Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Halak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Halak."— Előadás másolata:

1 A Halak

2 A Halak A ragadozó halak szájüregében fogak találhatók. Ezek a táplálék megragadására szolgálnak és ránőtt fogak (állkapocs felszínére nőtt hegyes képződmények; nincs gyökerük)A növény- és mindenevő halak szájüregében nincsenek fogak. Gyomor csak a húsevő halak tápcsatornájában találhatók. A legtöbb halra jellemző, hogy bélcsatornájuk kloákában végződik.

3 Nagyobb testü halak

4 Ország: Állatok (Animalia) Törzs: Gerinchúrosok (Chordata) Csoport: Koponyások (Craniata) Halak (Pisces) Ez az élőlénycsoport a tudomány mai állása szerint nem rendszertani kategória.

5 A halfajok tulajdonságai

6

7 A hal felhasználása Számos halfaj fontos táplálékul szolgál az ember számára (ehető halak). Az ehető halfajok izomzatából készített élelmiszeripari nyersanyagot, félkészterméket vagy készterméket hal néven hagyományosan megkülönböztetik a hústól, amely alatt kifejezetten a madarak és emlősök izomszövetéből és belső szerveiből nyert élelmiszereket értik.

8 „A halak fejlődéstörténetének körülbelül tíz százalékát ismerjük, annak is csak egyes részeit és valószínű, hogy a teljes fejlődéstörténetüket soha nem fogjuk megismerni.” Joseph S. Nelson

9

10 Köszönjük a figyelmet! A POWER POINT VILÁGA produkció


Letölteni ppt "A Halak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések