Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna. Története: Budapest déli határában a Csepel-szigeten található város. Mint ahogyan az egész sziget, Szigetszentmiklós.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna. Története: Budapest déli határában a Csepel-szigeten található város. Mint ahogyan az egész sziget, Szigetszentmiklós."— Előadás másolata:

1 Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna

2 Története: Budapest déli határában a Csepel-szigeten található város. Mint ahogyan az egész sziget, Szigetszentmiklós is az Alföld része.BudapestCsepel-szigetenAlföld Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város.1986január 1.város Ásatások alapján valószínűsíthető, hogy kelta és ókori római település állt a mai város területén. A településen végzett kutatások alapján, az őskor óta lakott helyen a honfoglaló magyarok fejedelmi törzse telepedett meg Árpád vezetésével. A sziget nevét Árpád főlovásza, Csepel ispán (aki itt telepedett le) kölcsönözte.keltaókori rómaihonfoglalóÁrpádCsepel ispán

3 Látnivalók: Oázis: Fürdő szolgáltatásaink sportolási lehetőséget, élményeket kínálnak télen- nyáron, minden korosztálynak. Fedett medencéink vízminősége a legkorszerűbb Európai víztisztítási technológia szerint készültek.

4 Tanösvény : Az állatvilág leglátványosabb, leginkább megfigyelhető és aktív tagjai a madarak, amelyek szép számmal megtalálhatóak a tanösvény mentén. A sétány által határolt területen alapvetően kétféle nagyobb növénytársulást figyelhetünk meg. Részben a kavicszátonyra és annak partjára megtelepülő bokrokról és fákról van szó, részben pedig a zátony és a part által határolt vízfelületen tenyésző nádas - gyékényes - zsombékos terület változatos flórájáról.

5 Programok: Húsvéti programok az egész családnak az Oázis Wellness Parkban! - szenzációs szauna szeánsz - kézműves húsvéti foglalkozások: - tojásfestés - tojásmárványozás - nyuszi, bárány készítés - rajzverseny gyermekeknek - diavetítés gyermekeknek - élő nyuszi simogatás - habos kakaó friss kaláccsal gyermekeknek - tojásvadászat a medencékben

6 Vége


Letölteni ppt "Szigetszentmiklós Készítette: Deminger Corinna. Története: Budapest déli határában a Csepel-szigeten található város. Mint ahogyan az egész sziget, Szigetszentmiklós."

Hasonló előadás


Google Hirdetések