Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ERASMUS Schwäbisch Gmünd, Deutschland. Schwäbisch Gmünd Hangulatos, kedves kisváros Baden- Württenbergben, Stuttgarttól nem messze Télen-nyáron gyönyörű.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ERASMUS Schwäbisch Gmünd, Deutschland. Schwäbisch Gmünd Hangulatos, kedves kisváros Baden- Württenbergben, Stuttgarttól nem messze Télen-nyáron gyönyörű."— Előadás másolata:

1 ERASMUS Schwäbisch Gmünd, Deutschland

2 Schwäbisch Gmünd Hangulatos, kedves kisváros Baden- Württenbergben, Stuttgarttól nem messze Télen-nyáron gyönyörű

3 Egy kis pedagógiai főiskola (kb. 3-szor akkora, mint a TÓK) Lehet németül és angolul tanulni 4 épület (Előadó, szemináriumtermek, sportcsarnok, menza)

4 Képzések Óvodapedagógus Tanító, tanár

5 Nagyon jónak tartom az egyetemi oktatást, érdekes megfigyelni, mennyire más ott kint, mint itthon. Rengeteg érdekes szabadon választható kurzus van. A kurzusok több kreditet érnek, mint otthon (voltak 6 kredites tárgyaim). A tanárok megértőek voltak, örültek, ha külföldiként az órájukat választod. A gyakorlati helyek nagyon jók, bár az oktatási rendszer teljesen más. Kaptunk ottani „neptun-kódot”, internetes felületet.

6 Képzésen kívüli lehetőségek Sportlehetőségek (falmászás, úszás, torna, tánc, stb.) Menza (olcsó és finom!) Menza- épület

7 Fogadtatás, segítségnyújtás, ügyintézés Lesia Kimmel: ersmusos ügyintéző, nagyon kedves, bármilyen jellegű problémával, kérdéssel keresheted, segít gyakorlati helyet szerezni. Koordinátorok: 3 hallgató, jófejek, kedvesek, programokat szerveznek, összetartják az erasmusos csapatot. Nagyon meleg fogadtatásban részesültünk, tekintve, hogy egy viszonylag kicsi hely. A tanárok rugalmasak, külön vizsgát szerveznek neked, ha arra van szükséged.

8 Koordinátorok által rendezett erasmusos programok: Oktoberfest, Cannstatter Wasen Kirándulások a környező nagyvárosokban (Aalen, Ulm, Stuttgart, stb.)

9 Kollégium A főiskolától 10 percnyi sétára 12 emelet, minden emeleten 20 szoba, egy konyha Biciklitároló Mosókonyha szárítógéppel Hangszigetelt zeneszoba

10 Utazás… Sok csomagom volt, mert nem tudtam mire számítsak. Nem tudtam, mennyire felszerelt a konyha, így edényeket is vittem. Nekem „csak” ennyi volt Hárman voltunk a TÓK-ról, Ezért minket kivittek a Szüleim egy kisbusszal. Ha a vonatjegyet időben Megveszed, 50 euró Stuttgartig.

11 …Megérkezés… Minket a saját nevünk várt a postaládánkon… 9. Emelet 5-ös Szoba, És a postaládám

12 …A szoba… A szoba első ránézésre kicsi és hideg.

13 …A szoba… De némi fantáziával kellemessé lehet varázsolni

14 …A kilátás…

15 …A fürdő… Két szobánként jut egy fürdő, ami a két szoba között van, midkettőből nyílik ajtó. Ha szerencséd van, azonos neműt kapsz fürdőszobatársnak. Én nem voltam ilyen szerencsés…

16 …A konyha… Van saját szekrényed, zárható polcod a hűtőszekrényben. Mikró, sütő, vízforraló, néhol gofrisütő. Edények, evőeszköz, mosogatószer.

17 …És az élet. Gulyásleves és lángos – magyar délután

18 Hörsaalparties (Sportlerparty, Pijama-party, stb…)

19 Amit mindenképp vinned kell: Ágynemű Internetkábel Kislámpa Takarítószerek (porszívó van) Meleg ruha!

20 Pénzügy 416 eurót kaptunk egy hónapra. Mivel hárman voltunk, jobban kijöttünk, hármunkra főztünk, nem egy emberre. Teljesen nem jöttünk ki a pénzből, de nem kellett sokat hozzáadni. Azt ajánlom, minden héten vezessétek, mennyit költöttetek és mire. Így egyszerűbb számon tartani.

21 Mindenkinek csak ajánlani tudom! Fantasztikus félév áll mögöttem, mind tapasztalatszerzési, mind élményszerzési szempontból! Elérhetőségem: Mirk Júlia mijuliet30@gmail.com


Letölteni ppt "ERASMUS Schwäbisch Gmünd, Deutschland. Schwäbisch Gmünd Hangulatos, kedves kisváros Baden- Württenbergben, Stuttgarttól nem messze Télen-nyáron gyönyörű."

Hasonló előadás


Google Hirdetések