Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter 9.a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter 9.a."— Előadás másolata:

1 HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter a

2 A halál teázik Madarász Gergely vászon festménye egy kissé elvont jelentést takar. Valószínűleg sosem fogjuk megtudni, hogy mit - ez a festő titka marad. Madarász Gergely : A halál teázik ( akril, vászon )

3 Grafika Kanczler Klára grafikája szintén a Halál címet kapta.
Feltételezhetően egy lányt – a kedvesét – gyászol a férfi.

4 Jan Toorop: Halál, hol a te győzelmed?
A holland festő 1892-ben készült festményét – valószínűleg a japán művészet hatására – a linearizmus jellemzi. Festményében az ostorcsapás szerű vonal dominál, ami jellegzetes szecessziós forma.

5 A Fekete halál A képen Szent Rókus ábrázolását láthatjuk a lábán pestises keléssel- ami a XIV. századi Európán végigsöprő pestisjárványokra utal.

6 Rómeó és Júlia Rómeó és Júlia történetét, a Shakespeare által írt drámát, az Operett Színház színészei és a rendező, Kerényi Miklós Gábor dolgozta át musicallé és vitte színpadra. A magyar változatban (maga a musical francia ötlet) több változtatás mellet, a két főszereplő halála is megváltozott: Rómeó Júliát magára köti és felakasztja magát, Júlia pedig felvágja a csuklóján az ereket. A rendező állítja azért tartotta szükségesnek a módosításokat, mert így elérte azt a hatást, amit a maga idejében Shakespeare.

7 Napjaink művészete Egy fiatalok által szerkesztett weboldalon találtam ezt a képet. A maga nemében ez is műalkotás; a kreatív csoport más témákat felhasználva is alkotott már hasonló kompozíciót.

8 Köszönöm a figyelmedet.


Letölteni ppt "HALÁL a művészetben Készítette: Barna Eszter 9.a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések