Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Japán Készítette: Csernátoni Attila. Zászló Japán zászlaját, amelyet hinomarunak hívnak (napkorong), a 14. század óta használják. A vörös nap Japán nevét.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Japán Készítette: Csernátoni Attila. Zászló Japán zászlaját, amelyet hinomarunak hívnak (napkorong), a 14. század óta használják. A vörös nap Japán nevét."— Előadás másolata:

1 Japán Készítette: Csernátoni Attila

2 Zászló Japán zászlaját, amelyet hinomarunak hívnak (napkorong), a 14. század óta használják. A vörös nap Japán nevét idézi (a Felkelő Nap Országa) és Amateraszu Omikami napistennő, a sintoizmus legnagyobb tisztelettel övezett istennőjének kultuszát. A színek a sintoizmus etikájának szellemére utalnak, amely a fényes, tiszta, igazságos és gyengéd szíven alapul. A fehér a tisztaságot és az erkölcsi integritást, a vörös az egyenességet, a vidámságot és a meleget szimbolizálja.

3 Japán helyzete Szigetország K-ázsia partjainál 4 nagy szigete - Honshu /fősziget/ - Hokkaido - Shikoku - Kyushu

4 Japán felszíne Az ország felszínének 70 %-a hegyvidék Az ország területe a Pacifikus- hegységrendszer szigetíveken futó láncaihoz tartozik. Legmagasabb pontja a Fuji /3779 m/, jellegzetes csonkakúp alakú sztratóvulkán,a japánok Szent-hegye.

5 Japán éghajlata A szigetország éghajlatát a monszunéghajlat igazgatja. -A Tokiótól északra eső területeken a mérsékeltövi, tőle délre pedig a szubtrópusi monszun alakítja az éghajlatot. A monszunégajlatoktól eltérő sajátosság a téli monszun jelentős csapadéka-

6 Japán lakossága A 370 ezer km2 területű ország lakossága 128 millió fő Nagy a népsűrűség, hiszen az ország területének csak kb. 30%-a lakható.


Letölteni ppt "Japán Készítette: Csernátoni Attila. Zászló Japán zászlaját, amelyet hinomarunak hívnak (napkorong), a 14. század óta használják. A vörös nap Japán nevét."

Hasonló előadás


Google Hirdetések