Középiskolai beiskolázás a 2014/2015-ös tanévre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 2. 2013. november 18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Advertisements

Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
Pályaválasztási tájékoztató A középfokú beiskolázás menete
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Az Oktatási Főosztály és a köznevelési intézmények feladatai a
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése A 2010/2011. tanévben.
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói.
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Tudnivalók a továbbtanulásról
Középiskolai továbbtanulás 2014/15
Quo vadis? Kudá igyos?.
Továbbtanulás 2013/2014..
Pályaválasztás Pályaválasztás
Középiskolai továbbtanulás 2012/13 Készítette: Simon Zoltán ig.h.
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
Németh Kálmán Ált. Isk. OM:
FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2014/2015. TANÉVBEN A 2014/2015. tanévben lezajlott eljárás 1.
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
október 13.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Pályaválasztási szülői értekezlet
Továbbtanulás 2015/2016 Németh Kálmán Ált. Isk. OM:
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS 2015/2016. Széchenyi István Római Katolikus Középiskola 3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky u. 6. Tel.: 37/
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
F ELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9. ÉVFOLYAMRA TÖRTÉNŐ BEISKOLÁZÁSRÓL 2016/2017. TANÉV.
2016/17-es tanév. Iskolatípus változások 2016/17-es tanévtől.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákba
Szülői értekezlet 8.A-b
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Pályaválasztási szülői értekezlet
A felvételi eljárás elemei
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Gyulai Implom József Általános Iskola
Továbbtanulás 2018/2019 HOGYAN TOVÁBB? Pályaorientációs
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Gyulai Implom József Általános Iskola
Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákban 2018.
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Középiskolai beiskolázás a 2014/2015-ös tanévre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út november 18.

Előadás vázlatpontjai:  Közös írásbeli felvételi  Jelentkezés (fiktív tanulói azonosító ); AJTP  Írásbelik – szóbeli - a lkalmassági vizsgálat  Sorrend változtatás  Fellebbezés  Hídprogramok  Szakképzés  H iányszakmák – ösztöndíj  Beiratkozás

Központi írásbeli felvételi  Tájékoztatás (KIR, középiskola, ált. iskola) ( (nem mindenütt elvárás a központi felv.!)  (Felvételi vizsgát szervező intézmények)  Jelentkezés írásbeli felvételi vizsgára (közvetlenül a középiskolában)  AJTP pályázat benyújtása (önkorm ányzat! )  , Központi írásbeli felvételi vizsgák ( Alapos indok! )

Speciális szabályok az írásbelin - SNI, BTMN  Jelentkezéskor történő kérelemre  Szakértői bizottság véleménye alapján Hosszabb idő Speciális eszköz

Központi írásbeli felvételi  Megoldás (vizsga napját követően  Megtekintés  Észrevétel (8 napon belül útmutatótól eltérő javítás)  A tanuló az eredményről (AJTP pályázatról is) tájékoztatást kap

Arany János Tehetséggondozó Program  5 éves program Idegen nyelv; ECDL; Jogosítvány Kötelező kollégiumi elhelyezés  Hátrányos helyzet Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Szülő/Gyám: alacsony iskolázottság; alacsony foglalkoztatottság

Arany János Kollégiumi Szakiskolai Program  Felzárkóztatás  Piacképes szakma megszerzéséhez nyújtott támogatás  Halmozottan hátrányos helyzet  A felvételt nyert szakiskolai tanulók  Jelentkezés: Szolnok Városi Kollégium: június 27.

Jelentkezés  Az általános iskola továbbítja a jelentkezési lapokat, ill. a tanulói adatlapot a középiskolának ill. a Felvételi Központnak  Szóbeli meghallgatások (csak ahol központi írásbeli volt!)  A középiskola nyilvánosságra hozza a felvételi jegyzéket  A tanulói adatlapok esetleges módosítása az általános iskolában

Jelentkezés  Iskola vagy program?  Az adatlapot a középiskola nem ismerheti meg (sorrend)  Módosítás Nem:törölni, új iskolát felvenni; Igen:sorrend, megjelölt iskolánál új tanulmányi terület

Speciális esetek  A kiskorú felvételi lapjait mind a két szülő, ha a kiskorú gyámság alatt áll, a gyám, továbbá - ha a jelentkező a tizennegyedik életévét betöltötte és nem cselekvőképtelen - a jelentkező írja alá.  … a szülőknek közösen kell dönteniük,.. ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők között vita van, annak eldöntése a bíróság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a bírósági döntés szerint kell továbbítania.

Döntés a felvételről  A sorrend állítás alapja: általános iskolai tanulmányi eredmények (bizonyítvány, félévi értesítő; magatartás, szorgalom nem számítható be!) Ált. isk. eredmények és központi írásbeli Ált. isk. eredmények, központi írásbeli és szóbeli Művészet vagy testkultúra esetén megfelelő képességek, készségek vizsgálata Egyházi intézmény: valamely vallás/világnézet elfogadása Speciális szakiskola: csak szakértői bizottság

Tájékoztatás a felvételről  A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

 Ha a középfokú iskola a benyújtott felvételi kérelmek és a felvételi eljárás eredményeképpen megállapítja, hogy a meghirdetett tanulmányi területen nem tudja elindítani az oktatást, köteles erről három munkanapon belül értesíteni a jelentkezőt, a fenntartót és a hivatalt.

Rendkívüli felvételi eljárás  május rendkívüli felvételi eljárás (felvehető létszám 90 %-a)  Intézése egyénileg  Intézmények listája: kormányhivatalwww.oktatas.hu  Rendkívüli felvételi eljárás igazgatói hatáskörben (május 5 –aug. 29.)

Köznevelési Hídprogramok  Az a tanköteles korú tanuló, aki alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, de középfokú iskolába nem nyert felvételt, tanulmányait az általános iskola kezdeményezésére a Híd I. programban folytatja.  Ha a tanköteles tanuló alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkezik, de legalább hat általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégzett, azt a tanévet követően, amelyben tizenötödik életévét betölti, az általános iskola kezdeményezi felvételét a Híd II. programba.

Szakképzés  A szakképző iskola a felvételt a szakképzésre vonatkozó jogszabályok szerint egészségügyi, pályaalkalmassági követelmények teljesítéséhez kötheti. A pályaalkalmassági követelményeket a felvételi tájékoztatóban nyilvánosságra kell hozni.  Csak olyan tanulót lehet felvenni, aki az adott szakképesítésre a szakmai és vizsgakövetelményben előírt egészségügyi alkalmassági, továbbá a pályaalkalmassági követelményeknek megfelel.

Hiányszakmák  Ács, Épület- és szerkezetlakatos; Gépi forgácsoló; Hegesztő; Húsipari termékgyártó; Ipari gépész; Mezőgazdasági gépész; Pék; Szociális gondozó és ápoló; Villanyszerelő  Szakiskolai tanulmányi ösztöndíj (10e-30e Ft/hó)

Fellebbezés  Döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül fellebbezés a fenntartónál KLIK Tankerület; egyház; alapítvány;  A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése.

 Kollégiumba külön kell jelentkezni  A felvétel 1 tanévre szól  Beiratkozás a középiskolába: június

Sikeres pályaválasztást! Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály 06-56/