Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO."— Előadás másolata:

1 Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO

2 Szolidaritás és a migrációs áramlások igazgatása általános keretprogram (2007-2013)  Harmadik országok állampolgárainak beilleszkedését segítő európai alap: Európai Integrációs Alap  Európai Visszatérési Alap  Európai Menekültügyi Alap  Külső Határok Alap

3 Az Integrációs Alap célja A tagállamok erőfeszítéseinek támogatása ahhoz, hogy lehetővé tegyék, hogy a különböző gazdasági, társadalmi, kulturális, vallási, nyelvi és etnikai hátterű harmadik országbeli állampolgárok teljesítsék a tartózkodási feltételeket és ez megkönnyítse beilleszkedésüket az európai társadalmakba.

4 Uniós jogszabályi háttér  2007/435/EK tanácsi határozat a „Szolidaritás és migrációs áramlások igazgatása” általános program keretében a 2007- 2013-as időszakra a harmadik országok állampolgárainak beilleszkedését segítő európai alap létrehozásáról  2007/VIII/21 bizottsági határozat A 435/2007/EK tanácsi határozatnak a 2007-től 2013-ig terjedő időszakra vonatkozó stratégiai iránymutatások elfogadása tekintetében történő végrehajtásáról  2008/457/EK bizottsági határozat a 2007/435/EK határozatnak az igazgatási és pénzügyi irányításra vonatkozó szabályok, valamint a projektek kiadásainak támogathatósága tekintetében történő végrehajtására vonatkozó szabályok megállapításáról

5 Hazai jogszabályi háttér  2007. évi II. törvény a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról,  2007. évi I. törvény a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról,  Ágazati jogszabályok,  14/2011. (IV. 19.) BM rendelet a támogatás felhasználásáról.

6 Az Integrációs Alap programozása Többéves program (2007-2013) A 2011-es éves program nyertes projektjeit 2012. január 1. és 2013. június 30. között lehet megvalósítani. A projektek időtartama 12 hónap lehet.

7 Az Integrációs Alap személyi hatálya  Harmadik országok azon állampolgárai, akik három hónapot meghaladó tartózkodási jogcímmel rendelkeznek, és jogszerűen tartózkodnak a Magyar Köztársaság területén  Különleges szabályok az 5. tevékenység keretében – harmadik országban tartózkodók is.  Ideértve a befogadottakat és a hontalanokat is.  Kivéve a menedékjogról szóló törvény hatálya alá tartozó személyeket (menedékjogot kérő, menekült, oltalmazott, menedékes).

8 Az Integrációs Alap személyi hatálya  Harmadik ország minden olyan ország, amely nem az Európai Unió tagállama.  Az Integrációs Alap személyi hatályába az Európai Unió tagállamainak állampolgárai nem tartoznak - a kettős állampolgárok sem.  A pályázó által megvalósítani kívánt projekt akkor támogatható, ha az Alap személyi hatálya alá tartozó személyek a projekt közvetlen és/vagy közvetett célcsoportját alkotják.

9 Hasznos tudnivalók 1) A Bizottság 2011. április 15-én hivatalosan jóváhagyta az EIA 2011-es éves programot a pályázati útmutató azzal összhangban van táblázat jelzi az éves programban a tevékenységre allokált összeget és tervezett indikátort „almát az almával” elv érvényesülése az értékelésnél (pályázati útmutató 32. oldal) 2) Nyertes pályázat esetén, ha a célcsoport tagjai a projekt eredményeiből közvetlenül, személyesen részesülnek, a pályázó felelőssége hitelt érdemlően igazolni, hogy az Alap célcsoportjába tartozó személyeket vont be

10 Támogatható tevékenységek 1. tevékenység A harmadik országbeli állampolgárok oktatása és/vagy képzése, valamint munkaerőpiaci beilleszkedésének elősegítése Felnőttképzésre vonatkozó szabályok! Kizárólag tananyagfejlesztés nem támogatható. Közoktatás – TÁMOP.

11 Támogatható tevékenységek 2. tevékenység A kultúrák közötti párbeszéd elősegítése, a migrációval és integrációval kapcsolatos társadalmi tudatosság növelése Kampányterv! Nézettségmérés! Felnőttképzésre vonatkozó szabályok!

12 Támogatható tevékenységek 3. tevékenység A harmadik országbeli állampolgárok bevándorlásával és társadalmi beilleszkedésével kapcsolatos kutatások végzése Megadott témák vagy más, az éves tervnek megfelelő téma, ami az eddigi eredményeken alapul vagy innovatív. Kutatási terv! Adatok kérdése!

13 Támogatható tevékenységek 4. tevékenység Társadalmi beilleszkedést elősegítő szolgáltatások biztosítása harmadik országbeli állampolgárok számára

14 Támogatható tevékenységek 5. tevékenység Engedélyezési eljárások hatékonyabbá és elérhetőbbé tételének elősegítése A célcsoportban lehet nem Magyarországon tartózkodó harmadik országbeli állampolgár.

15 Támogatható tevékenységek 6. tevékenység A harmadik országbeli állampolgárok integrációját szolgáló jelenlegi struktúrák fejlesztése Felnőttképzésre vonatkozó szabályok! Közvetlen kapcsolat a harmadik országbeli állampolgárokkal.

16 Kérdések: integracio@ bm.gov.hu Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO."

Hasonló előadás


Google Hirdetések