Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dominó - 70 Szerkezeti elemek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dominó - 70 Szerkezeti elemek"— Előadás másolata:

1

2 Dominó - 70 Szerkezeti elemek
Rétlaki Győző TEB Központ

3 Rétlaki Győző: Szerkezeti elemek
TM jelfogók (minden fajta) Állványok (minden fajta) Egységek — a nyomkábel — az „egység”-ek — a sávok — a dugaszolható áramköri elemek Az időzített érintkező a többinél előbb zár, illetve később bont. Egy munka és egy nyugalmi időzített érintkező a fegyverzet mozgása közben biztosan átlapol (időben előbb zár és azután bont). Amennyiben csak az egyik időzített, akkor az átlapolás nem biztos, de lehetséges. Az egy időzített érintő is elegendő, hogy a viszonylag lassú működésű XJ jelfogó kevesebb időtartamra viselje el a gerjesztési szünetet, mint amennyi idő alatt a húzva záró érintkezői közül bármelyik is megszakítana. Az állapot ellenőrzésére nem felel meg egy adott érintő nem zárásának észlelése, mert ez lehet egy hiba is. Elterjedt tervezői gyakorlat (D70) a direkt + feszültségről való ismétlő jelfogó működtetés azzal, hogy az ismétlő van ejtésre ellenőrizve. Az ismétlő jelfogó ejtésének ellenőrzésekor azonban nem biztos, hogy a működtető jelfogónak nem csak a direkt +-ra kötött munka érintkezője szakít, hanem a többi is. Fényáramkörök — áramrelés — szelektív (MEK)

4 Rétlaki Győző: Szerkezeti elemek
A váltó állító és ellenőrző áramköre — összehasonlítás a D-55 áramkörrel — nagysugarú váltók áramkörei Meghúzásra késleltetett áramköri elemek — alkalmazások — a GeFi Az időzített érintkező a többinél előbb zár, illetve később bont. Egy munka és egy nyugalmi időzített érintkező a fegyverzet mozgása közben biztosan átlapol (időben előbb zár és azután bont). Amennyiben csak az egyik időzített, akkor az átlapolás nem biztos, de lehetséges. Az egy időzített érintő is elegendő, hogy a viszonylag lassú működésű XJ jelfogó kevesebb időtartamra viselje el a gerjesztési szünetet, mint amennyi idő alatt a húzva záró érintkezői közül bármelyik is megszakítana. Az állapot ellenőrzésére nem felel meg egy adott érintő nem zárásának észlelése, mert ez lehet egy hiba is. Elterjedt tervezői gyakorlat (D70) a direkt + feszültségről való ismétlő jelfogó működtetés azzal, hogy az ismétlő van ejtésre ellenőrizve. Az ismétlő jelfogó ejtésének ellenőrzésekor azonban nem biztos, hogy a működtető jelfogónak nem csak a direkt +-ra kötött munka érintkezője szakít, hanem a többi is. Méretezések (miért ég le … ?) Kapcsolástechnikai érdekességek — váltóvezérlő és pótjai — az OFI és szinkronizálása

5 Rétlaki Győző: Szerkezeti elemek
A végén teszt és vizsga. Teszt követelmény: 0 — 50% 1 51 — 63% 2 64 — 75% 3 76 — 88% 4 89 — 5 Szóbeli követelmény: Az időzített érintkező a többinél előbb zár, illetve később bont. Egy munka és egy nyugalmi időzített érintkező a fegyverzet mozgása közben biztosan átlapol (időben előbb zár és azután bont). Amennyiben csak az egyik időzített, akkor az átlapolás nem biztos, de lehetséges. Az egy időzített érintő is elegendő, hogy a viszonylag lassú működésű XJ jelfogó kevesebb időtartamra viselje el a gerjesztési szünetet, mint amennyi idő alatt a húzva záró érintkezői közül bármelyik is megszakítana. Az állapot ellenőrzésére nem felel meg egy adott érintő nem zárásának észlelése, mert ez lehet egy hiba is. Elterjedt tervezői gyakorlat (D70) a direkt + feszültségről való ismétlő jelfogó működtetés azzal, hogy az ismétlő van ejtésre ellenőrizve. Az ismétlő jelfogó ejtésének ellenőrzésekor azonban nem biztos, hogy a működtető jelfogónak nem csak a direkt +-ra kötött munka érintkezője szakít, hanem a többi is.


Letölteni ppt "Dominó - 70 Szerkezeti elemek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések