket Akiktől a legtöbbet tanultam: - Bérczi Szaniszló - Érdi Bálint - Koch Sándor - Szádeczky-Kardoss Elemér Audouin Dollfus - Gerard Servajean Hogy kerül ide egy csillagász?

Csak tiszta forrásból ! A porszáraz verdikt: a szerzők néhány interpretátor Derek de Solla Price Joszif Sklovszkij A PC menü: Közös jövőnk, Brundtland jelentés, 1987 Aktív legendák: Prof Láng István Maurice Strong A növekedés határai, Római Klub jelentése, 1972

Hazánk 12, környezeti szempontból legszennye- zettebbnek vélt városának tanácselnöke petícióval fordul az új demokratikus Parlamenthez. Petíciójuk- ban korszerű környezetvé- delmi törvényt kérnek. Az irat szakmapolitikai és szakmai része a Brundt- land bizottság, ill. a Római Klub jelentésén alapszik. A ‘Piszkos 12’ nyilatkozatát Sárközy Endre (  ) volt igazságügyminiszter- helyettes (1956) a Göncöl Alapítvány kurátora és Kiszel Vilmos készítette. A ‘Piszkos 12’ VI. 8, Környezetvédelmi Világnap Pannónia ház, Vác, aláírják a ‘Piszkos 12’ nyilatkozatát.

A ‘Piszkos 12’ petícióját Vác város utolsó tanácselnöke Bóth János és Kiszel Vilmos mutatták be a demokratikusan választott Parlament Környezetvédelmi Bizottságának, a Fehér ház I. emeleti tárgyalójában. A bemutatás VI. 8, Környezetvédelmi Világnap Pannónia ház, Vác, aláírják a ‘Piszkos 12’ nyilatkozatát.

A viharos ülés végén Keresztes K. Sándor miniszter úr felkért az egyeztetőbizottság vezetésére és az egyeztetett tervezetek benyújtására. A feladatot a jelenlévők támogatásával elvállaltam. A megbízólevelet hamarosan írásban is megkaptam. Keresztes K. SándorKatona Tamás (  ) A felkérés A KTM készítette az új törvénytervezet normaszövegét; az OGY. Környezetvédelmi Bizottsága sürgette a társadalmi egyeztetést; e közben Sajó András (CEU) egy kódextervezetet szerkesztett. A KTM társadalmi egyeztetést hívott össze októberében, a központi épületének (Bp. Fő u ) VII. em. nagy tárgyalójába. A megbízatásom szakmapolitikai terjedelmének pontosítása céljából Antall József miniszterelnök úrtól kihallgatást kértem, aki akkor már beteg volt; helyette államtitkára, Katona Tamás adta meg az iránymutatást, munkánk politikai peremfeltételeit.

Keresztes K. SándorGyurkó János (  )Baja Ferenc Az egyeztetőbizottság érdekegyeztető, javaslattevő és döntéstámogató munkát végzett. Egy jobb és egy baloldali kormányciklusban, Keresztes K. Sándor, Gyurkó János és Baja Ferenc környezetvédelmi miniszterek alatt végigkísérte a törvényt annak parlamenti elfogadásig. A folyamat Ez a folyamat nem mehetett volna végbe a szokatlanul széles és tartós társadalmi támogatás nélkül. Nem csak a társadalmi rétegek és a sajtó, hanem pártállástól függetlenül a politikusok és a szak- tárcák két kormánycikluson át, a mindenkori környezetvédelmi miniszterek és a tárcáik további felelős vezetői, valamint szakem- bergárdája és háttérintézményei mindvégig támogatták a környe- zetvédelmi törvény elkészítését, elfogadását és hatálybalépését.

A folyamat hajtóerői Erdey György Fülöp Sándor A munka Az egyeztetett tervezetek nagyobb egységeinek készítői: Sándor András Brezovics László Munkácsi Ágnes Krisztina Horváth (NL) Fülöp Ágnes Csománé Pintér Beatrix Dienes Mária Pavics Lázár Kiss Gábor Fülöp Sándor Lenkovics Barnabás Maurice Sheridan (UK) Kiszel Vilmos Az egyeztetőtanácsban résztvevő érdekcsoportok: 1- állam 2- önkormányzatok 3- társadalmi szervezetek 4- gazdasági szereplők 5- tudomány 6- jogászok 7- külföldi tanácsadók Külső megfigyelők: 8- pártpolitika 9- sajtó 2 év alatt 24 tervezet, 9 teljes változat, összesen 6 kötet, (kb. 50 cm) készült Ezt követte mintegy 1,5 év döntéshozást támogató munka.

az egyeztető- tanács elsődlegesen Erdey György, majd Baráth Etele segítségével folytatta a döntéshozást támogató munkáját. a szokásos és elvárható feladatokon túl két alapelv tényleges megvalósításán dolgoztunk. Ezek a TELJESSÉG és a TELJESÍTHETŐSÉG! A többlet A kormányzati és parlamenti szakban A törvény hatékony működése céljából Erdey György Baráth Etele

A Mérleg / „kövek és bokréták” / La Libra Lex Perfecta / jog a teljesülés igényével részvétel eljárás alapelvek források felelősség intézmények A jogalkotói aka- ratnak, a nagy törvények eseté- ben, sok eleme van, nagyszámú gondolat, megol- dandó feladat al- kotja. Minden egyes elemi gon- dolatnak külön- külön, összefüg- géseiben, sőt együtt is telje- sülnie kell a jogszabály által. Az elemi gon- dolatok/felada- tok úgy oldha- tók meg, ha mindegyiket, külön-külön, vagy csopor- tosan, szerve- sen hozzá- rendeljük a jogszabálynak az ábrán lát- ható hat köte- lező összete- vőjéhez, az ábrán látható szerkezetben. Ha ez nincs következetesen végigvive a joganyagban, akkor az adott elemi gondolat, és a kapcsolódó gondolatok sem fognak megvalósulni, nagy eséllyel, legfeljebb részben, vagy csak alkalomszerűen. Az ábra viszonylag állandó és gyakran változó szerke- zetalkotókból áll, jelképesen ezek a „kövek” és „bokréták”. Mindegyikre szükség van!

A Mérleg / „kövek és bokréták” / La Libra A Lex Perfecta elengedhetetlen feltételei részvétel eljárás alapelvek források felelősség intézmények A jogalkotói akarat teljesülésének végső garanciája a felelősség, a mérleg nyelvét viszont már az Ókorban is a részvétel mozgatta. Ezek a részek gyakran hiányosak a jogszabályokban.

Egyeztető MÁTRIX, egy a sok közül  T E L J E S S É G   T E L J E S Í T H E T Ő S É G  Minden egyes elemi megoldandó feladat, azaz gondolat, illetve ezek összefüggő csoportjai esetében a táblázatot teljesen ki kell tölteni, minden egyes oszlopnak TELJESNEK kell lennie, és minden egyes sornak átjárhatónak, TELJESÍTHETŐNEK kell lennie. Ezt az átfogó feladatokra, célkitűzésekre és magára a Preambulumra, az „elöljáró üzenetre” is szükséges lehet kiterjeszteni.

c8 jelű tervezet: gondolat az előterjesztés: 800 gondolat c9 jelű beadvány: 400 módosító amelyből elfogadva: 100 módosító végső eredmény: 900 gondolat (uszkve) ez lett a Ktv. az évi LIII. törvény elfogadva május 30-án, 82%-os többséggel Az eredmény A jövőre nézve csak annyit kérek, hogy biztosítsák a „kövek” stabilitását és a „mérleg” megbízható működését!

Köszönöm a figyelmet! Halcsontfarkú réce (Oxyura jamaicensis) a jogalkotásban