Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!"— Előadás másolata:

1 Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!

2 Minta Béla a 9. X osztályból megkezdi az iskolai közösségi szolgálatát::: 1. Lépés: Érdeklődik nálunk a koordinátoroknál (Megyesiné Vikor Aranka- vagy Pappné Balla Katalin tanárnőknél) a lehetőségekről, vagy éppen ő maga ajánl egy intézményt, amit osztálytársaival szeretne megcélozni. Ha az intézménnyel nincs még szerződése iskolánknak, felvesszük vele a kapcsolatot. Minta Béla nagyon szeretne orvos lenni, így a beszélgetés során kiderült, hogy neki a kórházban végzett tevékenység tetszene leginkább és szerencsére van még hely a programban, így ott kezdi meg a szolgálatot. Minta Béla tehát a kórházba megy közösségi szolgálatra.

3 2. Lépés: Amikor jelezzük, hogy mikor kell vagy lehet menni először a kórházba akkor: Jelentkezési lapot tölt ki (aláírja, szülővel is aláíratja és dátumozza) majd az első napon a szervezetnél is aláíratja. Másnap a suliban a koordinátornak, vagy az osztályfőnökének, Földrajztudós Emilnek odaadja, aki továbbítja és tudomásul véve a jelentkezését, ezt a 9.X osztály mappájába elteszi.

4 A jelentkezési lapot az iskola honlapjáról tölti le! www.bolyai-kkt.sulinet.hu  Dokumentumok fül alatt  Közösségi Szolgálat VAGY az iskola könyvtárában elhelyezett mintát fénymásolja le! Jelentkezési lapon megadható területek: - egészségügyi, - szociális és jótékonysági, - oktatási, - kulturális és közösségi, - környezet- és természetvédelemi, - polgári és katasztrófavédelmi, - közös sport- és szabadidős tevékenység segítése (kitöltési minta a következő dián!!!)

5

6 3. Lépés Minta Béla suli után elment a kórházba 2013. november 14-én, ekkor aláíratta a jelentkezési lapot mentorával (szakmai koordinátorral) és vitte a naplóját is. Letöltötte ezt is az iskola honlapjáról az előbb megadott helyről! Vagy az iskolai könyvtárban elhelyezett mintát fénymásolja le! Borítót csak egyszer kell kitölteni, majd e mögé gyűjtöd a kitöltött szolgálati lapokat. (lehet A4-es nagy füzet vagy A5-ös kisfüzet formátumba is készíteni )

7

8 Minta Béla ide gyűjtögeti az óráit:

9 Minta Béla értesül a suliban végezhető közösségi munkáról: segíthet a könyvtári nyilvántartásban Egy jelentkezési lap szolgál a sulis tevékenységekre (táblázatos hátulja van és osztályfőnök adta/adja a kezedbe), amit egyetlenegyszer kell aláírnod és szülővel is aláíratnod. Ezután ez alapján a 3 éves kötelezettségi idő alatt bármikor vállalhatsz sulis közösségi feladatot, csak naplózni ne feledd! Béla naplózik: 2. közösségi szolgálat - két délután volt 3 órát- megadja a dátumokat - az iskola könyvtárost adja meg szakmai koordinátornak - a sulit adja meg a helyszínnek és leírja a tevékenységet: pl: régi videokazettákat néztem meg és a könyvtáros segítségével az adott iskolai év programjait azonosítottuk, így egészítve ki a nyilvántartást…..

10 4. Lépés Félév közeledtekor kijelölünk egy osztályfőnöki órát, amikor mindenki elhozza a naplóját és ott akkor aláíratod az osztályfőnökkel és rögzítjük óráidat a központi nyilvántartásunkban. Minta Béla 2014. január 7.-én (kórháznál 10 órát+ iskolai tevékenységi körben 6 órát) tehát eddig 16 órát teljesített! És folytatódik az iskolaév…. (év végén egy újabb ellenőrzés, és az addigi órák bekerülnek a bizonyítványba augusztus 31. dátummal lezárva)

11 Minta Béla felkereshet bennünket kedden a 7. órában és szerdán a 8. órában a 109-es teremben (folyosón szünetben megállítani nem ér!!!, tanórát ezzel húzni pláne nem!!!! Ha csak nem célirányosan ezért megyünk egy-egy szünetben osztályokhoz, csoportokhoz, hogy munkát beszéljünk meg. Egyéb esetben igyekezzen Béla a kijelölt helyen és időben keresni bennünket!) Általában ha valaki hoz egy kapcsolatot, mondjuk egy ovit, könyvtárat stb. és pl.5 fő mehet az adott helyre, akkor a saját osztálya előnyben van a munka elvégzésében. Ha formálódik az ötlet, keress magad mellé embereket és ha nincs kapcsolatod, akkor próbálunk felkutatni a csoportod számára megfelelő helyet.

12 Minden tanév első tanítási napján az osztályok (9.-11. évfolyamon) válasszanak egy-egy kapcsolattartót, akit értesíthetünk a lehetséges aktuális önkéntes munkáról. Az osztályok a diák IKSZ- összekötő nevét, E-mail elérhetőséggel együtt, a választás után leadják osztályfőnöküknek, aki a koordinátoroknak (Megyesiné- Pappné) továbbítja ezt. Ezeknek a kapcsolattartó tanulóknak a feladata osztálytársaikat a munkalehetőségekről alkalmanként gyorsan értesíteni, majd a koordinátor tanárokat értesíteni arról, kik azok a tanulók, akik az adott önkéntes munkát elvégzik (névsor, osztály, elérhetőségük leadása számukra). Mivel az évközi munkavégzés megszervezését gyorsan kell bonyolítani, ezért ezek szervezése főként E-mailen ill. az iskolarádión keresztül történik, ezért kérjük, hogy minden felelős folyamatosan kövesse ezt figyelemmel. Együttműködéseteket köszönjük!

13 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések