Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről."— Előadás másolata:

1 A közösség ereje

2 Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről adunk ma információt?

3 A közösség ereje Mi az e-demokrácia gép? Az e-demokrácia gép egyfajta online asztal, egy mindenki által látható felület. Hogyan működik a gép? Minden ötletet, felvetést, elképzelést, jövőképet, társadalmi kérdést vagy fontos információt az asztalra teszünk, és azt a közösség megismeri (tanul belőle). Mire szeretnénk használni a gépet? A e-demokrácia gép felületén található „Indítványok” – kezdeményezések tartalmáról vitatkozunk, majd szavazunk arról, hogy mely ötletek azok, amelyek szimpatikusak számunkra. A gép felületén kialakul egy szavazáson alapuló jövőkép. TERV egy olyan Magyarországról, amilyet a KÖZÖSSÉG akar! Mi az e-demokrácia gép?

4 A közösség ereje A 42 az a közösség, aki az e-demokrácia gép felületére feltölt indítványokat, és/vagy a feltöltött indítványokat tanulmányozza, vizsgálja, vitatja, majd szavaz azokról. A 42 közösség nem egy párt, nem egy szervezet, csak emberek sokasága, akik értik és látják, hogy a jelenlegi rendszer nem képes üzemelni, ezért szükségesnek látják egy új rendszer létrehozását. A közösség célja a rendszerváltás úgy, hogy pontosan tudja, MIT akar! Azaz VALAMI MELLETT AKAR KIÁLLNI, nem pedig VALAMI ELLEN! A KÖZÖSSÉG ÁLTAL ELDÖNTÖTT CÉLOK MEGVALÓSÍTÁSÁT MEGENGEDJÜK A KORMÁNYNAK. HA NEM TESZI, AKKOR A 42 DEMONSTRÁL A TERV MELLETT! Mi a 42?

5 A közösség ereje Az e-demokrácia gép nem politizál! Élettelen és funkcionális. A 42 - mint közösség – politizál, azaz részt vesz a közügyekben. A 42 - mint közösség - elítéli a pártpolitika rendszerét. A 42 közössége úgy akar rendszert váltani, hogy ne sérüljön a demokrácia elve, hanem kiteljesedjen. A 42 a rendszerváltáshoz azt az eszmei mondanivalót teremti meg, melynek mentén egy olyan jövő alakulhasson ki, amelyet a közösség konszenzusa hozott létre. A 42 nem tervezi, hogy párttá alakuljon, mert ez ellentmondana a közösségbe és a részvételi demokráciába vetett hitének. A 42 közösségének nincs pártpolitikai arculata, de tagságának lehet! Azaz maga a közösség csak abban azonos, hogy mit akar. Vagyis azt a jövőt, amit az e-demokrácia gép felületén megszavaz, de az oda vezető útról jelenleg is vitázik! A 42 arculata

6 A közösség ereje Érvek ütköztetése az e-demokrácia gép felületén közzétett indítványokról (tervekről). Érvek ütköztetése arról, hogy az e-demokrácia gép felületén megszavazott indítványokat, mint terveket ki hajtja végre, ezeket a személyeket miként ellenőrizzük vagy számoltatjuk el. Érvek… Érvek… Érvek… Olyan kérdésekben, amelyek felmerülnek a 42 közösségében. Ez a tudás alapú társadalom kialakulása felé vezető egyik út, ahol az egyén megszerzi azokat az ismereteket, melyek mentén képes objektív döntéseket hozni, mert birtokában van a döntéshez szükséges ismeretanyagnak. Mi a vita?

7 A közösség ereje A 42 olyan közösség, amely elhatározta, hogy megtervezi, és dönt arról, milyen jövőben akar élni! A 42 közössége az e-demokrácia gépet használja, hogy megtervezze a jövőt. A 42 közössége az e-demokrácia gép segítségével tanulja meg, mi a részvételi demokrácia lényege. A 42 közössége egy tanuló/tanító közösség. Konklúzió

8 A közösség ereje A tervezés akkor hatékony, ha sokan teszik közzé az elképzeléseiket indítvány formájában. Az érdekérvényesítés akkor hatékony, ha sokan ismerik meg az indítványokat, és szavaznak arról, hogy milyen legyen a jövő! Az első szavazásokat akkor indítja el az e- demokrácia gép, ha legkevesebb 50.000. ember szeretne új rendszert. Tömegbázis

9 A közösség ereje Van egy közösség: 42. Épül egy GÉP: E-demokrácia gép. Van mintegy 80 aktivista a közösségben. Van egy tucat belsős munkatárs (aktivisták ők is), akik dolgoznak a háttérben (bárki bejuthat). Végrehajtottunk egy karitatív gyűjtést – 1.000 gyereknek Mikulás! Elindult a kapcsolatépítési rendszerünk – (a mai a harmadik esemény). Szervezés alatt van egy országos karitatív eseményünk! Már Androidon is elérhető a negyvenketto.org. 1.400-an csatlakoztak az FB csoporthoz. Az e-demokrácia gép felületére felkerültek az első indítványok. Kapcsolatot kezdeményeztünk más csoportokkal. Van egy eszme, egy elképzelés a jövőről, ez a részvételi demokrácia. Eredmények

10 A közösség ereje A szünet után TI döntitek el! Folytatás?


Letölteni ppt "A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről."

Hasonló előadás


Google Hirdetések