TÁMOP-2.4.5.-12/3-2012-0003 „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
Advertisements

TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Gyermekek a leszakadó világban Társadalmi állapotrajzok konferencia MTA Szociológiai Kutatóintézet november 19.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
Projekt módszer óvodai alkalmazásának egy lehetséges változata Encsen „Jó gyakorlat” bemutatása Sárospatak, Léportné Temesvári Ildikó és Zsiros.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
{ Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Lendületben a Pénziránytű Iskolahálózat
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
Kispálné Horváth Mária
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
SZÁMVITEL.
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Projektmunka Földrajzolok
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
„Adjunk esélyt mindenkinek
TÁMOP az OSZK-ban Tudásdepo-Expressz” — A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Új pályainformációs eszközök - filmek
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Célegyenesben vagy a rajtvonalnál?
Iskolai szociális segítő
Baranya Megyei Önkormányzat
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”

A pályázat megnevezése TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”

Pályázatunk célja TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!” május 13-val elindult pályázatunk általános célja, a helyi igényeken alapuló, újszerű megoldásokat, módszereket bemutató projekt megvalósítása, melyben a a munka és családi élet összehangolását támogató szolgáltatások által a lakosság elégedettsége növelhető, a település értékesebbé, élhetőbbé válik. Célunk, hogy minden gyöngyössolymosi lakos számára kínáljunk szolgáltatásokat, s kialakítsunk egy olyan fenntartható, proaktív rendszert, mely a későbbiekben is működtethető, fejleszthető a folyamatosan változó igények figyelembevételével.

A pályázat szakmai tartalma, megvalósult tevékenységek TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!” Településfejlesztő csoportot alakítottunk az új szolgáltatások létjogosultságának ellenőrzése, fejlesztési lehetőségek kutatása, forráskeresés céljából. A csoport negyedévente ülésezik, melyről jegyzőkönyv készül. Támogatjuk a dolgozó szülőket, segítjük a munkaidőhöz való rugalmas alkalmazkodásukat - az óvoda és a családi napközi nyitvatartási idejének megnövelésével - gyermekek számára állandó foglalkozások szervezésével - nyári tábor működtetésével

Nyári táborok 2013 A projekt keretén belül nyári táborokat szervezünk iskolás tanulók részére mellyel a gyerek hasznos szabadidő eltöltését, illetve a szülők nyugodt munkavégzését kívánjuk elősegíteni ban 8 tábor sikeres lebonyolítása valósult meg, több mint 100 gyermek részvételével. A táborokról részletes dokumentáció készült, jelenléti ívvel, tábortervvel, beszámolóval, fényképekkel.. TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”

Nyári táborok 2014 A tavalyihoz hasonló módon szervezzük meg idén is nyári napközis táborainkat. Ismét nyolc héten keresztül várjuk az általános iskolás gyerekeket érdekes, változatos, hasznos programokkal. A tábor tervek megtalálhatók a község honlapján, a megvalósulás után beszámolókat, fotókat is megjelenítünk ugyanitt. Reméljük a gyerekek jó élményeket szereznek, a szülők pedig nyugodtan tudnak dolgozni! TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”

Állandó foglalkozások gyermekek számára 2013 szeptembertől tenisz foglalkozások indultak heti 2 alkalommal iskolás tanulók részére. A néptánc foglalkozások óvodás és iskolás korú gyermekek számára is elérhetőek heti 3 alkalommal januártól pályorientációs és képességfejlesztő foglalkozások kerültek bevezetésre az iskolás tanulók részére, melyet a megyében is egyedülálló módon szoftverek és egyéb interaktív eszközök támogatnak. TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”

Egészségmegőrző központ működtetése TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!” október elsejétől elindult az egészséges életmódot támogató tevékenységünk. A szolgáltatás célja az egészséges életmód megalapozása, az aktív feltöltődés kultúrájának kialakítása, egy olyan újfajta filozófia terjesztése, ami hozzájárul az egészséges életmód megfelelő szinten tartásához, a munkavégző képesség javításához.

Beruházások a projekt keretében TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!” 1. A „kis” iskola mögötti régi tanítói lakás felújítása, benne rekreációs-egészségmegőrző központ kialakítása. 2.A Virág út-Jókai út közötti játszótéren új játékok telepítése. 3.Babakocsi tároló építése az óvodánál. 4.Pelenkázó kialakítása a Polgármesteri Hivatalban.

Képzések a projekt keretében július 18-i kezdéssel: TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!” Képzés az állástalanok munkaerő-piaci esélyeinek növelésére - kerti munkás Okj 400 óra 12 fő részére - ECDL 250 óra 12 fő részére Munkaerő- piaci tréning munkanélkülieknek 30 fő bevonásával Képesség fejlesztő csoportos foglalkozások időgazdálkodás, önmenedzselés, konfliktuskezelés témakörökben 30 fő részvételével Önismereti csoportos foglalkozás nőknek 30 fő részvételével Életvezetési tanácsadás csoportban 30 fő részvételével Burn out csoportos foglalkozás az önkormányzati intézmények dolgozóinak Atipikus foglalkoztatásról szóló előadások vállalkozásoknak

Kiadványok a tájékoztatás jegyében TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!” Időgazdálkodás – hogyan gazdálkodjunk jól az időnkkel, munka-család-női szerepek Gyöngyösi járási szolgáltatások, oktatási, kulturális lehetőségek – a járások kialakításának története, célja, Gyöngyösi Járás szolgáltatásai, oktatás, kultúra Pályaorientáció a gyakorlatban – pályatanácsadás, személyiségjellemzők, pályaismeret, pályatervezés

TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!” Projekt információk A projektről részletes információk találhatók az önkormányzat honlapján. Projektiroda: a Gárdonyi Géza Művelődési Ház épületében található Telefonszám: 37/ /