Készítette: Kertész-Farkas Zsuzsanna (programozó matematikus, matematika technika szakos ált. isk. tanár) Tanulócsoport tagjai: Csoport vezetője: Ancsa-Molnár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr. HASSAN Elsayed egyetemi docens DUCHON Jenő műszaki tanár Trefort Ágoston Mérnökpedagógia Központ, Óbudai Egyetem AZ ONLINE FORRADALMAK NEVELŐ SZEREPE.
Advertisements

Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
NEKIK MÁR CSAK GYEREKJÁTÉK Felmérés az internetező gyerekekről A Piackutatás Napja május 5.
Közösségi oldalak használata
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Az Internet adta lehetőségek
Közösségi portálok használata
Játék, letöltés... Van –e élet a neten ezeken túl?
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Netikett Internetes bűnözés
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Tibeti személyiségteszt
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Közösségi portálok használata
Kit kérdezzen meg a felhasználó? Budapest, május 26.
1 Gyermekek adatainak védelme az internet világában Adatvédelmi Biztos Irodája Balatonalmádi szeptember 26.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Gyermekek a Facebookon Cseh Gabriella Budapest Szeptember 25.
Digitális világ – interaktív táblán
Közösségi oldalak: újabb aspektusok a kapcsolatokban Dr. Kósa Éva PPKE, BTK, VJK Internet konferencia Szeptember
Digitális világ MediaSmart Hungary.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
Dr. Péterfalvi Attila: A NAIH internetes gyermekjogi projektje Balatonalmádi, szept.27.
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Az igaz ember Lépteit az Úr vigyázza, Megvédi azt,
Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
DIGITÁLIS KULTÚRA ÉS MÉDIAOKTATÁS – Amit a TÁMOP kutatási eredményei üzennek Készítette: Jakab György Budapest december 6.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Online kortárs zaklatás
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
A kapcsolati hálók szerepe a tudásháló építésében Kis Márta Heller Farkas Főiskola A konnektivizmus a tudásszervezés új paradigmája MAFIOK XXXIII. országos.
Élet az Ságvári Bence eszközökben VIII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 29. A fiatalok internet- és médiahasználati szokásairól.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
TAKÁCH-BATTA Zsuzsanna Valóban az vagyok, akinek mások mondanak?
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Készítette: Kertész-Farkas Zsuzsanna (programozó matematikus, matematika technika szakos ált. isk. tanár) Tanulócsoport tagjai: Csoport vezetője: Ancsa-Molnár.
Környezeti ártalmak, veszélyek Internetes bántalmazás Dr. Jármi Éva Pedagógiai szakpszichológus ELTE-PPK, Iskolapszichológia Tanszék Országos Gyermekvédelmi.
Az internet veszélyei a gyerekekre-szülői szemmel Dr. Jármi Éva Pedagógiai szakpszichológus Mózeskosár Egyesület április 26.
Adatvédelem Netikett Internetes bűnözés 1. Veszélyforrások Ember: Figyelmetlenség: Jelszó szem előtt tartása, (monitorra ragasztása) Nem megfelelő jelszó.
– Letölthető változat –
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Erre használom az internetet
AZ INTERNET VESZÉLYEI Béda Bálint Felkészítő tanár: Vereb Márta Beáta
Számítógépes bűnözés.
Internetes zaklatás fogalomtára ZMG december 12.
Tibeti személyiségteszt
Digitális világ Online márkaépítés Kereskedelmi márkák és Nem kereskedelmi márkák Az óra célja: megérteni, hogyan segítik a honlapok a márkák ismertségét.
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
Közösségi oldalak használata
Az internet veszélyei Készítette:Lőrincz Mercedes
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Előadás másolata:

Készítette: Kertész-Farkas Zsuzsanna (programozó matematikus, matematika technika szakos ált. isk. tanár) Tanulócsoport tagjai: Csoport vezetője: Ancsa-Molnár Roland Tagjai: Mózer Dorina, Horváth Vivien, Szikora Bella, Tábori Eszter, Tóth Karina (7. osztályos tanulók) Holik Kristóf (6. osztályos tanuló) Kiskunmajsa, nov. 15.

„Az internet nem jó és nem rossz – csupán jellemző. Tükör. Úgy tűnik, ami ennek révén keletkezik, nem radikálisan új. A hálólét örökli a társadalomi lét minden nyűgét és nyavalyáját.” (Dr. Ropolyi László)

Te egy modell vagy? Nagyszerű! Én chippendale táncos és emellett motorcsónak-versenyző vagyok. Mi a csillagjegyed? ŐSZINTESÉG A VILÁGHÁLÓN

Nem látjuk a másik fél arcát és így beszélgetünk vele. Nem a valódi adatait adja meg a profiljában. Nem vállalja fel önmagát. Valaki másnak adja ki magát. Ez az „arc nélküli ember” az interneten a levelezésnél, a chatszobában, a fórumokon, a facebook-nál fordul elő...

A beszélgetőtársam nem tudja, hogy hogy nézzek ki. Mi sem tudjuk meg, hogy ő hogy néz ki. Bátrabban kritizálhatunk. Hazudhatunk is. Olyan véleményt is el merünk mondani, amit szemtől szemben nem mernénk. Nyíltabban beszélhetünk. Őszintébbek lehetünk. A beszélgetőtársam nem tudja, hogy nézek ki. Mi sem tudjuk meg, hogy ő hogy néz ki. Bátrabban kritizálhatunk. Hazudhatunk is. Visszaélhetnek az adataimmal. Ellophatják a pénzemet. Hogyha zaklatnak és feljelentést teszünk, akkor nehéz lesz megkeresni az elkövetőt.

Az internet, a mobiltelefonok közvetítésével olyan szövegek vagy képek továbbítása vagy nyilvánosságra hozatala, melyek alkalmasak egy másik személy megszégyenítésére, megalázására.

Zaklató Ismeretlenségbe burkolózva átlépnek egy olyan határt is, amit a valós életben nem lépnének át. Áldozat Magát megvédeni nem tudó egyén, akinek hallgatása az elkövetőket támogatja, biztatja.

félelem magány düh szorongás depresszió iskolakerülés, szökés öngyilkosság

A MÉM digitális fájl (többnyire kép) internetes terjesztés azért, hogy kínos eseten vagy akár egy hamis híren/manipulált képen, videón minél többen szórakozzanak. MEGSZÉGYENÍTELEK! NAGYON ROSSZUL ESIK! CSÚFOLLAK! EZ NAGYON KÍNOS!

A TROLL: provokáló, közösségellenes módon történő megnyilatkozás, „beszólás” NA MI LESZ MÁR? MÉG MINDIG NEM JÖTTÉL KI A SODRODBÓL? KÖVÉR DISZNÓ!!!!! RONDA VAGY!!!!! HÜLYE VAGY!!!!!

A fogalom jelentése: kompromittáló fotók küldése. A tizenévesek több mint egynegyede küldött már magáról meztelen fotót, derült ki a Texasi Egyetem kutatásából

Az internetes pedofília azt jelenti, hogy az interneten keresztül szexuális tartalmú képekkel, szöveggel zaklatják a gyerekeket. BÁNTANAK!

A GROOMING,,becserkészés” hamis személyiség megadásával ismerkedés a világhálón A profilképeden fiatalabbnak látszol? Te meg 50 évet késtél a randiról!

Hozzászólásokkal sért, cikiz, „beéget” valakit Biztos, rólam beszélnek. Mit cikiznek mindig!?

Az online játékban lehet kémvírus, így meg is figyelhetnek minket úgy, hogy mi azt észre sem vesszük!

A szüleidnek, családtagjaidnak Tanáraidnak ! ! ! MONDD EL! - TÖRÖLD! - BLOKKOLD!

hogy a Nemzeti Adatvédelmi Információszabadság Hatóságnak eljárás indítási, lefolytatási joga van? hogy a Nemzeti Adatvédelmi Információszabadság Hatóság Ft büntetést is kiszabhat? JELENTSD!

„Az internet nem felejt”: Gondolkodjunk, mielőtt cselekszünk, amit egyszer felrakunk az internetre, az onnantól kezdve mindig elérhető lesz. A NAIH TÁRSADALMI ÜZENETE: VIGYÁZZ ADATAIDRA! Használd az adatvédelmi beállításokat! Gondolkozz, mielőtt adataidat megosztod!

Felhasznált források: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság: KULCS A NET VILÁGÁHOZ! (A NAIH tanulmánya a gyerekek biztonságos és jogtudatos internethasználatáról)