Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kazinczi Cintia.  Az örökmozgó olyan hipotetikus gép, amit ha egyszer beindítunk, örökké mozgásban marad, miközben nem von energiát a környezetétől és.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kazinczi Cintia.  Az örökmozgó olyan hipotetikus gép, amit ha egyszer beindítunk, örökké mozgásban marad, miközben nem von energiát a környezetétől és."— Előadás másolata:

1 Kazinczi Cintia

2  Az örökmozgó olyan hipotetikus gép, amit ha egyszer beindítunk, örökké mozgásban marad, miközben nem von energiát a környezetétől és a belső energiája is állandó szinten marad.

3 Az első komoly kísérletek a 15. század elején történtek Angliában, ám a kísérletről igazán hihető eredmények nem születtek. 1712-ben egy fiatal német vándororvos, Johann Bessler Gerában mutatta be első örökmozgó kerekét. A kerék ki volt kötve, de amint a kötelet eloldották, a kerék felgyorsult, majd kb. 26 fordulat/percsebességgel állandóan forgott.

4  Bessler szigorúan titkolta a kerék működését, annyit azonban elmondott, hogy a lényeg a belső elrendezés. Tudjuk ugyanis, hogy a kerék forgott, és tudjuk azt is, hogy a belsejében állandóan súlyok csúszkáltak.

5  Amint megjelent az elektromosság, azzal is próbáltak örökmozgót készíteni. Az 1920-as években a Noether-tétel felfedezése után újra "fellendült" az ilyen eszközök építése, de minden feltaláló megtartotta a titkot.

6 https://www.youtube.com/watch?v=fQQ8_PDA dfI https://www.youtube.com/watch?v=fQQ8_PDA dfI Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Kazinczi Cintia.  Az örökmozgó olyan hipotetikus gép, amit ha egyszer beindítunk, örökké mozgásban marad, miközben nem von energiát a környezetétől és."

Hasonló előadás


Google Hirdetések