Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban."— Előadás másolata:

1 Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban

2 BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A számla rögzítésekor a „Fordított áfa” résznél jelölhető (F), és adható meg a felszámított és levonható áfa bevallás sor. Ezek után az Alt+B kombináció haszná- latával hívható elő az ablak, ahol tudjuk rögzíteni a termékeket az áfa- bevalláshoz.

3 BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A felvitelhez nyomjuk meg az F betűt. Itt lehetőség van egy már rögzített sort módosítani (M) vagy akár törölni (T) is.

4 BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE Itt adható meg, a VTSZ-hez tartozó mennyiség és adóalap összege. Ha egy számlán több különböző VTSZ alá tartozó termék található, akkor azt külön- külön kell berögzí- teni. A VTSZ mezőn állva F1 megnyomá- sával előjön a lista a bevallásban szere- pelendő termékekről.

5 BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A számlához tartozó könyvelési tételben áfa- kapcsolódást nem kell megadni, mivel ezt a program az analitikából veszi, így ezt a részt üresen hagyjuk.

6 BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A rögzített adatokról lista készíthető. Ez a Kimutatások 3 – Gabona és vas menüpontban érhető el.

7 BELFÖLDI BEJÖVŐ SZÁMLA RÖGZÍTÉSE A megadott időszakra lekérhetőek akár külön-külön a kimenő és bejövő forintos, kimenő és bejövő devizás számlák. Valamint kérhető VTSZ számonkénti összesítés is.

8 DEVIZÁS SZÁMLÁK RÖGZÍTÉSÉNEK ELTÉRÉSE Deviza számláknál a számlaszám után, miután jelöltük, hogy belföldi partnernek devizában kiállított számla (X), jelenik meg a fordított adózás jelölésének a helye (F). Az áfa bevallás sorainak felvitelére az összeg sor kitöltése után van lehető- ségünk.

9 BELFÖLDI KIMENŐ SZÁMLÁK RÖGZÍTÉSÉNEK ELTÉRÉSE Kimenő számla esetén a számlaszám után a speciális áfa mezőnél adható meg a fordított áfa (F), majd pedig ugyanúgy, mint a bejövőnél, a teljesítési dátum kitöltése után működik az Alt+B billentyűkombináció.


Letölteni ppt "Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések