Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bevezetés az újkori filozófiába. Miért új korszak? -szabad városok -polgárság (pénz és tudás) -egyház- és tekintély- ellenesség - ész.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bevezetés az újkori filozófiába. Miért új korszak? -szabad városok -polgárság (pénz és tudás) -egyház- és tekintély- ellenesség - ész."— Előadás másolata:

1 Bevezetés az újkori filozófiába

2 Miért új korszak? -szabad városok -polgárság (pénz és tudás) -egyház- és tekintély- ellenesség - ész

3 „Az az ismeretünk igaz, amely olyannak mutatja be tárgyát, amilyen az valójában.” Mi a biztosíték? -a kollektív tudás; -a tanáraink tekintélye. Mi történik, ha mindez megrendül? -ha a fundamentum megbízhatatlan, lehet, hogy az egész az; -az egyénnek magára kell hagyatkoznia. (Videók)

4 A mindenség leírása megismerés eredménye. Megismerni a megismerést! Közvetlenül az elme csak magát vizsgálhatja: -ismereteink nagy része magából az értelemből ered; -ismereteink egyedüli forrása a külvilágra és elménk működésére vonatkozó közvetlen tapasztalat.

5 Vége


Letölteni ppt "Bevezetés az újkori filozófiába. Miért új korszak? -szabad városok -polgárság (pénz és tudás) -egyház- és tekintély- ellenesség - ész."

Hasonló előadás


Google Hirdetések