Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A sportág születése nem köthető pontos dátumhoz, ám a feltételezések szerint már az 1700-as években is görkorcsolyáztak. Az első görkorcsolyákat a már.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A sportág születése nem köthető pontos dátumhoz, ám a feltételezések szerint már az 1700-as években is görkorcsolyáztak. Az első görkorcsolyákat a már."— Előadás másolata:

1

2 A sportág születése nem köthető pontos dátumhoz, ám a feltételezések szerint már az 1700-as években is görkorcsolyáztak. Az első görkorcsolyákat a már régóta ismert jégkorcsolyák alapján készítették és inkább közlekedési eszközként használták Joseph Merlin 1760-ban „gyártotta” az első görkorcsolyát.

3 Találmányát különleges módon mutatta be Londonban: egy farsangi bálban átgörkorcsolyázott a báltermen, miközben hegedűn játszott. A történet szerint azonban szerkezetével képtelen volt kanyarodni és fékezni, így megállni is: végül nekivágódott egy hatalmas tükörnek, majd orvosi ellátásban részesítették. és komoly sérüléseket szenvedett.

4 A görkorcsolyázás legfontosabb szakágai: •Gyorsasági •Fitnesz •Agresszív

5 Gyorsasági szakág A kerekek csapágyai a súly csökkentése érdekében kisebb méretűek, mint a Fittness korcsolyáknál. A profi görkorcsolya versenyzők az egyenes szakaszokon ugyanis az ún. Double-Push technikát használják, amelyben hagyományos V alakú lépések helyett S betű szerű nyomvonalon haladnak. Gyorsasági versenyzéshez kifejlesztett görkorcsolyatípus. Jellemzője az alacsony szárú, könnyített cipő, egy sorban elhelyezett 5×80–95 mm, illetve újabban 4×100 mm-es kerékkel.

6

7 Fitnesz szakág A kezdők esetén a fékezési technikák elsajátítása előtt a városi forgalomba veszélyes kimenni. A boltokban kapható görkorcsolyák többsége ebbe a csoportba tartozik. Jellemzőjük a magas szárú, kényelmes cipő, egy sorban elhelyezett 4 db 72–84 mm-es közepes keménységű kerékkel. Általános szabadidős célra, városi közlekedésre és kisebb kirándulásokra használható. Használatakor térd-, csukló-, könyökvédő, valamint sisak viselése ajánlott.

8 Agresszív szakág Jellemzője a zömök, strapabíró bakancs, négy vagy kettő, egymás mögött elhelyezett, széles, szögletes keresztmetszetű, kis átmérőjű, kemény kerék. A két középső kerék között megerősített talprész található, amely a korlátokon és éleken való oldalirányú csúszás eszköze. Elsősorban lépcsőkön, korlátokon, félcsövekben és egyéb speciális akadályokon való ugrásokhoz kifejlesztett korcsolyatípus.

9 Vége Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "A sportág születése nem köthető pontos dátumhoz, ám a feltételezések szerint már az 1700-as években is görkorcsolyáztak. Az első görkorcsolyákat a már."

Hasonló előadás


Google Hirdetések