Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KSZI Neptun Csoport 1 Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KSZI Neptun Csoport 1 Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla."— Előadás másolata:

1 KSZI Neptun Csoport 1 Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla

2 KSZI Neptun Csoport 2 A Neptun.Net pénzügyi gyűjtőszámla feladata :  A Neptun.Net pénzügyi rendszerének feladata a hallgatók által a Márton Áron Szakkollégium számára, az igénybevett szolgáltatásokért fizetendő térítések nyilvántartása.  Neptun.Net pénzügyi rendszer lehetővé teszi, hogy a hallgatók befizetési kötelezettségeiket egy egyszerű átutalási rendszeren keresztül teljesíthessék.  Ennek alapja a Gyűjtőszámla, amelyet a Márton Áron Szakkollégium a Raiffeisen Banknál vezet.

3 KSZI Neptun Csoport 3  Egy speciális folyószámla, amin a hallgatók pénze együtt van mindaddig, amíg annak felhasználásáról az egyes hallgatók nem döntenek.  A gyűjtőszámla a hallgatók oldaláról egy virtuális bankként működik, melyen keresztül a felsőoktatási intézmény felé fennálló kötelezettségeiket valós készpénzmozgás nélkül rendezhetik.  A rendszer minden hallgató számára automatikusan megnyit egy egyéni számlát a gyűjtőszámlán belül (ennek a neve: Egyéni gyűjtőszámla ), melyet a hallgató a saját Neptun kódjával azonosít. Neptun.Net gyűjtőszámla I.

4 KSZI Neptun Csoport 4  A gyűjtőszámla számlaszáma: 12001008-00140802-00100002  Jóváírás az egyéni gyűjtőszámlán  Az egyéni gyűjtőszámla „feltöltése” történhet:  banki átutalással  Készpénzes befizetéssel bármely Raiffeisen Bank pénztárában  A befizetés napjától átlagosan 2 - 3 munkanap szükséges, hogy a gyűjtőszámlára utalt összeg - egyenlegként jóváírása kerüljön! Neptun.Net gyűjtőszámla II.

5 KSZI Neptun Csoport 5  Átutalási megbízás kitöltése I.  Csak szabályosan kitöltött banki átutalási megbízáson érkező fedezetet tud a Neptun.Net elfogadni.  Az átutalási nyomtatványt az a bank bocsátja rendelkezésére, ahonnan a pénzügyi átutalást a kollégista elindítja.  Az átutalási megbízás közlemény rovatának hibás kitöltés esetén az utalt összeget az utalást indító számlára kerül visszautalásra.  Rossz számlaszámra utalás esetén (nem a Raiffeisen Banknál vezetett 12001008-00140802-00100002 - számlaszámra), a felelősség az utalást indító fél vállalja! Neptun.Net gyűjtőszámla III.

6 KSZI Neptun Csoport 6  Átutalási megbízás kitöltése II. MINTA  A hallgató neve és számlaszáma:  Gipsz Jakab,  -  -  A jogosult neve és székhelye:  Márton Áron Szakkollégium 1037 Budapest Kunigunda útja 35  Összeg: pl. 5000 Ft  A jogosult számlaszáma: 12001008-00140802-00100002  Közlemény: NK-UNR05O, Gipsz Jakab Neptun.Net gyűjtőszámla IV.

7 KSZI Neptun Csoport 7  Az egyenleg feltöltésének főbb lépései (összefoglalás):  A hallgató átutal a saját bankszámlájáról a gyűjtőszámlán belül levő saját egyéni gyűjtőszámlájára egy általa meghatározott összeget.  Az Raiffeisen Bank a gyűjtőszámlára érkezett utalásokról egy kimutatást készít, melyet a Központi Szolgáltató Irodában működő Neptun csoportnak továbbít.  A banki egyenleg megjelenése a Neptun rendszerbe.  Ezek után a hallgatónak a rendszerbe való belépését követően lehetősége nyílik a különböző jogcímekre való befizetésre ill. meg tudja nézni a saját egyéni gyűjtőszámláján lévő aktuális egyenlegét. Neptun.Net gyűjtőszámla V.

8 KSZI Neptun Csoport 8 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. A B elépés után:

9 KSZI Neptun Csoport 9 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. A „ Pénzügyek ”-re kattintva:

10 KSZI Neptun Csoport 10 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Egyenleg):

11 KSZI Neptun Csoport 11 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés I.):

12 KSZI Neptun Csoport 12 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés II.):

13 KSZI Neptun Csoport 13 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés III.):

14 KSZI Neptun Csoport 14 Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés IV.) „OK” után :

15 KSZI Neptun Csoport 15  Befizetés  A megjelenő ablakon a fizetési mód kiválasztása:  „Gyűjtőszámla”  A teljesítéshez jelöljük ki a megfelelő tételt, és nyomjuk meg a ‘Befizet’ gombot. Neptun.Net gyűjtőszámla. Hallgatói web. Gyűjtőszámlás pénzműveletek (Befizetés V.):


Letölteni ppt "KSZI Neptun Csoport 1 Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla."

Hasonló előadás


Google Hirdetések