Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Helyszínek Places Míra & Szimi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Helyszínek Places Míra & Szimi."— Előadás másolata:

1 Helyszínek Places Míra & Szimi

2 Zugló 2010 Manapság szerintem sokkal fejlettebb Zugló több a villamos meg a tömeg közlekedés mint a XX. Században. A hotelek és szórakozó helyekböl is sokkal több van mint régen. 20. Században Régen sokkal kevesebb volt a panell lakás és sokkal zöldebb volt pont emiatt, az utcák pedig macskakövesek voltak nem betonosak mivel akkoriban még csak macskakövet használtak. Zugló:In the Past there were only family or detached houses, the streets were greener.Now the public transportation is more developed. There are more hotels, cafes.

3 Dohány utcai Zsinagóga
2010 A zsinagóga sokkal jobban kivan világítva esténként mivel a technológia sokkal fejlettebb és a zsinagógának is több pénza van ilyen fejlesztésekre. Kevesebb ember is jár a zsinagógába mint régen mivel a legtöbb ember napjai nagyon bevannak táblázva. 20. Században Régen sokkal több tagja volt a Dohány utcai zsinagógának de aztán eljött a háború és menedékként használták a zsidók azt a zsinagógát is. De sajnos sok volt a halál és emiatt csökkent a tagok száma. Dohány Synagogue: Before the 2-nd World War there were more members, but during the Holocaust a lot of people died.Now the building is really beautiful, but people have less free time to visit it.

4 Keleti Pályaudvar 2010 20. Században
A vonatok sokkal jobban felvannak szerelkezve kényelem és biztonság szempontjábol mivel sokan közlekednek vonattal naponta ezért erre is nagyon oda kell figyelni. 20. Században Mivel csak a gazdagok tudtak lovaskocsival és hasonlókkal közlekedni ezért gondolom ,hogy régen kevesebben közlekedtek vonattal mert ,hogy a jegy ‘drága’ volt. Eastern Railway Station: The train tickets were expensive before the war.Now the trains are more comfortable and faster.

5 Duna Part 20. Században Régen sokkal kevesebb ház volt a dunaparton és az utakat se epítették olyan közel mert féltek attól ,hogy beleomlik a Dunába vagy jön egy szint emelkedés és elviszi az utat, régen sokkal tisztább is volt a Duna mert nem voltak nagy cégek akik beszenyezték 2010 Manapság sokkal ‘tisztább’ a Dunapart nincsenek kő falak meg ilyesmik és így le lehet menni a Duna partra napozni stb. De sajnos maga a Duna sokkal szenyezettebb a környező nagy cégek és az emberek saját hanyagsága miatt. Danube riverside: In the past there were less houses, the river was cleaner, not polluted. Now it is polluted, but we can sunbath next to the river.

6 Buchenwald 20. Században Sajnos az XX.ban Buchenwald egy nagy koncentrációs tábor volt ahol nagyon sok zsidó vesztette életét. És igazibol semmi más célt nem szolgált Buchenwald mint hogy embereket pusztított el. 2010 Manapság Buchenwald egy nagy emléke annak ,hogy mi történt a XX.ban. Felálítottak ott egy nagyon nagy emlékművet annak emlékére ,hogy mi történt és sose ismétlődjön meg. There you can see the photos of Buchenwald Concentration camp.

7 Vége (:


Letölteni ppt "Helyszínek Places Míra & Szimi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések