Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vízenergia. Vízenergia előállítása A vizet megduzzasztják. Magasról érkezik a víz a turbinákhoz,meghajtja a turbinát,ennek következtében áramot állít.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vízenergia. Vízenergia előállítása A vizet megduzzasztják. Magasról érkezik a víz a turbinákhoz,meghajtja a turbinát,ennek következtében áramot állít."— Előadás másolata:

1 Vízenergia

2 Vízenergia előállítása A vizet megduzzasztják. Magasról érkezik a víz a turbinákhoz,meghajtja a turbinát,ennek következtében áramot állít elő.

3 Vízerőmű energiatermelése Bár a nagy vízerőművek dolgozzák fel a legtöbb vízenergiát, a kis vízerőművek 5 MW teljesítményig, jelentősége is nagy, ezek különösen népszerűek Kínában, ahol a világ kis vízerőmű kapacitásának több mint 50%-a üzemel.

4 Vízenergia története A középkorba kezdték el hasznosítani a víz energiáját gabona őrlésére és fafűrészelésre. Tesla feltalálta az elektromos áramot,ennek hatására a vízimalmok elektromos áramot kezdtek termelni.

5 Régi vízi malom működése Egy sebes folyam mellé építették. A lapátokat egy tengellyel építették össze. A tengely meghajtotta a malomköveket vagy a fűrészlapot, így végeztek munkát.

6 Vízenergia használata Gát működése Víz alatti szélerőmű Hidrogénmotor működése

7 Készítők Laczó Illés Mészáros Sándor Göstl Tibor Bolla Martin


Letölteni ppt "Vízenergia. Vízenergia előállítása A vizet megduzzasztják. Magasról érkezik a víz a turbinákhoz,meghajtja a turbinát,ennek következtében áramot állít."

Hasonló előadás


Google Hirdetések