Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,"— Előadás másolata:

1

2

3 A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről, ami egykoron a román királyi család rezidenciája volt. Ma múzeumként működik a turisták gyönyörűségére.

4 A Peleş-kastély (románul Castelul Pele) Romániában, Sinaia településen található.románulRomániábanSinaia I.Károly Román király építette 18731873 és 1914 között.1914 A kastély neoreneszánsz stílusú és Románia egyik legfontosabb történelmi jellegű műemléke.neoreneszánszRománia Johannes SchultzJohannes Schultz és Karel Liman építészek tervei alapján készült.Karel Liman A kastély díszítését a hamburgi J. D. Heymann, és azhamburgiJ. D. Heymann amainzi August Bembé és a bécsi Berhard Ludwig végezték.mainziAugust BembébécsiBerhard Ludwig

5

6

7 A kastély ólomüveg ablakait 1883 és 1914 között szerelték be. Az üvegek jelenős része 15. - 17. századi és Svájc- ból valamintNémetország-ból származik. A kastély teraszait, szám szerint hetet, különböző kőből készült szobrok, szökőkutak és carrarai márványból készült dísztárgyak díszítik.SvájcNémetországcarrarai márványból

8

9

10 A kastély 1948-ig maradt a román királyi család rezidenciája,1948 amikor a kommunista rezsim elkobozta a családtól.kommunista rezsim A kastély 1953 óta múzeumként üzemel, de fontos megjegyezni,1953 hogy már I. Károly idejében is látogatták.I. Károly.

11 ,. A kastély neoreneszánsz stílusú és Románia egyik legfontosabb történelmi jellegű műemléke.A kastély belső kialakításában az olasz és angol reneszánsz, a barokk, a rokokó és a spanyol-mór építészeti stílus elemei is felfedezhetők. A 160 szoba Európa egyik értékes képtárának és egy 400 darabos XIV-XVII. századokból származó fegyverémek adott otthont.

12

13

14 A kastélyban meisseni és sévresi porcelánok találhatók.

15 Megtalálhatóak még XVI.-XVII. századi eredeti színes svájci ablaküvegek,

16 1900-as években a kastély újabb emeletet kapott, és a főtorony magasságát is megemelték.Befejezett állapotában területe 3200 nm,-160 szobával-.

17

18 Az addigi belső udvart alakította át egy fafaragásokban bővelkedő, ólomüveggel fedett csodaszép teremmé.

19

20 Királyi Könyvtár :amelyben különösen ritka könyvek találhatók bőr borítással és arany domborított betűkkel.

21 Fegyver terem: 1903 - 1906, közötti időszakban berendezett, több mint 4000 darab európai és keleti, a XVI - XVII századi fegyver található.Valamint,a ló és lovasa-, teljes fegyverzetben- egyedülálló Romániában.

22 Zene szoba:Erzsébet királynő vágya volt,hogy zenés estéket tartsanak.

23

24 stílusban Ferenc József császár látogatásárakészült. A császári lakosztály 1906-ban, Mária Terézia

25

26

27 található. XIV. Lajos stílusban kialakított Színházteremben 60 hely és a királyi páholy taláható

28 Az első emeleten van a koncertterem, 1906-ban készült.

29

30 Császári lakosztály :1906-ban a I. Ferenc József Ausztria –Magyarorszég császára látogatására készült el.I. Ferenc József

31

32

33 . A fafaragások és ólomüvegek szépsége méltán váltja ki a látogatók elismerését és csodálatát.

34 A híresztelések ellenére a román állam nem vásárolta meg a kastélyt (30 millió euróért), hanem az a királyi család tulajdonában maradt. Mihály román király döntése alapján a kastély továbbra is múzeumként üzemelhet. A kastély minden helyisége nyitva áll a látogatók előtt,.!


Letölteni ppt "A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések