Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szlovákiai társadalmi sajátosságok: a munkaerő munkáltatójához való lojalitása, felelősség vállalása és egyéb kiemelten fontos tényezők együtteséről.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szlovákiai társadalmi sajátosságok: a munkaerő munkáltatójához való lojalitása, felelősség vállalása és egyéb kiemelten fontos tényezők együtteséről."— Előadás másolata:

1 A szlovákiai társadalmi sajátosságok: a munkaerő munkáltatójához való lojalitása, felelősség vállalása és egyéb kiemelten fontos tényezők együtteséről Csala Patrik előadása 2014. december 2. - Budapest

2 Előadásom alcíme: Szubjektív, a saját tapasztalataimon alapuló áttekintés a szlovákiai munkaerő piacról

3 Bemutatkozás – jelentősebb munkahelyeim EuroTel (T-Mobile) - eladási koordinátor Husqvarna Slovakia – üzletvezető Z. L. T. – Husqvarna – magánvállakozó MOL – Glass DS – kereskedelmi igazgató Chirana – Dental – export menedzser UNIFILTER SLOVAKIA – ügyvezető igazgató

4 Szlovákia – statisztikai adatok Lakosság száma: 5.397.036 fő. Produktív lakosság: 2 millió fő Munkanélküliség: 12, 56 % -os, 380.668 ember. Havi átlagkereset: 835 Euro Minimálbér: 352 Euro Az ország alapterülete: 49.036 m2. Regionális, területi különbségek: kelet - nyugat (Forrás Szlovák munka- és szociális ügyi minisztérium, 2014. szempember 30.)

5 Szlovákia - munkanélküliek száma

6 „- Ó, ez nem a Földön volt – mondta a Kis herceg. A róka egyszeriben csupa kíváncsiság lett. - Egy másik bolygón? - Igen. - Vannak azon a bolygón vadászok? - Nincsenek. - Lám, ez érdekes. Hát tyúkok? - Nincsenek. - Semmi sem tökéletes. – sóhajtott a róka.“ (Antoine Saint de Exupéry - A kis herceg)

7 Ideális cég – ideális alkalmazott? Ideális munkáltató? Milyen egy tökéletes cég? Milyen egy ideális munkahely? Ideális munkavállaló? Milyen egy tökéletes alkalmazott?

8 Ideális cég – ideális alkalmazott? VAN ILYEN ?

9 AZ ÉN VÁLASZOM: NINCS, DE A HELYZET NEM REMÉNYTELEN......mert, ha volna is......ez csak az adott pillanatra vonatkoztatható...ha ez ma érvényes, holnap ez már nem biztos, hogy ugyanígy érvényes lesz...ebben rejlik a kihívó, motiváló erő...éppen ezért kell mindig a tökéletességre törekednünk, öntudatos perfekcionistának lennünk.

10 IDEÁLIS CÉG Mindenkinek vannak kötelességei és ebből kifolyólag feladatai is. AZ IDEÁLIS CÉG: megteremti azon feltételeket, amelyek szükségesek a közös cél eléréséhez. AZ IDEÁLIS ALKALMAZOTT: kihasználja a cég adta lehetőségeket, és mindent elkövet a közös cél elérése érdekében.

11 IDEÁLIS CÉG Mindenki tudja, hogy mi a feladata. Mindenki el is végzi a feladatát. Minden elvégzetlen feladatot számonkérés követ. Minden elvégzett feladat után jutalom, (bérezés) jár.

12 ÖSSZHANG Egy ideális cégben összhangban vannak a vezetők az alkalmazottakkal a közös cél elérése érdekében. Egymásra vannak hangolódva. Kiegészítik egymást.

13 A TÖKÉLETESSÉGRE MINDIG TÖREKEDNÜNK KELL !!! „A csúcson csak arra van idő, hogy kifújjuk magunkat, nem arra, hogy még le is heveredjünk pihenni.” (Arnold Schvarzenegger)

14 Közös cél S I K E R

15 Hogyan érjük el a közös célt? Hogyan érjük el a sikert? MINDENKIT EGY EGYSÉGBE TÖMÖRÍTENI A SIKER ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN!

16 MEGFELELŐ EMBEREKET A MEGFELELŐ HELYRE ! Ha valaki jól érzi magát a saját bőrében és a munkahelyén, csak akkor tud igazán jól alkotni. Ez érvényes az egyszerű alkalmazottakra, beosztottakra......és......a cégvezetőkre is!

17 NÉHÁNY ROSSZ PÉLDA A VALÓS ÉLETBŐL:

18 AZ „ÉV VÁLLALKOZÓNŐJE” Az „év vállalkozónője - vállalkozója”. Presztízs – kérdés Elismerés Jutalom Megbecsülés Élenjáró - elöljáró

19 VALÓSÁG: Az adott pozícióval visszaélő felelőtlen ember. Szó szerint szórja a cég pénzét. Milyen mértékben néznek fel rá az alkalmazottak? Alkalmas a vezetésre ?

20 ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT MUNKAHELYEK Cél: az állam által támogatott munkahelyek kialakítása egy adott régióban. Motiválni a munkáltatókat és a munkavállalókat is. Valóság: motiváltság helyett demotiváltság. Beosztottak: állam által támogatott emberek egy munkahelyen.

21 ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT MUNKAHELYEK Cél: a munka által segíteni a munkanélkülieket céljaik elérésében. Valóság: a munka csak nyűg, kényszer. Akinek nincs célja, annak hiába minden eszköz…

22 MEGÉRDEMELT SIKER A sikerért meg kell dolgozni, ki kell érdemelni! Az ölünkbe hullott vagy kétes eszközökkel elért siker nem okozhat igazi sikerélményt és belső összhangot.

23 S I K E R SIKER = FELELŐSSÉG A sikeres embereknek felelősséget kell vállalniuk a saját tetteikért, ám minél magasabbra kerülnek a társadalmi ranglétrán, annál nagyobb felelősséget kell vállalniuk az alsóbb rétegekért is!

24 KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET ÉS TOVÁBBI SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!


Letölteni ppt "A szlovákiai társadalmi sajátosságok: a munkaerő munkáltatójához való lojalitása, felelősség vállalása és egyéb kiemelten fontos tényezők együtteséről."

Hasonló előadás


Google Hirdetések