Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Berkes Sándor MÉSZ elnök. Mozgósítás: a demonstráció témakörében Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítás módszerei: A hatékonyság javítása:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Berkes Sándor MÉSZ elnök. Mozgósítás: a demonstráció témakörében Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítás módszerei: A hatékonyság javítása:"— Előadás másolata:

1 Berkes Sándor MÉSZ elnök

2 Mozgósítás: a demonstráció témakörében Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítás módszerei: A hatékonyság javítása:

3 Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítást megalapozó körülmény: Tűrési küszöböt meghaladó tulajdonosi viselkedés. Béremelés elmaradása, juttatások elmaradása. A kormánnyal szemben mutatkozó elégedetlenkedés. A tűrési küszöb és az elégedetlenség egymáshoz való viszonya.: Ahol magasak a keresetek ott is lehet a kollektíva elégedetlen, de a tűrési küszöb magasabb, és e miatt a tettre készség lesz kisebb. Ahol kicsik a keresetek, ott az elégedetlenség sokkal megalapozottabb, és a tűrési küszöb kisebb. Ezért a tettre készség lesz nagyobb. Sokkal hamarabb kimennek az utcára.

4 Mozgósítások tapasztalatai: Vállalatunknál általános az elégedetlenség minden kereseti szinten. A megmozdításuk egy demonstrációhoz azonban lehetetlen. Akiket sikerül megmozdítani elsőre, azokkal ki lehet menni az utcára. Ha azonban módosul az időpont, vagy visszavonul a szakszervezet a demonstrációtól, azok is csalódottak lesznek, akik elsőre kijöttek volna az utcára.

5 Mozgósítások tapasztalatai: Vállalatunknál általános az elégedetlenség minden kereseti szinten. A megmozdításuk egy demonstrációhoz azonban lehetetlen. Akiket sikerül megmozdítani elsőre, azokkal ki lehet menni az utcára. Ha azonban módosul az időpont, vagy visszavonul a szakszervezet a demonstrációtól, azok is csalódottak lesznek, akik elsőre kijöttek volna az utcára. Jó példa erre a 2014. februári tüntetésre való mozgósítás. Már két busznyi emberünk volt, és történt egy háttér megállapodás az MVM vezetése, és az MVM TSZSZ vezetője között. Ezt a TSZSZ tagjai elfogadták, és lefújtuk a demonstrációt. Ezzel egy felháborodási hullámot kellett kezelni. Ha ez után kellett volna folytatni a demonstrációt, akkor már senki sem jött volna ki demonstrálni.

6 A mozgósítás módszerei: Belső tájékoztatási rendszer, MÉSZ honlap. Nem olvassák. Elektronikus levél: sok esetben olvasatlanul kitörlik. Küldöttek: Lassúak

7 A mozgósítás módszerei: Belső tájékoztatási rendszer, MÉSZ honlap. Nem olvassák. Elektronikus levél: sok esetben olvasatlanul kitörlik. Küldöttek: Lassúak A hatékonyság javítása: Megvendégelés. Trófea étteremben hazafelé. Nyugdíjasok meghívása. Vannak akik kirándulásként értékelik.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Berkes Sándor MÉSZ elnök. Mozgósítás: a demonstráció témakörében Mozgósítások tapasztalatai: A mozgósítás módszerei: A hatékonyság javítása:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések