Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gay-Lussac I. törvénye. Az állandó tömegű ideális gáz állandó nyomáson történő állapotváltozásakor a gáz térfogata egyenesen arányos a gáz abszolút hőmérsékletével.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gay-Lussac I. törvénye. Az állandó tömegű ideális gáz állandó nyomáson történő állapotváltozásakor a gáz térfogata egyenesen arányos a gáz abszolút hőmérsékletével."— Előadás másolata:

1 Gay-Lussac I. törvénye

2 Az állandó tömegű ideális gáz állandó nyomáson történő állapotváltozásakor a gáz térfogata egyenesen arányos a gáz abszolút hőmérsékletével. Ez a Gay-Lussac I. törvénye Képlettel:

3 V1V1 higanycsepp s A Gáz T vízfürdő

4 Gay-Lussac állapította meg, hogy minden gáz a térfogatát 1  C h ő mérsékletkülönbség hatására az eredeti térfogatának 273-ad részével változtatja meg, ha a nyomás állandó marad.

5 Azt az idealizált (valóságban nem létez ő ) gázt, amelynek a h ő tágulási tényez ő je pontosan Lenne, ideális gáznak nevezzük. Az olyan valódi ( vagy reális ) gázokat, amelyek h ő tágulásánál a ß értéke a fenti értéket megközelíti, ideális gázoknak tekintjük.

6 Az I. Törvényt felhasználhatjuk s ű r ű ségre is. Ha a gáz nyomása állandó, a s ű r ű ség az abszolút h ő mérséklettel fordítottan arányos.


Letölteni ppt "Gay-Lussac I. törvénye. Az állandó tömegű ideális gáz állandó nyomáson történő állapotváltozásakor a gáz térfogata egyenesen arányos a gáz abszolút hőmérsékletével."

Hasonló előadás


Google Hirdetések