Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ne felejtsük el: Legyen A tetszőleges kijelentés. Arra a kérdésre, hogy „A akkor és csak akkor igaz-e, ha te lovag vagy?” a lovagok is, a lókötők is.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ne felejtsük el: Legyen A tetszőleges kijelentés. Arra a kérdésre, hogy „A akkor és csak akkor igaz-e, ha te lovag vagy?” a lovagok is, a lókötők is."— Előadás másolata:

1

2

3 Ne felejtsük el: Legyen A tetszőleges kijelentés. Arra a kérdésre, hogy „A akkor és csak akkor igaz-e, ha te lovag vagy?” a lovagok is, a lókötők is igennel válaszolnak, ha A igaz, és nemmel, ha A hamis. Bizonyítás: Legyen L az a kijelentés, hogy a kérdezett lovag. Tehát az „A  L” mondat igazságára kérdezünk rá. A válasz, amit kapunk, az „(A  L)  L” mondat igazságértékével fog megegyezni, mert : 1. Ha a kérdezett lovag, akkor azt fogja mondani, ami az „A  L” mondat igazságértéke, tehát (mivel L igaz) ‚igen’-t fog mondani, ha a külsőbikondicionális igaz, és ‚nem’-et, ha hamis. 2. Ha pedig lókötő, akkor az ellenkezőjét mondja,tehát (mivel L most hamis) ‚igen’t mond, ha a külső bikondicionális igaz (azaz „A  L” hamis), ‚nem’-et a másik esetben. De „(A  L)  L” ekvivalens az „A  (L  L)” mondattal, az pedig az A mondattal. Tehát az A mondat igazságértékét fogja mondani.

4

5 165. Újabb sziget, új főszereplő (Craig). A bennszülöttek néha „angolul” (magyarul) válaszolnak. és vannak közöttük félzombik is. Ezek olyanok, mint a normálisak.


Letölteni ppt "Ne felejtsük el: Legyen A tetszőleges kijelentés. Arra a kérdésre, hogy „A akkor és csak akkor igaz-e, ha te lovag vagy?” a lovagok is, a lókötők is."

Hasonló előadás


Google Hirdetések