Saját mentálhigiénés védelem - szupervízió/esetmegbeszélő I. ker. CSSK Módszertan Szakmai műhely 2010. nov. 26. Németh László diplomás és akkreditált szociális.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
„Útközben” – nyitókonferencia Budapest – szeptember 24. Új módszerek alkalmazási tapasztalatai esetismertetésen keresztül TÁMOP /
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
A támogatott lakhatás és a szükségletfelmérés
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
A szociális munka elméletek főbb jellemzői-I. Pszicho-dinamikai elméletek Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd, 1991 (81.o.)
Elvárások a Szociális Munka Etika Kódexe a szociális munkát végzők számára a munkahelyükkel és a társadalommal való kapcsolatukra vonatkozóan -1- Munkahelyen.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Fogd A Kezem Alapítvány
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
A tanárképzésben megszerezhető kompetenciák a 8/2013 (I. 30
EEM. 12. Változásmenedzselés kultúraváltás
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Vezetői konfliktuskezelés (fegyelmi ügyek)
Érték és etika a szociális munka gyakorlatában / F. Loewenberg-R
Szupervízió formái (L. van Kessel)  - duális: vizor - vizand tapasztalati szupervízió- élő szupervízió  csoportos szupervízió: vizor – a vizand egy csoport.
A szupervízió, mint specifikus munkamód alkalmazásának indikációi (L. Nellessen) – SH. 1. kötet 1. A szociális szakemberek klienseinek problémahelyzete.
A szociális csoportmunkában alkalmazott csoportok típusai
Önsegítő csoportok Összetétel: azonos problémával küzdő kliensek
Közösségi ellátók mint facilitátorok
A pszichológia a személyiség vizsgálatának tudománya
Szupervízor-coach szakmentorok bemutatkozása
Mi is az a társadalmi integráció?
Resztoratív módszerek az iskolában
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / ) Vágvölgyi.
Kortárs-segítés, egészségfejlesztés, prevenció
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
ATF Gyakorlati tapasztalatok Mádi-Szabó Eszter Salva Vita Alapítvány Június 12.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
A PROTOKOLLOK SZEREPE A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATI FELADATOK ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁBAN (TÁMOP B) Szitó Imre fejlesztéskoordinátor, főmunkatárs EDUCATIO.
X. Országos KEF Konferencia nov. 30.
A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR MUNKAHELYI JÓL-LÉT ÉRZETE.
Szociálpedagógus képzés II. évfolyam I. félév A szociális munka egyénekkel és családokkal című kötet.
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
SZIME XVII. KONFERENCIA
Munkatársak alkalmasságának vizsgálata „Szolgálni, mint a fény”
Pszichoterápia – szociális munka- szupervízió történeti összefüggései Németh László.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
Szupervízió a gyermekjóléti szolgálatokban Gyermekjóléti Szolgálatok I. Országos Konferenciája szept Németh László diplomás és akkreditált.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Személyes életvitel.
„Kastélykiváltás Berzencén”
Tervezési folyamat.
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Németh László diplomás és akkreditált szociális munka szupervízor
PROJEKTMÓDSZER Tratnyek Magdolna PhD
Tájékoztatás jogszabály változásokról
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Saját mentálhigiénés védelem - szupervízió/esetmegbeszélő I. ker. CSSK Módszertan Szakmai műhely nov. 26. Németh László diplomás és akkreditált szociális munka szupervízor szociális munka szupervízor

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Az előadás témái: 1. Szupervíziós irányzatok és munkaformák 2. Szupervízió a szociális ellátásban 3. A szupervizor választás kritériumai

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervíziós irányzatok és munkaformák A szupervízió három fő komponense az adminisztratív (ellenőrző) szupervízió, az adminisztratív (ellenőrző) szupervízió, oktatási szupervízió oktatási szupervízió és támogatást nyújtó szupervízió és támogatást nyújtó szupervízió

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervíziós irányzatok és munkaformák Az „európai modell” a szupervíziót, mint önálló szakmát fogalmazza meg, és céljának a speciális szakmai személyiségfejlesztést tartja. A szupervízorok kimondottan szupervízornak képződnek.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervíziós irányzatok és munkaformák Az „angolszász modell” a szupervíziót szakmaspecifikus tevékenységként, a szupervizor és szupervizált között hierearchikus, munkahelyi kapcsolatban megvalósuló folyamatként határozza meg.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervíziós irányzatok és munkaformák A „budapesti iskola” a szupervíziót módszerspecifikus tevékenységként, a szupervizor és szupervizált között mester-tanítvány, kapcsolatban megvalósuló folyamatként határozza meg.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban Egy olyan társadalmi közegben dolgoznak a szociális munkások, ahol a kiilleszkedett (vagy kirekesztett) állampolgárok elnyomása a középosztályi közmegegyezés része ahol a kiilleszkedett (vagy kirekesztett) állampolgárok elnyomása a középosztályi közmegegyezés része ahol az intézményes ellátások a középosztályi gondolkodás közvetítői, kikényszerítői, amennyiben pedig ezen elvárásokba nem simul bele valaki, akkor kirekesztői mechanizmusaival ezek az intézmények a megbélyegzés mechanizmusát léptetik életbe ahol az intézményes ellátások a középosztályi gondolkodás közvetítői, kikényszerítői, amennyiben pedig ezen elvárásokba nem simul bele valaki, akkor kirekesztői mechanizmusaival ezek az intézmények a megbélyegzés mechanizmusát léptetik életbe

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban Egy olyan társadalmi közegben dolgoznak a szociális munkások, ahol a szociális ellátásra a domináns szemléletet és hatalmat képviselők azt a szerepet nyomják rá, hogy a kiilleszkedett (vagy kirekesztett) állampolgárokat „javítsa meg” a szociális szakma, ami alatt azt értik, hogy az ő értékpreferenciáiknak megfelelő életforma vitelét „kényszerítse” ki a szociális szakma. ahol a szociális ellátásra a domináns szemléletet és hatalmat képviselők azt a szerepet nyomják rá, hogy a kiilleszkedett (vagy kirekesztett) állampolgárokat „javítsa meg” a szociális szakma, ami alatt azt értik, hogy az ő értékpreferenciáiknak megfelelő életforma vitelét „kényszerítse” ki a szociális szakma.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban Egy olyan társadalmi közegben dolgoznak a szociális munkások, A szociális szakemberek nagyobb része – szakmai meggyőződése ellenére – belekényszerül – egzisztenciális okok miatt, hogy - kiszolgálja a helyi hatalmak igényeit, és hozzájáruljon egy neokonzervativ gazdaságpolitika érvényesüléséhez, amiben az állam felmondja az állampolgáraival szembeni kötelezettségvállalásait, beszűkíti, és megbélyegzővé teszi a szociális szolgáltatásokat.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban Ebben a helyzetben a szociális munka team szupervízió egyik kulcskérdése, hogyan lehet képessé tenni (empowermentet alkalmazni) ebben a társadalmi és szakmai erőtérben a szociális munkások megerősítése érdekében, illetve, hogyan lehet képessé tenni őket arra, hogy azokat az állampolgárokat, akik kiszolgáltatottjává válnak ennek a rendszernek, számukra biztosítani tudják szociális szakemberként a képessé tételt, az empowermentet.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban a szociális munka szupervízorának rendelkeznie kell a szociális munkás szakma értékszemléletével, a szociális munkás szakma értékszemléletével, a segítő kapcsolat lélektani vonatkozásainak személyes ismeretével és erre vonatkozó elméleti felkészültséggel, a segítő kapcsolat lélektani vonatkozásainak személyes ismeretével és erre vonatkozó elméleti felkészültséggel, a szociális munka különböző munkaformáinak és eszközeinek ismeretével, a szociális munka különböző munkaformáinak és eszközeinek ismeretével, a szociális munkás komplex problémalátásának és válaszadásának ismeretével a szociális munkás komplex problémalátásának és válaszadásának ismeretével a szociális intézmény- és eszközrendszer ismeretével. a szociális intézmény- és eszközrendszer ismeretével.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban a szociális munka szupervízorának rendelkeznie kell a szociális munka szupervíziójára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretekkel, a szociális munka szupervíziójára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretekkel, a szupervíziós tevékenység területére vonatkozó konkrét tereptapasztalattal a szupervíziós tevékenység területére vonatkozó konkrét tereptapasztalattal megfelelő terepkompetenciával. megfelelő terepkompetenciával.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban A szociális munka szupervíziójának tárgya a szupervídált által alkalmazott munkaformától függően az egyénnel, családdal, csoporttal, közösséggel, szervezettel, vezetettekkel kapcsolatos szociális munka egy-egy problémás része, vagy maga a szociális munka speciális segítési folyamata a kliens reális életterében, amely egy meghatározott társadalmi feltételrendszerben helyezkedik el.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízió a szociális ellátásban A szociális munka szupervíziójának tárgya A szupervíziónak magába kell foglalnia az indirekt szociális munkát, amellyel a szociális munkás az ellátórendszert fejlesztheti, együttműködve a szociálpolitikusokkal és helyi döntéshozókkal.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízor választás kritériumai Magyarországon jelenleg három megközelítése van a szupervíziónak. 1) A Budapesti Iskola hagyományaira épül, az összes pszichoterápiás irányzat képzési rendje. Az egyes pszichoterápiás módszerekben így vannak módszerspecifikus kiképző terapeuták, akik az adott módszerre történő felkészítést végzik, aminek része a szupervízió is. Ez a kiképző tevékenység és az addig vezető gyakorlati tapasztalat teszi alkalmassá ezeket a szakembereket (főként az adott módszer, módszerspecifikus) szupervíziójának végzésére. Az egyes pszichoterápiás irányzatokhoz tartozó szakmai egyesületek és szakemberek a weblapról kiindulva elérhetők. tevékenység

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízor választás kritériumai Magyarországon jelenleg három megközelítése van a szupervíziónak. 2) Az akkreditált szociális munka szupervízorok a Szociális Szakmai Szövetség által szociális munka szupervízorokként elfogadott szakemberek. A 3SZ Szupervíziós Munkacsoport Akkreditációs BIzottsága a szociális szakemberek 1997-es konszenzus konferenciáján elfogadott kritériumok alapján akkreditálják. "Egyéni", "csoport", és "team" "akkreditált szociális munka szupervízor" címet ad ki a bizottság. Az akkreditált szociális munka szupervízorok listája megtalálható a 3SZ honlapján - szakmai anyagok, szupervízió cím alatt anyagok

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízor választás kritériumai Magyarországon jelenleg három megközelítése van a szupervíziónak. 3) Az önmagukat diplomás szupervizornak, az európai szupervíziós modellnek nevező szakemberek, akik önálló képzésben szereznek szupervíziós diplomát. A szupervíziót speciális szakmai személyiségfejlesztő módszerként értelmezik, amelynek alkalmazását nélkülözhetetlennek tartják a segítő foglalkozásokban. A diplomás szupervízorok a Magyar Szupervizorok Társasága honlapján megtalálhatók - szupervizorok.hu

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízor választás kritériumai Hogyan válasszon szupervízort egy szociális szolgáltatás? Elsőként meg kell válaszolni azt a kérdést, hogy a team mit tart a szupervízió tárgyának, mi a „megrendelése” a szupervízióra vonatkozóan? Amennyiben az eset (a szolgáltatás, az igénybevevő, a módszertan) van a középpontban, akkor vagy akkreditált szociális munka szupervizorok közül érdemes választani, vagy a különböző módszespecifikus pszichoterápiás egyesületek szupervízorai közül. Amennyiben a segítő/szolgáltató személyisége (lélektani történései, viszonyulása, érzelmi reagálásai) van a szupervízió középpontjában, akkor az úgynevezett európai szupervíziós modellt képviselők közül érdemes választani.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízor választás kritériumai Hogyan válasszon szupervízort egy szociális szolgáltatás? Még a tervezés időszakában meg lehet tenni, hogy a team akár találkozzon több szupervízorral, vagy több irányzat képviselőjével, ahol tájékozódhatnak arról, hogy a szupervízornak milyen megelőző tapasztalatai vannak, milyen ismeretekkel, készségekkel rendelkezik, illetve milyen szupervíziós megközelítést alkalmaz. A találkozás alapján a team eldöntheti, hogy számukra ki a megfelelő szupervízor. Jelenleg Magyarországon szupervíziót az végezhet, akinek vagy szupervízor diplomája van, vagy szakmai szervezet akkreditálta a szupervízori tevékenységét, illetve valamilyen módszerspecifikus terápiás irányzat elismeri kiképző terapeutaként/szupervízorként.

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízióban felmerülő kérdések Intézményen belül vagy intézményen kívül járjon a munkatárs szupervízióba? Intézményen belül vagy intézményen kívül járjon a munkatárs szupervízióba? Vezető bent legyen-e a team szupervízión? Vezető bent legyen-e a team szupervízión? Finanszírozása hogyan/honnan legyen a szupervíziónak? Finanszírozása hogyan/honnan legyen a szupervíziónak? Mi az eset a szupervízióban? Mi az eset a szupervízióban? Személyes érzéseim, nehézségeim, kérdéseim, dilemmáim hogyan vállalhatók a szupervízióban? Személyes érzéseim, nehézségeim, kérdéseim, dilemmáim hogyan vállalhatók a szupervízióban?

Németh László szupervízió szakmai műhely I.ker.CSSK Szupervízióban felmerülő kérdések Az Ön/ a Te kérdéseid a szupervízióval kapcsolatban? Az Ön/ a Te kérdéseid a szupervízióval kapcsolatban? …………….. …………….. ……………… ……………… ……………….. ……………….. ………………….. ………………….. ………………………… ………………………… ………………………………… …………………………………