Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Környezettan BSc Diploma előtt

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Környezettan BSc Diploma előtt"— Előadás másolata:

1 Környezettan BSc Diploma előtt
Általános tudnivalók, szakdolgozat, záróvizsga

2 Általános információk, kritériumok:
A szakdolgozat Általános információk, kritériumok:

3 Mi kell a szakdolgozat elkészítéséhez?
Öt beiratkozott félév és Megszerzett 120 kredit Fel kell venni a „Szakdolgozati konzultáció” c. tárgyat Téma: vagy egyéni téma Témavezető Szorgalom, kitartás, türelem, tudás 

4 Határidők A szakdolgozati téma bejelentésének határideje: -
Témavezető kiválasztásának határideje: - A szakdolgozat leadásának KTC által megadott határideje: - (HKR szerint: záróvizsgát megelőzően legalább három héttel)

5 A szakdolgozati téma és témavezető
Előre közzétett témák Egyéni téma esetén a témát egy oldalban ismertetni kell a választott témavezető szakmai hátterével együtt. A témaválasztási kérést a Környezettudományi Centrum Tanácsának Oktatási Bizottságának (továbbiakban: KOB) elnökéhez kell beadni. Az elfogadásról vagy elutasításról 3 héten belül döntés születik. Külső témavezető esetén, a KOB belső konzulenst jelöl ki A jelentkezés módja az, hogy a hallgató felkeresi a témához tartozó témavezetőt és a beszélgetés alapján megállapodnak a közös munkáról. Jelentkezés végleges, ha a jelentkezési lapot a témavezető és a hallgató aláírta és a Tanulmányi Osztályon - a hallgató leadja. A téma végleges jelentkezés utáni megváltoztatására a KOB egyetértésével van lehetőség.

6 Követelmények és tudnivalók
A szakdolgozat beadása és elfogadása a záróvizsgára bocsátás előfeltétele. A szakdolgozat kreditértéke 10 pont, elkészítésének javasolt ideje a 6. félév. A szakdolgozatot a záróvizsgán meg kell védeni!

7 Az utolsó simítások Ha kész van?
- Két bekötött példányban leadni témavezető írásos véleményével együtt, és CD-n is! Hol? - KTC titkárságon /Északi Tömb 0.122/ Mikorra? - Május Értékelése? - A szakdolgozat jegyéről a záróvizsga bizottság dönt a saját és a témavezető értékelése alapján

8 A Záróvizsga A záróvizsgára bocsátás feltétele:
a végbizonyítványt (abszolutórium) megszerezte, tandíjjal, költségtérítéssel, kártérítéssel, egyéb díjakkal és térítésekkel nem tartozik, az Egyetem leltári tárgyait leadta szakdolgozatát határidőre benyújtotta és legalább elégséges minősítést kapott A záróvizsgára jelentkezés A záróvizsgázási szándékot írásban kell jelezni a kari TO-n, legkésőbb a záróvizsga-időszak kezdetét - megelőzően 3 hónappal, azaz -. A lezárható leckekönyvet legkésőbb 10 nappal a záróvizsga előtt a Tanulmányi Osztályra kell leadni A záróvizsgára jelentkezést a záróvizsga előtt egy hónappal /4hét/ lehet visszavonni Időpontválasztás: záróvizsgára a Tanszéken a bizottság elnökénél kell jelentkezni a megadott vizsgaidőpontra, és párhuzamosan a Tanulmányi Osztályon is!!

9 ZV – időszak, tételek A ZV időszak kezdete: -
Tételsor: Ebből mindenki húz egy általános és egy szakirányos tételt. Tanári modulosok, Környezetkutatók vagy szakirány nélküliek két általános tételt húznak. Részletes leírás a PPT-t tartalmazó ben!!

10 A Záróvizsga bizottság és jegy
Záróvizsga-bizottság: 3 fő, ebből egy külső + minden szakirányról egy fő. (A szakirányos kérdéscsoportot az adott szakirányért felelős bizottsági tag kérdezi.) A szakdolgozat a jegynek részét képezi, de fizikailag különálló. Záróvizsga eredménye: három jegyátlaga, amiből egy a szakdolgozat bírálatára és a szakdolgozat védésére adott jegyek átlaga, egy-egy jegy pedig a két szóbeli vizsgatételre kapott érdemjegy.

11 Kérdés van még? Amennyiben nincs, akkor köszönöm a figyelmet és sok sikert kívánok a szakdolgozathoz és a záróvizsgához :) És most következzék a mesterszakos tájékoztató előadás.


Letölteni ppt "Környezettan BSc Diploma előtt"

Hasonló előadás


Google Hirdetések