Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A NEVELÉS CÉLJA. Emil Durkheim: A homo duplex modell szerint az embernek két oldala az individuális, önző biológiai, továbbá az erkölcsi értékekre fogékony.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A NEVELÉS CÉLJA. Emil Durkheim: A homo duplex modell szerint az embernek két oldala az individuális, önző biológiai, továbbá az erkölcsi értékekre fogékony."— Előadás másolata:

1 A NEVELÉS CÉLJA

2 Emil Durkheim: A homo duplex modell szerint az embernek két oldala az individuális, önző biológiai, továbbá az erkölcsi értékekre fogékony oldal. Az iskola hasonlóvá tesz, ez az alapja a társadalom fennállásának. A kollektív tudat kialakításának előidézői: - vallás, közösen elfogadott normák és értékek - társadalmi szimbólumok, - nemzeti, szakmai tradíciók, történelem, - példamutató személyek, Linckoln elnök - ritusok - áldozat a közösség értékeiért - eskü a zászlóra reggelenként Az iskola különbözővé tesz: ez az alapja a munka-megosztásnak

3 "George Bush is my name, America's my nation, Ludington's my dwelling-place, And Heaven's my destination" (Thorton Wilder ) Ezt írták az amerikai diákok a füzetük első oldalára a múlt század első felében

4

5


Letölteni ppt "A NEVELÉS CÉLJA. Emil Durkheim: A homo duplex modell szerint az embernek két oldala az individuális, önző biológiai, továbbá az erkölcsi értékekre fogékony."

Hasonló előadás


Google Hirdetések