Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VÁRLAK Panzió Szeretettel hívjuk, várjuk, Badacsonyba

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VÁRLAK Panzió Szeretettel hívjuk, várjuk, Badacsonyba"— Előadás másolata:

1 VÁRLAK Panzió Szeretettel hívjuk, várjuk, Badacsonyba
villa jellegű panziónkba! Badacsony, történelmi borvidék és üdülőhely központjában, a bazalt orgonák lábánál,a Balaton északi partján, a Balatontól 50 m-re, parkkal körülölelt, csendes- nyugodt környezetben található az elmúlt század közepén épült villa, amely nyáron kellemes pihenési és kikapcsolódási lehetőséget biztosít vendégeink számára.

2 Badacsony a szőlő és a bor városa
Panziónk szobái 30 fő kényelmes elhelyezését biztosítják. Szobáink 2 , 3 ill. 4 ágyasak, igény esetén pótágyat is tudunk biztosítani. Gyermekes családoknak, nászutasoknak családi fürdőszobás szobáinkat, illetve apartmanunkat ajánljuk. Autóval érkezőknek térítésmentes, zárt parkoló áll rendelkezésére. Panziónkat ápolt park veszi körül, panorámás napozóterasszal illetve grillkert tűzrakási lehetőséggel.

3 Kiemelten ajánljuk szálláslehetőségünket családok, baráti társaságok és szervezett ifjúsági csoportok részére.

4 „... s ez a hely, ahol állunk a világ leggyönyörűbb vidéke. ...”
Az aktív pihenők Badacsony és környékének látnivalóit gyalogtúrán, kerékpártúrán fedezhetik fel. Lehetőség van vízi sportok kipróbálására, horgászatra, sétahajózásra. Teniszpálya, minigolf-pálya 300 m-re van tőlünk. Lovaglásra, sétakocsizásra a közeli lovas tanya kínál lehetőséget. Amennyiben szervezetten kívánja szabadidejét eltölteni, úgy igény szerinti programokkal várjuk.

5 Minden kedves vendégünk számára ingyenes strandolási lehetőséget biztosítunk a városi strandokon, melyek szállásunktól méterre vannak.

6 Városunk rendezvényeiről, programjairól folyamatosan tájékoztatjuk vendégeinket
Nyár elején, júniusban a Kéknyelű virágzásának ünnepe, július első hétvégéjén a történelmi hagyományőrző esemény a Szegedi Róza napok, kerül megrendezésre. Badacsony minden hétvégén kulturális és folklór programokkal kedveskedik vendégeinek. A badacsonyi bor, a badacsonyi pincészetek fesztiválja a Badacsonyi Borhetek, mely július utolsó hetében kezdődik és tart, augusztus első hétvégéig. Itt a legkiválóbb borok kóstolása mellett gazdag program várja az érdeklődőket. A szeptember kiemelkedő eseménye a Badacsonyi szüret, melynek időpontja szeptember második hétvégéje. A nyári szezonban, minden hétvégén vendégcsalogató programokkal, népművészeti vásárokkal színesednek Badacsony látnivalói.

7 Badacsonyi Fesztivál

8 Igény szerint félpanziós ill
Igény szerint félpanziós ill. panziós ellátást nyújtunk szervezett csoportok részére. Hisszük és valljuk, valóban vannak értékeink! A tó lágy vize, a hegy lankái, a zamatos bor, a csodálatos kilátás, a tiszta levegő bennünket már mind rabul ejtettek, magukhoz láncoltak. Bízunk benne, hogy most Önök következnek!

9 A legenda szerint a történelem előtti időkben, amelyre már csak a mesékből emlékezhetünk, valaha óriások lakták be a tájat, amit a Jóisten is örömében teremtett. A Badacsony bércein, tágas fennsíkján élte mindennapjait Balaton, az utolsó óriás lányával, Haláppal. Jó viszonyban voltak a hegy lábán elő emberekkel Halápnak játszótársa is akadt közöttük. A fiatal emberleány azonban gyorsan felcseperedett, férjhez ment és végleg elhagyta óriás játszópajtását. Halápot hamar elemésztette a bánat, amit az egyedüllét miatt érzett, még apja sem tudta megvigasztalni. Miközben Balaton leánya síremlékét építette, a hegy lába előtt hosszan elnyúló száraz, teknő formájú mélyedésben egy nagy kőre lelt. Emlékezett rá, hogy valaha nagyon régen ez a kő a sellők oltára volt. Gondolta ez jó lesz a sír lefedésére. Ám amint megemelte, elveszítette egyensúlyát, és a súlyos teher maga alá temette. Az emberek nagy meglepetésére az elmozdított kő alól víz tört föl és csak folyt és csobogott napokon keresztül, megállíthatatlanul. Ilyen csodát azóta sem látott itt senki ember fia. Míg egy napon aztán tágra nyílt szemmel arra ébredtek, hogy a valaha száraz teknő helyén szelíden hullámzó tó ringatja lágyan a Nap sugarait. A nagy vizet azóta is Balatonnak hívják, mint az utolsó óriást, akinek születését köszönheti.

10 Legyen vendégünk a vulkánok földjén!

11 Badacsonynak szelleme van
Badacsonynak szelleme van! Ha megállnak egy pillanatra, és csendben figyelnek, hallhatják az egykor itt vonuló vad kelta hordák zaját, a békés avarok mindennapjainak hangjait, a római szekerek zörgését. Településünkön sok helyütt hagyta lábnyomát a vibráló történelem.

12 Badacsony szellemiségét természetesen alapvetően évszázadok óta befolyásolta áthatotta a borhoz, a borkultúrához fűződő kapcsolata.

13 Szeretettel várja házigazdájuk Gál András és Margittai Elemér
Kívánjuk, hogy érintse meg Önöket is a hely szelleme, az emberek barátsága, vendégszeretete! Kóstolják meg borainkat, melyekbe ezer évek tapasztalatát, bánatát, örömét préselték a dolgos kezek. Szeretettel várja házigazdájuk Gál András és Margittai Elemér További információ és jelentkezés: Top Tel KFT Badacsonytomaj Napsugár u. 10. Margittai Elemér Tel / Fax:  471    E -mail :


Letölteni ppt "VÁRLAK Panzió Szeretettel hívjuk, várjuk, Badacsonyba"

Hasonló előadás


Google Hirdetések