Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004 NGB_KM016_2. Fogadóóra Szorgalmi időszakban kedd óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Advertisements

Szakdolgozat leadásával kapcsolatos tudnivalók Suri József gyakorlatszervező.
Kutatási terv.
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Utazás &Turizmus érettségi 2008 tavasz. U&T érettségi Központilag akkreditált érettségi vizsgatárgy (Ady Endre Gimn., Ráckeve Csak k özépszintű! Felvételinél.
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
Hogyan írjunk szemináriumi és diplomadolgozatot?
kapcsolatos tennivalók
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK SZAKDOLGOZAT-KÉSZÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
Szakdolgozat címe Készítette: Név Konzulens: Név 2006.
Vám- és Pénzügyőri Tanszéki Tudományos Diákkör
Amit a TDK-ról tudni kell…
Az e-portfólió használati köre
Vezetés és kommunikáció
A SZAKDOLGOZAT.
A SZAKDOLGOZAT CÍME (ARIAL 32 pt)
Vélemények az Egészségügyi Szociális Munka mesterképzésről
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
László Gyula1 Szakmai gyakorlat Szakdolgozat Záróvizsga Tájékoztató a BA III.-IV. évfolyamnak.
A portfólió - óvodai szakterület
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban csütörtök óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Szakdolgozat címe Szakdolgozó neve Konzulens: Konzulens neve
Tájékoztató LGM_ak002 LGM_ak004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban szerdán 9.40 és 11 óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Környezettan BSc Diploma előtt
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
A tanári mesterszak gyakorlatai Vezetőtanári tájékoztató szeptember 7. Salát Magdolna PK OTF Tanárképzési Osztály.
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban szerda óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
.. Juhász István Elérhetőségek Gazdaságtudományi Intézet Közgazdaságtan és Jog Tanszék, B. épület 226. szoba Fogadóórák:Kedd – Szerda18.05.
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban csütörtökön óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
A társadalomismereti tartalmak tanításának lehetséges gyakorlata…
2008 Mit kell tudnom a tudományos diákköri munkáról? a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Pénzügyi témájú szakdolgozatok A PM elvárásai CsIP::2010.
Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.Lux Judit október 16.
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
Záróvizsga prezentáció május. 2 Záróvizsga prezentáció MIT BIZONYÍT A PREZENTÁCIÓ? ›A hallgató jártasságát a választott témában, a kommunikációs.
TÁMOP A/1-11/1 Tananyag általános formai és tartalmi előírásai, valamint az önellenőrzés és teszt szerkesztési, publikálási lehetőségei a CooSpace-ben.
2015. október 21. Szakmai gyakorlat. Bemutatkozás Hargitai Ildikó szervezetei kapcsolatok vezetője, Törzskar: kari szervezésű helyek felkutatása Németh.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA BEVEZETÉS BEMUTATKOZÁS OKTATÁSI TERV.
Biztosítási matematika és kockázatelemzés I. Egészségbiztosítási szakirány Előadó és gyakorlatvezető: Vályi Sándor Fogadóóra: kedd 14-15, 208/4. szoba.
Tájékoztató NGM_AK004. Fogadóóra Szorgalmi időszakban szerdán és óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!
Tájékoztató az elméleti szigorlatról február 2. 13h.
Tájékoztató NGM_AK004.
Tájékoztató NGM_AK004.
Hasznos tanácsok kedvenc témádból készítendő ppt elkészítéséhez
Szakdolgozatok védése
Szakdolgozatok védése
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
folytatott bibliográfia elemzéséről
Tudnivalók a szakmai gyakorlatról
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
kapcsolatos tennivalók
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY ÉV
TÉMAVEZETŐI TÁJÉKOZTATÓ KMDI ÚJ KÉPZÉSI RENDJE
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Demonstrációs verseny
Tájékoztató LGM_ak002 LGM_ak004 LGS_ak011.
Várnai-Vígh Adrienn E november 29.
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Tájékoztató NGM_AK004.
Bemutatkozás A kutatás bemutatása
Tantárgyi követelmények ének-zenéből
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
az elméleti szigorlatról
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
tanév 1. félévében szakmai gyakorlatot teljesítőknek
Előadás másolata:

Gazdaság és Vezetéstudományi Intézet - szakszeminárium dr.LuxJudit 2016.április 8.

Bevezetés A szak iránt „elkötelezett” hallgatók szakdolgozat választását segítő forma. Cél: téma, konzulens választás. (HIK-n jelezni!) Félév lezárása: tématerv leadása.

Szakszeminárium Kiscsoportos, konzultációs foglalkozás-sorozat a szakdolgozat- írás elősegítésére. Szintetizáló konzultáció a szaktárgyak eredményeinek összefoglalására, az összefüggések felismerésére. Műhelymunka a csoport tagjai közt, a konzulens irányításával, egymás segítése, a témaválasztás és kutatás támogatása.

Szakszeminárium Szakszeminárium I. (első félév): témaválasztás és vázlat elkészítése. Szakszeminárium II. (következő, tavaszi félév): anyaggyűjtés III. félév (szakmai gyakorlat): a szakdolgozat megírása, szerkesztése, beadása (ajánlott) EEM szak: csak 2 félév van minderre.

Követelmények félévenként Szakszem I.: téma vázlat leadása. Határidő :2016. május 31. Szakszem II.: Szakdolgozat leadása. Határidő: november 15. Amennyiben nem kerül leadásra a dolgozat a szakszem II. jegy feltétele egy vagy két megírt fejezet a szakdolgozatból, oldal, a szorgalmi időszak végéig.

Szakszem I. feladatai Témakeresés: konzultációk, témák felvetése, elemzése, értékelése, könyvtárazás, források keresése. OLVASÁS– szakirodalmi „ismerkedés” nélkül nem lehet témát választani. Kapcsolatépítés: ismerősök, barátok, rokonok, szülők munkahelye stb. Konzulens „keresése”

Konzulens választás A Főiskolához szorosan kötődő tanár, aki itt rendszeresen oktat Választható lista: ETR/GVI/Dokumentumok-ban Az érdeklődésemhez közel álló témát hirdessen meg. Rokonszenves legyen lehetőleg, mint tanár és mint ember (mert sokat kell majd együtt dolgozni)

Témaválasztás Miért is választjuk az adott témát? Szubjektív, objektív indokok, Mit gondolunk végig? Mi a célom a dolgozattal, mit akarok bizonyítani, cáfolni? Milyen módszereket alkalmazzak? Melyiket tudom megoldani?

Témaválasztás Szakomhoz kapcsolódó vagy kapcsolható téma legyen. A kiírt témakörök keretébe illeszkedjen. Kellően szűkített témát válasszunk. Legyen hozzá sok jó hazai és idegen nyelvű szakirodalom. FRISS!!!! Legyen külső konzultációs lehetőség. Elmélet és gyakorlat összekapcsolása! Titkosítás.

Témaválasztás Érdekes,izgalmas,kutatható. Jól körülhatárolható térben, időben, fogalmilag is! Adjon új ismeretet!!! Szeressem a témát!

Figyelem!!! Végleges téma- és konzulens választás: Határidő: május 5. Munkacímet adok a dolgozatnak, változhat!! (Cím, alája zárójelben munkacím) A féléves témavázlat leadásának határideje:2016. május 31. A témavázlat leadásának módja: on küldeni a választott konzulensnek: Javasolt elküldeni a leadási határidő előtt!

Tématerv Cím (célszerűen pontos, precíz, de nem túl hosszú, de lehet alcím is) Bevezetés és a témaválasztás indoklása. Célkitűzés és a hipotézisek megfogalmazása Módszertani leírás Irodalomjegyzék Figyelem!! A tématervet a konzulenssel való együttműködés alapján dolgozzuk ki!!

Témavázlat Hármas tagolódás Bevezetés:miért írom a dolgozatot;mit akarok bemutatni? Mi a célom a témám kifejtésével? Lehet írni kifejtősebben is (3-4-5 mondata)

Témavázlat II.rész Leírom a téziseimet. Mit akarok bizonyítani cáfolni stb. 2-3 tézis. (meglátják, nem kevés!) Leírom, milyen: módszereket használok. Primer kutatások:kérdőíves, mélyinterjú stb.

Témavázlat Másodlagos elemzések: szakirodalom tanulmányozása (ne csak netes oldalakat) Kérem, hogy írják meg, milyen szakirodalmat olvastak eddig. Vigyázzanak, a pontos leírásra (szerző:cím. Kiadó, évszám.) Összesen 5-6 oldal! Segítség lesz a dolgozat megírásához!

Befejezésül Mindez tanács – előzetes! Nem kötelező! Ajánlott! A dolgozattal való egyre fokozottabb elmélyülés után jönnek a kérdések. Ezért is kell a jó téma és megfelelő konzulens megválasztása! Ha kérdésük van akár témáról, konzulensről keressék!