Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!"— Előadás másolata:

1 Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!

2 Minta Béla a 9. X osztályból megkezdi az iskolai közösségi szolgálatát:::
1. Lépés: Érdeklődik nálunk a koordinátoroknál (Megyesiné Vikor Aranka- vagy Pappné Balla Katalin tanárnőknél) a lehetőségekről, vagy éppen ő maga ajánl egy intézményt, amit osztálytársaival szeretne megcélozni. Ha az intézménnyel nincs még szerződése iskolánknak, felvesszük vele a kapcsolatot. Minta Béla nagyon szeretne orvos lenni, így a beszélgetés során kiderült, hogy neki a kórházban végzett tevékenység tetszene leginkább és szerencsére van még hely a programban, így ott kezdi meg a szolgálatot. Minta Béla tehát a kórházba megy közösségi szolgálatra.

3 2. Lépés: Amikor jelezzük, hogy mikor kell vagy lehet menni először a kórházba akkor: Jelentkezési lapot tölt ki (aláírja, szülővel is aláíratja és dátumozza) majd az első napon a szervezetnél is aláíratja. Másnap a suliban a koordinátornak, vagy az osztályfőnökének, Földrajztudós Emilnek odaadja, aki továbbítja és tudomásul véve a jelentkezését, ezt a 9.X osztály mappájába elteszi.

4 A jelentkezési lapot az iskola honlapjáról tölti le!
Dokumentumok fül alatt Közösségi Szolgálat VAGY az iskola könyvtárában elhelyezett mintát fénymásolja le! Jelentkezési lapon megadható területek: - egészségügyi, - szociális és jótékonysági, - oktatási,  - kulturális és közösségi, - környezet- és természetvédelemi,  - polgári és katasztrófavédelmi, - közös sport- és szabadidős tevékenység segítése (kitöltési minta a következő dián!!!)

5

6 3. Lépés Minta Béla suli után elment a kórházba november 14-én, ekkor aláíratta a jelentkezési lapot mentorával (szakmai koordinátorral) és vitte a naplóját is. Letöltötte ezt is az iskola honlapjáról az előbb megadott helyről! Vagy az iskolai könyvtárban elhelyezett mintát fénymásolja le! Borítót csak egyszer kell kitölteni, majd e mögé gyűjtöd a kitöltött szolgálati lapokat. (lehet A4-es nagy füzet vagy A5-ös kisfüzet formátumba is készíteni )

7

8 Minta Béla ide gyűjtögeti az óráit:

9 Minta Béla értesül a suliban végezhető közösségi munkáról:
segíthet a könyvtári nyilvántartásban Egy jelentkezési lap szolgál a sulis tevékenységekre (táblázatos hátulja van és osztályfőnök adta/adja a kezedbe), amit egyetlenegyszer kell aláírnod és szülővel is aláíratnod. Ezután ez alapján a 3 éves kötelezettségi idő alatt bármikor vállalhatsz sulis közösségi feladatot, csak naplózni ne feledd! Béla naplózik: 2. közösségi szolgálat - két délután volt 3 órát- megadja a dátumokat - az iskola könyvtárost adja meg szakmai koordinátornak - a sulit adja meg a helyszínnek és leírja a tevékenységet: pl: régi videokazettákat néztem meg és a könyvtáros segítségével az adott iskolai év programjait azonosítottuk, így egészítve ki a nyilvántartást…..

10 4. Lépés Félév közeledtekor kijelölünk egy osztályfőnöki órát, amikor mindenki elhozza a naplóját és ott akkor aláíratod az osztályfőnökkel és rögzítjük óráidat a központi nyilvántartásunkban. Minta Béla január 7.-én (kórháznál 10 órát+ iskolai tevékenységi körben 6 órát) tehát eddig 16 órát teljesített! És folytatódik az iskolaév…. (év végén egy újabb ellenőrzés, és az addigi órák bekerülnek a bizonyítványba augusztus 31. dátummal lezárva) 

11 Minta Béla felkereshet bennünket kedden a 7. órában és szerdán a 8
Minta Béla felkereshet bennünket kedden a 7. órában és szerdán a 8. órában a 109-es teremben (folyosón szünetben megállítani nem ér!!!, tanórát ezzel húzni pláne nem!!!! Ha csak nem célirányosan ezért megyünk egy-egy szünetben osztályokhoz, csoportokhoz, hogy munkát beszéljünk meg. Egyéb esetben igyekezzen Béla a kijelölt helyen és időben keresni bennünket!) Általában ha valaki hoz egy kapcsolatot, mondjuk egy ovit, könyvtárat stb. és pl.5 fő mehet az adott helyre, akkor a saját osztálya előnyben van a munka elvégzésében. Ha formálódik az ötlet, keress magad mellé embereket és ha nincs kapcsolatod, akkor próbálunk felkutatni a csoportod számára megfelelő helyet.

12 Minden tanév első tanítási napján az osztályok (9. -11
Minden tanév első tanítási napján az osztályok ( évfolyamon) válasszanak egy-egy kapcsolattartót, akit értesíthetünk a lehetséges aktuális önkéntes munkáról. Az osztályok a diák IKSZ- összekötő nevét, elérhetőséggel együtt, a választás után leadják osztályfőnöküknek, aki a koordinátoroknak (Megyesiné- Pappné) továbbítja ezt. Ezeknek a kapcsolattartó tanulóknak a feladata osztálytársaikat a munkalehetőségekről alkalmanként gyorsan értesíteni, majd a koordinátor tanárokat értesíteni arról, kik azok a tanulók, akik az adott önkéntes munkát elvégzik (névsor, osztály, elérhetőségük leadása számukra). Mivel az évközi munkavégzés megszervezését gyorsan kell bonyolítani, ezért ezek szervezése főként en ill. az iskolarádión keresztül történik, ezért kérjük, hogy minden felelős folyamatosan kövesse ezt figyelemmel. Együttműködéseteket köszönjük!

13 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések