Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Középbél, máj, hasnyálmirigy, vastagbél
Advertisements

Étrend-kiegészítő.
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
A belek „alagútjain”.
TIENS GYÜMÖLCS GYÜMÖLCSÉS ZÖLDSÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK SZEPTEMBER 2009.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
III. Belgyógyászati Klinika
Táplálékok, tápanyagok
Enzimek az élet esszenciái
Az emberi test felépítése
A PECSÉTVIASZ GOMBA GANODERMA LUCIDUM.
ISMERTESSE AZ EMLŐSÖK EMÉSZTŐKÉSZÜLÉKÉNEK FELÉPÍTÉSÉT ÉS EMÉSZTÉSÉT!
A védekezés.
A tápcsatorna felosztása; szájüreg, garat, nyelőcső, gyomor
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Készítette: Zsók Győző 10.C
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Táplálkozás Az egészséges táplálkozás alapelvei
Indításkor Kattints a hangszóróra Kikapcsolás ESC gomb.
TÁPLÁLKOZÁS.
Cellulóz.
Cellulóz Cserés Zoltán 9.c.
A belek „alagútjain”.
A helyes táplálkozás.
Készítette: Kiss László
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A tápcsatorna funkciói:
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Eltérő táplálkozású növények
Horváth Krisztián A Vitamin.
Produkcióbiológia, Biogeokémiai ciklusok
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
AZ ÁLLATI ÉS A NÖVÉNYI SEJT ÖSSZEHASONLÍTÁSA
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Nano Silver.
Dr. Hidas András tudományos tanácsadó Az SCD Probiotikus technológia az egészségmegőrzésben.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az ember táplálkozása.
Mi és emésztőnedveink
Cellulóz vázanyag (10-15 ezer glükóz egység) vízben nem oldódik a felsőbbrendű állatok szomatikus enzimjeikkel nem tudják bontani az előgyomrokban, utóbél.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Fűben fában orvosság Készítette: Schwanberger Levente.
Takarmánykiegészítők a. , hozamfokozók: javítják az egészséges
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
VITAMINOK.
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Egyed alatti szerveződési szintek
Növényi rostok Cellulóz
Takarmányok zsírtartalma
Glutén-érzékenység, Lisztérzékenység
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Méregtelenítés Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus, arcdiagnoszta Biyovis megoldások a gyakorlatban.
Tápanyagaink.
PUREX Phase-3 Program. PUREX Phase-3 Mottó: „Legyél kívül és belül mindig tiszta, Ez a hosszú, egészséges élet titka!” (Ősi indiai mondás) (Ősi indiai.
Szájápolás felsőfokon a BIYOVIS készítményeivel. Fog és szájüreg állapota Esztétikai szempont Egészségünk tükre Fontos szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
Réti gyógynövények.
VÉDEKEZZ, JÖNNEK A KÜLSŐ ÉS BELSŐ ÉLŐSKÖDŐK
Nem kórokozó baktériumok
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Előadás másolata:

Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben

Gyomor

Gyomor Állati fehérjék bontása (PH 1,2), Kórokozókkal szembeni védelem, szervezet fontos védelmi vonala Sav rezisztens nyálkahártya Nyelőcső-gyomor záró izom - Cardia Gyomor-nyombél záró izom –Pilórus A záró izmok annál erősebben zárnak, minél erősebb a gyomorsav (Természet bölcsessége!)

Gyomorsav Gyomorsav fő összetevője – sósav Sósav hatására – pepszin, pepszinogén vegyületek HCL – Sósav NaCl – só Sósav termeléséhez szükség van a Cl-ra!!! Só fogyasztás

Gyomorsav szerepe 1. Állati fehérjék bontása 2. Rostok ellazítása 3. Patogén flórával szembeni védő gát Az emésztés – kb. 6-7 dc. Napi gyomorsav termelés – 5-6 liter Gyomorsav és pepszinogén vegyületek gyomorfalon keresztül véráramba kerülnek Vérkeringésben lévő patogénflórát, elhalt sejteket, emésztetlen fehérjéket oldja fel

Gyomorsav termeléshez szükséges Állati fehérjék Só Cl tartalmazó növények – füge, lándzsás útifű, kapor, stb. Savanyított (fermentált) zöldségek Stressz oldás!!!!

Gyomorsav problémák Stressz Patogén flóra Pilórus zárási problémák Túl lúgos táplálkozás Gerinc problémák

Epe

Epe szerepe a szervezetben Zsír bontás Szolubilizáció – vízoldékonyság (zsírban oldódó vitaminok - A,E, K, Q10) Q10 – aerob ATP termelés (90% hatékonyság) Q10 hiány – anaerob ATP termelés (glukozból) – 4-5 %-os hatékonyság (krónikus fáradság), anaerob folyamatok (daganatok képzése) Bélrendszer tisztán tartása patogén flórától (Purex béltisztító program) Bélrendszerben biztosítja a megfelelő Ph-t

Epe problémák Epe pangás (elsavasodott nyombél) Epe pangás a máj epevezetékeiben Epekő Epehólyagban lévő patogén flóra (férgek, egysejtűek, baktériumok) – Purex béltisztító program

Epe termelés, kiválasztás elősegítése Gyomorsav rendezése Pilórus regeneráció Epe kövek oldása (fekete retek mézzel, napraforgó gyökér tea, csipke bokor gyökérből készült tea, tyúk epe) Állati zsírok fogyasztása Epe vezeték spazmatikus állapotának megszüntetése (stressz oldás!!!)

Epe hajtó gyógynövények, gyógyteák (pitypang, menta, stb.), Szalonnás rántotta reggelire

Bíyovis termékekkel az egészség megőrzéséért 1. Antibakteriális szappan – patogén flóra távoltartása Purex – emésztő rendszer tisztántartása Aloé gél – bélnyálkahártya regenerálás, emésztő rendszer tisztántartása Gránátalma készítmény – antioxidáns, immunerősítő Gyógy gomba készítmények – immunerősítés, vírusok, gombák, baktériumok elleni védelem

Tanfolyamaink Április 26. – Baktériumok, vírusok, férgek. Hogyan tartsuk ezeket távol táplálkozás segítségével? Május 14. – Fermentációs tanfolyam Június 11. – Hatvani Galina tudatos konyhája

Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségeink: www.hatvaniegeszsegkozpont.hu www.hatvanigalina.hu hatvani.galina@gmail.com