Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Erdély: 4. nap. A tordai sóbányában A sóbányában régen fáklyával világítottak és a korom rátapadt a sóra, ezért feketék a bánya falai. A falon látható.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Erdély: 4. nap. A tordai sóbányában A sóbányában régen fáklyával világítottak és a korom rátapadt a sóra, ezért feketék a bánya falai. A falon látható."— Előadás másolata:

1 Erdély: 4. nap

2 A tordai sóbányában A sóbányában régen fáklyával világítottak és a korom rátapadt a sóra, ezért feketék a bánya falai. A falon látható mélyedéseket a szél vájta ki.

3 A bánya alja Köztudottan a sóbánya levegője nagyon egészséges. A látogatók többsége hosszabb ideig – akár teljes napon át – itt tartózkodik, ezért szabadidős tevékenységekre is lehetőség van, pl.: mini golf, billiárd, óriáskerék kipróbálása.

4 A Tordai-hasadék A hasadékban folyt egy kis patak, fölötte hidakon mentünk át a hasadék egyik oldaláról a másikra. Néhol megálltunk pihenni, s közben nézelődni. A sziklák szélén nagyon csúsztak a kövek, mert nedvesek voltak, ezért nagyon óvatosan kellett közlekednünk.

5 Rajzos munka az este folyamán Az este elég vidáman telt. Az volt a feladatunk hogy, a legendákról amit hallgatunk az előző este arról kellet rajzolni. Mint például mi Szent László pénze?

6 Néptáncoltunk Késő este aki szeretett volna táncolni, volt rá lehetősége. Janka tanárnő különböző néptáncfajtákat mutatott be.Ez után fölmentünk szobáinkhoz aludtunk. Vártuk a holnapot.

7 Készítette: Turcsik Csaba Fáncsik Krisztina Német Kinga


Letölteni ppt "Erdély: 4. nap. A tordai sóbányában A sóbányában régen fáklyával világítottak és a korom rátapadt a sóra, ezért feketék a bánya falai. A falon látható."

Hasonló előadás


Google Hirdetések