Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok."— Előadás másolata:

1 Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok

2 A PTE csatlakozott az Európai Bizottság Európai Kutatói Chartáról (European Charter for Researchers) és a Kutatók Felvételi Eljárásának Magatartási Kódexéről (Code of conduct for the recruitment of researchers) szóló ajánlásához Célja: egységesítse a kutatói munkakörülményeket és biztosítsa a nemzetközi kutatói mobilitás zavartalanságát Vállalások: karrierfejlesztési stratégiát dolgoznak ki a különböző karrierszinten álló kutatók számára, a nemzetközi és/vagy interszektorális mobilitási tapasztalatot teljes mértékben beépítik a karrierfejlesztési stratégiába, illetve elismerik a kutatói értékelési rendszerben valamint a kiválasztási eljárás során, biztosítják a kutatók számára, a kutatási karrierjük kezdetén lévő kutatókat is beleértve, társzerzőkként való elismerésüket, illetve azt, hogy témavezetőjüktől függetlenül közzétehessék kutatási eredményeiket, biztosítják, hogy a kutatók felvételére vonatkozó előírások világosan kerülnek meghatározásra és elősegítik azon kutatók felvételét is, akik visszatérnek a kutatói karrierhez. Átlátható és korrekt felvételi rendszert dolgoznak ki, a kutatói helyeket nemzetközi szinten is meghirdetik.

3 „HR Excellence in Research” logó megszerzéséhez szükséges lépések Egy belső elemzés (GAP-analízis) a kutatóhelyek bevonásával, a kulcsszereplők részvételével, hogy összehasonlítsa az irányelveket és gyakorlatokat az alapszabály alapelveivel. Ennek az elemzésnek az eredményei alapján a résztvevő szervezet kialakítja a saját HR stratégiáját, aminek egy konkrét akciótervet kell tartalmaznia. A dokumentumot nyilvánossá teszik. Az Európai Bizottság átnézi és jóváhagyja az elemzést és akciótervet. Jóváhagyásuk feljogosít a „HR Excellence in Research” logó használatára. A stratégia és akcióterv végrehajtásának előrehaladását két év múlva önellenőrzésnek kell követnie. 4 évente külső ellenőrzést kell végrehajtani. EURAXESS kontaktpont kialakítása és működtetése Bekapcsolódás a hazai és EU-s hálózat működésébe Kontaktpont működtetési helye és személyzete kijelölése Oktatás, képzés Kontaktpont működtetése

4 Megvalósításban részt vevők Blázsovics Edina projekt koordinátor Dr. Helyes Zsuzsanna szakmai koordinátor Nagy Eszter Katalin projektasszisztens Csendőr László kontaktpont felelős (munkaügy) Kovács Magdolna kontaktpont felelős (illetmény) Bódi Virág kontaktpont felelős (adminisztratív teendők) Király Ágnes kontaktpont felelős (adminisztratív teendők)


Letölteni ppt "Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések