Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tisztelettel köszöntöm Önt Badacsonyban a „Szőlő és bor városában„ !

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tisztelettel köszöntöm Önt Badacsonyban a „Szőlő és bor városában„ !"— Előadás másolata:

1

2 Tisztelettel köszöntöm Önt Badacsonyban a „Szőlő és bor városában„ !

3 Legyen a vendégünk! Szeretettel várja Önt a Vulcanus Vendégház és Panzió !

4 1920-ban csodálatos festői környezetben,
Tágas, kényelmes, gyönyörűen bútorozott szobák várják nyaralni vágyó kedves vendégeinket. A magyar nemesség már a XVIII. században felfedezte a Balaton észak- északnyugati részének kellemes vidékét, mely rövidesen a társasági élet egyik kedvelt központja lett. Sorra épültek a hangulatos kastélyok, villák és kúriák. 1920-ban csodálatos festői környezetben, nagy parkkal körülölelve épült a Badacsony hegy lábánál a környék egyik legszebb bazalt kúriája.

5 Teljesen felújított vendégházunk komfortos szobái, kettő ill
Teljesen felújított vendégházunk komfortos szobái, kettő ill. három fő elhelyezésére alkalmasak. A ház összesen húsz fő befogadására képes.

6 Válassza Ön is a tökéletes kikapcsolódást a magyar tenger partján, ahol nyugodt, barátságos és kényelmes környezetben töltheti jól megérdemelt szabadságát.

7 „BADACSONY A FOLYÉKONY SZERELEM”
„A Balaton ábránd és költészet,történelem és hagyomány,édes– bús mesék gyűjteménye, különös magyar emberek ősi fészke, büszkesége a múltból s ragyogó reménység a jövőre. Se mérnök, se tudós, se állatbúvár azt igazán felismerni sohase lesz képes.”

8 „. s ez a hely, ahol állunk a világ leggyönyörűbb vidéke
„... s ez a hely, ahol állunk a világ leggyönyörűbb vidéke. ... egykor az idegen nemzetek utazói ezren és százezren jönnek ide majd, hogy amikor már minden szépet láttak, minden szépséget itt együtt lássanak. „

9 Családi borászatunk híres borait saját pincénkben kóstolhatják
Családi borászatunk híres borait saját pincénkben kóstolhatják. Igény szerint borkóstolók szervezését is vállaljuk!

10 Ízelítő pincészetünk termékkínálatából

11 Szállóvendégeinknek kedvezményes strandbelépővel és programok ajánlásával is kedveskedünk !
˝Sok szép tájékát bejártam hazámnak,de mindenkinél jobban megragadott a Balaton vidék˝

12 „ És egyúttal élőlény. Szerelmes,büszke és barátságos
„ És egyúttal élőlény. Szerelmes,büszke és barátságos.” Számunkra mindez a Balaton

13 A legendás badacsonyi bor páratlan ízét, testes, erős, olykor fűszeres aromáját a hegy vulkáni talajának, és a védett déli lejtők mediterrán jellegű klímának köszönheti.

14 Kényeztesse testét! Vendégeink a Panzió mellett található Napsugár Szalon szolgáltatásait is igénybe vehetik! Előzetes bejelentkezés vagy telefonszámon.

15 A tó és környékének tanúhegyei ma is őrzik az egykori vulkáni tevékenységek nyomait.
A hegy lejtőin a Badacsonyi borvidék remek borait adó szőlő terem, oldalán pedig különleges földtani képződmények, bazaltorgonák láthatók. Bazalt az építőanyaga a Szent Imre-templomnak , mely Közép-Európa egyetlen kéttornyú bazalttemploma.

16 „Mert emberek jönnek-mennek a hegyen, életek-életek után, a szellem azonban érintetlen marad. Megejtően szép, fenséges, adakozó, kifoszthatatlan és eltékozolhatatlan.”

17 Mesés napokat varázsolunk a hétköznapokból!
Badacsony a legszebb magyar hegyek egyike. Karakteres, csonka kúp alakja szimbolikus jelentőségével egyúttal a Balatont is jelöli, együtt gondolunk rájuk. A hegy lankái, a zamatos bor, a csodálatos kilátás, a tiszta levegő rabul ejti az itt élők és az ide érkezők szívét.

18 Az egész család részére kellemes kikapcsolódást nyújtó programokkal várjuk az érdeklődőket.
A települést felkereső vendégek június elején a borvidék zászlós borának, a Kéknyelű virágzásának ünnepén vehetnek részt, július elején a Szegedy Róza Napok rendezvényei invitálják a vendégeket. Július közepétől a Badacsonyi Borheteken, szeptember második hétvégéjén a Badacsonyi szüreten nem csak a híres szürkebarátot kóstolhatják meg az ide látogató vendégek, hanem sok más színes program is vár rájuk.

19 „S ha leszállott a nap új fény, új élet, új ragyogás.”
A hegy délnyugati oldalán áll a Ranolder-kereszt; A Kisfaludy-ház eredetileg a költő kis présháza volt, ma étterem. Előtte fakad a Kisfaludy-forrás, a felette lévő autóparkolóból indul a Kisfaludy-kilátót is érintő tanösvény. A hegytetőt a jó kilátás miatt érdemes körbejárni, ahonnét a nyugati oldalon a Bujdosók lépcsője vezet le a hegy lábához. De távolabbra is tekinthetnek térképükön a vadregényes múltat idéző várromok kedvelői, hiszen Badacsony környékéről könnyedén elérhetjük a Szigligeti a Sümegi vagy a Nagyvázsonyi Kinizsi várat is.

20 Szeretettel várja házigazdájuk Weller András és családja
E- mail : Website:


Letölteni ppt "Tisztelettel köszöntöm Önt Badacsonyban a „Szőlő és bor városában„ !"

Hasonló előadás


Google Hirdetések