A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő- piaci integrációjának szakmai és módszertani megalapozása TÁMOP / azonosító számú projekt.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
A felnőttoktatás gazdasági, társadalmi és oktatási kapcsolatrendszere két alföldi nagyvárosban Petrás Ede MTA RKK Miklósi Márta DE BTK Változás.Válság.Váltás.Hu.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
FogLak projekt2 Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
A fogyatékkal élő célcsoportba tartozó projektek bemutatása, monitoring tapasztalatok HU Phare program,zárókonferencia Budapest,2004.október 4 Előadó:Lechnerné.
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
Mobilitási stratégia Jövőkép: 2013-ra a mobilitás váljon a humánerőforrás fejlesztés elismert, bevett és könnyen hozzáférhető eszközévé Magyarországon.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Nemzeti Technológiai Platform a
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
TÁMOP projektek megvalósításának „nyeresége” Kemecsei Judit – Hajléktalanokért Közalapítvány TÁMOP / december 13. Miskolc.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Kezdd újra, vár a világ! „A sok tudomány mit sem ér, ha nincs kalács, vagy legalább kenyér.” (XV. századi ismeretlen szerző)
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A határtérség.
Nemzeti Fejlesztési Terv, operatív programok és pályázati lehetőségek
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Lorem ipsum.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül Kemecsei Judit Hajléktalanokért Közalapítvány szakmai elemző, monitorozó Zalaegerszeg, július 25.

A kiemelt projekt története Hajléktalan személyek társadalmi beilleszkedésének elősegítése – ÖKA Egészségügyi, Szociális és Családügyi Miniszteri előterjesztés – Támogatott lakhatási programok HKA-ÖKA Dr. Győri Péter – Mózer Péter: Tékozló koldus ruháját szaggatja – Maróthy Márta: Beszámoló a hajléktalan-ellátás helyzetéről EQUAL HUNGARY Dr. Győri Péter- Maróthy Márta: Stratégia a hajléktalanság kezelésére - szakértői tanulmány tervezete

A kiemelt projekt története Nyitás az utcára program – Előterjesztés a Kormány részére a hajléktalan ellátórendszer közötti fejlesztéséről Dr. Győri Péter- Maróthy Márta: Merre tovább? Egy nemzeti hajléktalanügyi stratégia lehetséges keretei – szakértői javaslat Akció terv január : TÁMOP projekt meghirdetése TÁMOP projekt megvalósítási időszaka

diagnózis Magas az utcán élők száma Hajléktalan-ellátó rendszer kialakulásának „tűzoltó” jellege Foglalkoztatásban való alacsony részvétel Támogatott lakhatási programok tapasztalata Pályázati források szakmai- és adminisztratív kezelése

TÁMOP projekt célja Stratégiai cél: Hozzájárulás a hazai hajléktalanság megelőzéséhez és fokozatos visszaszorításához Operatív célok: 1.Hatékony, komplex és fenntartható, a hajléktalan emberek társadalmi integrációját lehetővé tevő, az önálló lakhatást és a munkaerő-piaci integrációt ösztönző támogatási megoldások kifejlesztése 2.A TÁMOP projektek módszertani megalapozása, közvetlen szakmai támogatása

A célok elérésének eszközei Regionális koordinátori hálózat Regionális szakmai műhelyek Regionális szakmai napok Szakmai anyagok, tanulmányok Tananyag fejlesztés, képzés Referensi hálózat Helyi települési koordináció

Eredmények mérhetősége? Indikátorok teljesülése? Programok sikeressége? Szakmai gyakorlat bővülése? Szervezetfejlődés? Rendszer átalakulás? Társadalmi integráció?

A kiemelt projekt számszerűsíthető eredményei

Hajléktalan-ellátás hálózati diagnózisa/célja A szervezeti kapcsolatok szintjeiA kapcsolat intenzitása Elszigetelt működésNincs kapcsolat, nem tudnak egymásról Párhuzamos működésNincs kapcsolat, de tudnak egymásról Két vagy többoldalú együttműködések Informális, esetleges, személyes kapcsolatok Formális kapcsolatok, szabályozott időszakos együttműködések Szinergikus együttműködés Több szervezet formális együttműködése, egy adott cél megvalósulására úgy, hogy mindegyik hozzáteszi a saját kompetenciáját Integrált együttműködés Rendszerszintű kapcsolatok, amelyben az egyes alrendszerekkel stabil és többirányú együttműködések alakulnak ki. Közösség alapú együttműködés Olyan rendszer, amelyben egy adott célcsoporton és szervezeteken kívül a helyi lakosság is aktiválódik, a közös célok érdekében.

Hálózat építés előnyei Partnerség Együttműködés Összefogás Hatékonyság

Hálózat építés elvei Közös értékek Közös célok Közös tevékenységek Cselekvési minták/Jó gyakorlatok

Hálózati működés eredményei a projekt keretében Szervezetfejlődés Humánerőforrás fejlődés Kapcsolati háló bővülése

Nem számszerűsíthető eredmények a kiemelt projektben: Regionális műhelytalálkozók Elért eredmények Megfelelő szakmai ismeretek Szakmai kapcsolatok fejlődése Szervezettség Javaslatok Vándorműhelyek Téma bővítése Inter-professzionalitás Információ csere

Nem számszerűsíthető eredmények a kiemelt projektben: Referensi hálózat/Helyi települési koordináció Szervezetfejlődés Szakmai kapcsolatok fejlődése, bővülése Innováció

Hálózati működés következményei Szakmai készség Motiváció Kreatív gondolkodás Kommunikáció Munkakapcsolatok Kultúra

Köszönöm a figyelmet! Kemecsei Judit 36/