Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal"— Előadás másolata:

1 Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Más lettem! Három hetet meghaladó projekt-hét 7. b osztály Neked, rólad, hozzád szól a dal Ének-zene

2 Bródy János A szavak A szavak furcsa teremtmények, ezt jól tudja minden gyerek. Kicsúsznak a szájunkon és fegyelmezetlenek. Hiába bízunk rájuk nagyon fontos üzenetet. Elrejtik az igazságot s mást jelentenek. ll: Csak nézz rám, egy szót se szólj én így is megértelek. Ha van valami, ami nem hazudik, az leginkább a szemed. :ll A szavak néha szövetkeznek, hogy félrevezessenek. Szépen hangzó mondatokban vonulnak ellened. Félve kimondott félszavakból van, aki ért és van, aki nem. De elmondani nagyon nehéz, mit nem ért meg senki sem. Csak nézz rám…. A gondolat, míg önmagába zárul, sajnos nincs jelen. Szavak nélkül nem működik a mindenható értelem. De a kimondott szavak sorsa néha furcsán alakul. A lényeg sokszor bennünk marad kimondhatatlanul. Csak nézz rám….

3 Bródy János Ismeretlen ismerős
Ki tudja, honnan érkezett egy téli éjszakán. És az is lehet, hogy találkozásunk véletlen csupán. Én mégis azt hiszem, hogy vártam rá nagyon. Ha nem jött volna másként szólna most az én dalom. Szívem mélyén elhervadt már minden virág. De megtanultam, mit jelent egy igazán jó barát. Ha bajban vagyok, elég az, ha rágondolhatok, Hisz nélküle már nem lehetnék az, ki most vagyok. Azóta minden mosolyban már ő nevet felém. És nem hagy engem el – akárhol járok – a remény. Azóta mindig őt látom, ha csillognak a szemek. És úgy érzem, hogy rá hasonlít minden gyerek. Én azt hiszem, a szívünkben ha nyílna még virág, Boldogabb és szebb lehetne az egész világ. Ha véletlenül találkozunk, egy mosoly legyen a jel, Hogy ismeretlen ismerősként búcsúzunk majd el.

4 Bródy János Semmi sem tökéletes
A végtelenhez mérve semmi se tökéletes , Az ember nyughatatlanul mégis mindig keres Az örökös vándorút véget soha nem ér, S ha nincsen gyökered - elvisz a szél Mindenkinek vannak különös vágyai, De felelősséggel tartozol, ha számít rád valaki Lehet belőle száz is, az az egy többet ér, S ha elfelejtenéd - elvisz a szél Jól csak a szívével lát az ember , Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan Az igazságot átérzi a lelkünk, De Te is tudod, hogy kimondhatatlan A végtelenhez mérve szinte nem is létezünk, A csillagévek óráin egy perc az életünk Az ember önmagában semmit nem ér, S ha nincsen barátod - elvisz a szél Minden sivatag egy kutat rejt valahol, S ha lelked mélyén rátalálsz, már nem csodálkozol Az ember ezen a Földön csak egyszer él, S ha nincsen barátod – elvisz a szél, elvisz a szél, elvisz a szél...


Letölteni ppt "Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal"

Hasonló előadás


Google Hirdetések