Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest, 2011. május 3. Dr. Hornok Antal.  A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE  A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI  A MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS PIACI ELŐNYE.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest, 2011. május 3. Dr. Hornok Antal.  A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE  A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI  A MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS PIACI ELŐNYE."— Előadás másolata:

1 Budapest, 2011. május 3. Dr. Hornok Antal

2  A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE  A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI  A MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS PIACI ELŐNYE  AZ ÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÁSOK MINŐSÍTÉSI TERÜLETEI  A MINŐSÍTÉSI FOLYAMAT ELINDÍTÁSA  A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI  ÉRTÉKELÉS ÉS DÖNTÉS, A RENDSZER JOGI HATÁLYA Budapest, 2011. május 3.

3 A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE AZ ÉPÍTŐIPAR SZEREPLŐI ÉS FOGYASZTÓI KÖZÖTTI KAPCSOLAT JELLEMZŐI Beruházás-lebonyolító; Projektvezető mérnök; Tervező építész (mérnök) KINEK AZ ÉRDEKE A MINŐSÍTÉS? A FOGYASZTÓI IGÉNYEK TELJES KÖRŰ KIELÉGÍTÉSÉRE VALLÓ ALKALMASSÁG OBJEKTÍV KÖVETELMÉNY RENDSZEREN KERESZTÜLI MEGMÉRETTETÉS A VÁLLALKOZÁSOKNAK RÁTERMETTSÉG, FELKÉSZÜLTSÉG, MEGBÍZHATÓSÁG AZ ÉPÍTÉS-MINŐSÉG SZÍNVONALÁNAK HATHATÓS EMELÉSE AZ ÉPÍTÉSI PIACI VERSENY-TISZTASÁGÁNAK ELŐSEGÍTÉSE Budapest, 2011. május 3.

4 A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE ORSZÁGOS ÉPÍTÉSI FÓRUM, Tervezési és kivitelezési munkacsoport 90/2009 (IX.15.)-Korm. rendelet A főépítészi tevékenységről 191/2009 (IX.15.)- Korm. rendelet Az építőipari kivitelezési tevékenységről 192/2009 (IX.15.) 90/2009 (IX.15.)-Korm. rendelet A főépítészi tevékenységről 191/2009 (IX.15.)- Korm. rendelet Az építőipari kivitelezési tevékenységről 192/2009 (IX.15.) - Szakmagyakorlás, 193/2009 (IX.15.) 193/2009 (IX.15.) - Hatósági eljárások, Hatósági ellenőrzés, 194/2009 (IX.15.) - Építési beruházás, 195/2009 (IX.15.) - Katonai célú építmények, építésfelügyelet 196/2009 (IX.15.) 196/2009 (IX.15.) - Építési beruházások.. kormányrendeletek módosításáról 36/ 2009. Ogy. határozat - Az építőipart.. sújtó recesszió kezelése.. A „ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER” hatékony működésének alátámasztására az ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS NONPROFIT (ÉMI KFT.) kidolgozta AZ IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT LAKÓHÁZAK ÉS TÁRSASHÁZAK ENERGIAHATÉKONYSÁGI REKONSTRUKCIÓS ÉS FELÚJÍTÁSI MUNKÁKIT VÉGZŐ „SZAKKIVITELEZŐK MINŐSÍTÉSI RENDSZERÉT” Budapest, 2011. május 3.

5 A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE AZ IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT LAKÓÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGI FELÚJÍTÁSÁT VÉGZŐ SZAKKIVITELEZŐK KIVÁLASZTÁSI RENDSZERÉNEK KERETÉBEN AZOK AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZERELÉSI ÉS AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁGI, ÉPÜLET-FELÚJÍTÁSI ÉS REHABILITÁCIÓS MUNKÁK TERÜLETÉN VÉGZŐ VÁLLALKOZÁSOK SZEREZHETNEK MINŐSÍTÉST, AMELYEK OBJEKTÍV ÉS MÉRHETŐ MÓDON BEMUTATJÁK, ÉS HITELT ÉRDEMLŐEN IGAZOLJÁK TÁRSASÁGUK JOGI, ADMINISZTRATÍV, SZERVEZETI ÉS PÉNZÜGYI FELKÉSZÜLTSÉGÉT, HUMÁN ÉS MŰSZAKI FELKÉSZÜLTSÉGÜKET ÉS KAPACITÁSUKAT MEGHATÁROZOTT VOLUMENŰ ÉS MŰSZAKI SZÍNVONALÚ SPECIÁLIS MUNKÁK VÉGZÉSÉRE ÉS OBJEKTUMOK KIVITELEZÉSÉRE. AZ IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT LAKÓÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGI FELÚJÍTÁSÁT VÉGZŐ SZAKKIVITELEZŐK KIVÁLASZTÁSI RENDSZERÉNEK KERETÉBEN AZOK AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZERELÉSI ÉS AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁGI, ÉPÜLET-FELÚJÍTÁSI ÉS REHABILITÁCIÓS MUNKÁK TERÜLETÉN ÉPÍTÉSZETI MUNKÁT VÉGZŐ VÁLLALKOZÁSOK SZEREZHETNEK MINŐSÍTÉST, AMELYEK OBJEKTÍV ÉS MÉRHETŐ MÓDON BEMUTATJÁK, ÉS HITELT ÉRDEMLŐEN IGAZOLJÁK TÁRSASÁGUK JOGI, ADMINISZTRATÍV, SZERVEZETI ÉS PÉNZÜGYI FELKÉSZÜLTSÉGÉT, HUMÁN ÉS MŰSZAKI FELKÉSZÜLTSÉGÜKET ÉS KAPACITÁSUKAT MEGHATÁROZOTT VOLUMENŰ ÉS MŰSZAKI SZÍNVONALÚ SPECIÁLIS MUNKÁK VÉGZÉSÉRE ÉS OBJEKTUMOK KIVITELEZÉSÉRE. Budapest, 2011. május 3.

6

7 A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI 93/37/EEC SZ. EURÓPAI KÖZMUNKA DIREKTÍVA CEN/TC 330 sz. MUNKABIZOTTSÁGÁNAK prEN/TR 13833:2003 sz. JELENTÉSE EURÓPAI SZÖVETSÉG AZ ÉPÍTŐIPARI ALKALMASSÁGI BIZONYÍTVÁNYOK KIADÁSÁRA ( UEAtc ) ÁLTAL KIADOTT „MINŐSÍTETT KIVITELEZŐK RENDSZERE” c. DOKUMENTUM ÉMI Nonprofit Kft. MINŐSÍTÉSI RENDSZEREI. A RENDSZER A KISVÁLLALKOZÁSOKTÓL, EGÉSZEN A KONZORCIUMOKIG LEFEDI AZ ÉPÍTŐIPAR TELJES VÁLLALKOZÓI SPEKTRUMÁT. A MINŐSÍTŐ SZERVEZET KIZÁRÓLAG A KÉRELMEZŐ FELKÉSZÜLTSÉGE ÉS REFERENCIA- MUNKÁKON KERESZTÜL BEMUTATOTT SZAKTERÜLETI EREDMÉNYEI ALAPJÁN HOZZA MEG DÖNTÉSÉT Budapest, 2011. május 3.

8 A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI NEMZETKÖZI ÉS HAZAI SZINTEN IS PREFERÁLT MINŐSÍTÉSI KRITÉRIUMOK:  SZAKMAI FELADATOK MEGVALÓSÍTÁSÁBAN SZERZETT, REFERENCIÁKKAL IGAZOLT GYAKORLAT,  A PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS GAZDASÁGI HÁTTERÉNEK BIZTOSÍTÁSA,  A MEGFELELŐ SZAKMAI FELKÉSZÜLTSÉGGEL RENDELKEZŐ, TAPASZTALT MŰSZAKI ÉS ALKALMAZOTTI ÁLLOMÁNY RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSA,  A MEGVALÓSÍTÁSÁRA ALKALMAS MŰSZAKI FELSZERELTSÉG, FELKÉSZÜLTSÉG SZÍNVONALA Budapest, 2011. május 3.

9 A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI A RENDSZER NEM KONKURENSE ÉS NEM HELYETTESÍTŐJE AZ ISO TANÚSÍTVÁNYOK- NAK A BEFEKTETŐK ÉS VÁLLALKOZÓK KÖLCSÖNÖS BIZALOMERŐSÍTŐ ESZKÖZE A MINŐ- SÉGET NYÚJTÓ ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉG ELISMERÉSE TERÜLETÉN A MINŐSÍTÉSI RENDSZER HOZZÁ JÁRULHAT AZ ÉPÍTŐIPARI LÁNCTARTOZÁS JELEN- SÉGÉNEK FELSZÁMOLÁSÁHOZ, INDOKOLATLAN TARTOZÁSOKAT FELHALMOZOTT CÉGEK NEM KERÜLHETNEK A MINŐ- SÍTETTEK KÖZÉ A MINŐSÍTÉSRE JELENTKEZŐK SAJÁT MAGUK HATÁROZZÁK MEG AZOKAT A SZAKTE- RÜLETEKET, AMELYRE A MINŐSÍTÉST KÉRIK Budapest, 2011. május 3.

10 A MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS PIACI ELŐNYE A BEFEKTETŐ, ÉPÍTTETŐ OBJEKTÍV ÉS RÉSZLETEKRE VONATKOZÓ GARANCIÁT KAP AZ ADOTT VÁLLALKOZÁS ALKALMASSÁGÁRÓL, MEGBÍZHATÓSÁGÁRÓL A FINANSZÍROZÓ BANKOK A HITELBÍRÁLAT SORÁN MEGGYŐZŐDHETNEK A BERU- HÁZÁST KIVITELEZŐ ÉPÍTŐIPARI VÁLLALAT FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL,AMI CSÖK- KENTHETI A KOCKÁZATOT KÖZBESZERZÉSEK SORÁN A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA SZÁMOS INFORMÁCIÓT KAP A VER- SENGŐ CÉGEK LEGFONTOSABB TELJESÍTMÉNY ADATAIRÓL AZ ÉMI, AZ ÉVOSZ ÉS A MALOSZ HONLAPJÁN FOLYAMATOSAN KÖZZÉTESZI A SIKERESEN MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÓK NÉVSORÁT ÉS ADATAIT Budapest, 2011. május 3.

11 A MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS PIACI ELŐNYE A PIAC ÖSSZES SZEREPLŐJÉNEK LEHETŐSÉGE NYÍLIK A TÁJÉKOZÓDÁSRA. A MINŐSÍTETT SZAKKIVITELEZŐI STÁTUSZ SEGÍTSÉGET NYÚJT AZ ÉPÍTTETŐK VÉGLEGES DÖNTÉSÉNEK KIALAKÍTÁSÁHOZ A SZAKMAI SZÖVETSÉGEK TÁMOGATÁSA JELZI, HOGY A TÖBB EZER HAZAI ÉPÍTŐIPARI VÁLLALKOZÁS MEGHATÁROZÓ RÉSZÉNEK IGÉNYE VAN MINŐSÉGI TEVÉKENYSÉGÉNEK SZERVEZETT FORMÁBAN TÖRTÉNŐ ELISMERÉSÉRE AZ ÉMI KFT. ÁLTAL KIDOLGOZOTT „SZAKKIVITELEZŐK MINŐSÍTŐ RENDSZERE” TÁMOGATJA A „ ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER „ EREDMÉNYES MŰKÖDÉSÉT Budapest, 2011. május 3.

12 A SZAKKIVITELEZŐ VÁLLALKOZÁSOK MINŐSÍTÉSI TERÜLETEI KÉT TEVÉKENYSÉGI TERÜLET MINŐSÍTÉSE ( KÜLÖN-KÜLÖN, VAGY EGYÜTTESEN): A.) ÉPÜLETGÉPÉSZETI MUNKÁK KIVITELEZÉSE ENERGIAHATÉKONYSÁGI, ÉPÜLET FELÚJÍTÁSI ÉS REHABILITÁCIÓS MUNKÁK TERÜLETÉN B.) ÉPÍTÉSI MUNKÁK VÉGZÉSE ENERGIAHATÉKONYSÁGI, ÉPÜLET FELÚJÍTÁSI ÉS REHABILITÁCIÓS MUNKÁK TERÜLETÉN: FALAK, LAPOS TETŐK, FÖDÉMEK HŐ ÉS HANGSZIGETELÉSE, HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSOK, NYÍLÁSZÁRÓK CSERÉJE, HOMLOKZATI HŐSZIGETELÉSEK, BELSŐ ÉS HOMLOKZAT FESTÉSI MUNKÁK VÉGZÉSE.

13 A MINŐSÍTÉSI FOLYAMAT ELINDÍTÁSA Az ÉMI Nonprofit Kft honlapja: www.emi.hu ÉMV Minősítési szabályzat (és tájékoztató) ÉMV Minősítési szabályzat mellékletek ÉMV Letölthető Regisztrációs Adatlap ÉMV Minősítés Díjszabása ÉMV Minősítés Tanúsítvány ÉMV Kérelmezési dokumentum csomag 1113 Budapest, Diószegi út 37. 1113 Budapest, Diószegi út 37. Levélcím: 1518 Budapest, Pf.: 69 Levélcím: 1518 Budapest, Pf.: 69 e-mail: emv@emi.hu e-mail: emv@emi.huemv@emi.hu Telefax: 386-8794 Telefax: 386-8794 Minősítő Iroda telefon : 372-6507 Minősítő Iroda telefon : 372-6507 Kapcsolattartó munkatársak:Dr. Hornok Antal Juhász Péter Budapest, 2011. május 3.

14 A REGISZTRÁCIÓS DÍJ BEÉRKEZÉSE UTÁN A MINŐSÍTŐ IRODA KIKÜLDI A „KÉRELMEZÉSI DOKUMENTUM CSOMAGOT”. A MINŐSÍTŐ IRODA A BENYÚJTOTT DOKUMENTUMOK TELJESSÉGÉNEK ALAKI ELLENŐRZÉSE UTÁN MEGKÜLDI A SZERZŐDÉSTERVEZETET. A SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA ÉS NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE, VALAMINT AZ ELJÁRÁSI DÍJ MEGFIZETÉSE UTÁN KEZDŐDIK A „ MINŐSÍTÉSI ELJÁRÁS” A MINŐSÍTÉSI FOLYAMAT ELINDÍTÁSA Budapest, 2011. május 3.

15 MINŐSÍTÉSI KÉRELEM MINŐSÍTÉSI KÉRELEMOSZTÁLY G – C G – B G – A M – E M – D M – C M – B M - A SZERZŐDÉSES ÉRTÉKKATEGÓRIA (M Ft.) ÉPÜLETGÉPÉSZET 0 -<10 10 – 30 30 ≤ ÉPÍTÉSI MUNKÁK 0 -<40 40 -<100 100 -<250 250 -<400 400 ≤ KÉRELMEZETT MINŐSÍTÉSI OSZTÁLY ÉS KATEGÓRIA Budapest, 2011. május 3.

16 A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI Benyújtandó dokumentáció:  CÉGKIVONAT ● NYILATKOZAT A KIZÁRÓ OKOK HIÁNYÁRÓL ( végelszámolás, lejárt kötelezettségek )  NAV IGAZOLÁS A KÖZTARTOZÁS MENTESSÉGRŐL  A JOGI MINŐSÍTÉS DOKUMENTÁCIÓJA ( működési idő, honosság, Tpvt. bírságmentsség ) Adminisztratív és jogi azonosító adatok ellenőrzése az értékelés első lépése Budapest, 2011. május 3.

17  TELJES ÁRBEVÉTEL ÉS SZAKMAI ÁRBEVÉTEL ARÁNYA, POZITÍV NETTÓ TŐKEÉRTÉK ● ADÓZÁS ELŐTTI EREDMÉNY ALAKULÁSA A 3 MEGELŐZŐ ÜZLETI ÉVBEN  LIKVIDITÁSI GYORSRÁTA SÚLYOZOTT ÁTLAGA 3 LEZÁRT ÉVBEN ( 1≤ ; 1 > ) ● MEGLÉVŐ FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS ( 10≤ ÉPGÉP; 100≤ ÉP. ) ● SAJÁT TŐKE NÖVEKEDÉSI MUTATÓ (SÚLYOZOTT ÁTLAG 1 < ; 1 ≥ ) ● ELADÓSODOTTSÁGI MUTATÓ A KÉRELMEZŐNEK IGAZOLNIA KELL, HOGY A PÉNZÜGYI FORRÁSOK RENDELKEZÉSRE ÁLLNAK A SZAKMAI TEVÉKENYSÉG VITELÉHEZ. BENYÚJTANDÓ DOKUMENTÁCIÓ:  AZ ELŐZŐ 3 ÉVRE VONATKOZÓ ÉVES BESZÁMOLÓ A KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETEKKEL  AZ ELŐZŐ 3 ÉVRE VONATKOZÓ ÉVES BESZÁMOLÓ A KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETEKKEL  KÖNYVVIZSGÁLÓI NYILATKOZAT AZ ALAPKÖVETELMÉNYEK TELJESÜLÉSÉRŐL  KÖNYVVIZSGÁLÓI NYILATKOZAT AZ ALAPKÖVETELMÉNYEK TELJESÜLÉSÉRŐL  A BIZTOSÍTÓ IGAZOLÁSA A FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSRÓL  A BIZTOSÍTÓ IGAZOLÁSA A FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSRÓL  NYILATKOZAT A VÁLLALKOZÓK KIFIZETÉSÉRŐL  NYILATKOZAT A VÁLLALKOZÓK KIFIZETÉSÉRŐL A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI A minősítés pénzügyi feltételei Budapest, 2011. május 3.

18 ● ÉPÜLETGÉPÉSZETI MUNKÁK REFERENCIA JEGYZÉKE ( 5 éves ) ● FELELŐS MŰSZAKI VEZETŐK ÉS TISZTSÉGVISELŐK ( száma, végzettsége, képzettsége ) ● SZAKMUNKÁSOK ÉS FIZIKAI DOLGOZÓK ÁLLOMÁNYI LÉTSZÁMA ( 5 fő < ; 2-5 fő ; 1 fő ≥ ) ● ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001 MEGLÉTE KÖTELEZŐ MELLÉKLETEK: ● REFERENCIA IGAZOLÁS A MEGRENDELŐ RÉSZÉRŐL ● AZ „ÉG”, „ÉP/ÉG/B” ÉS „ÉP/ÉG/C” KATEGÓRIÁS MŰSZAKI VEZETŐK BEMUTATÁSA ● KIMUTATÁS 3 ÉV ÁTLAGOS STATISZTIKAI ÁLLOMÁNYI LÉTSZÁMÁRÓL ● ISO TANÚSÍTVÁNYOK A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI MŰSZAKI MINŐSÍTÉS DOKUMENTÁCIÓJA Épületgépészet Budapest, 2011. május 3.

19 ● ÉPÍTÉSI MUNKÁK REFERENCIA JEGYZÉKE ( 5 éves ) ● a TELJESÍTÉSHEZ RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ ESZKÖZÖK BEMUTATÁSA ( A-saját, B-bérelt eszkköz, C- szakosított alvállalkozó ) ● FELELŐS MŰSZAKI VEZETŐK ÉS TISZTSÉGVISELŐK ( száma, 1 ≥, 10 ≤, végzettsége, képzettsége ) ● SZAKMUNKÁSOK ÉS FIZIKAI DOLGOZÓK ÁLLOMÁNYI LÉTSZÁMA ( 30 fő < ; 15-30 fő ; 4 fő ≥ ) ● ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001 MEGLÉTE KÖTELEZŐ MELLÉKLETEK: ● REFERENCIA IGAZOLÁS A MEGRENDELŐ ADATAINAK KÖZLÉSÉVEL ● ESZKÖZÖK, BERENDEZÉSEK, MŰSZAKI FELSZERELTSSÉG JEGYZÉKE ● AZ „Ép/A” ÉS „Ép/B” KATEGÓRIÁS MŰSZAKI VEZETŐK BEMUTATÁSA ● KIMUTATÁS 3 ÉV ÁTLAGOS STATISZTIKAI ÁLLOMÁNYI LÉTSZÁMÁRÓL ● ISO TANÚSÍTVÁNYOK A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI Építési munkák Budapest, 2011. május 3.

20 A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI A szerződéses értékkategória szerinti minősítés. Budapest, 2011. május 3.Osztály Szerződéses értékkategória (bruttó M Ft.) Osztályba soroláshoz szükséges pontszám G-CG-BG-AÉpületgépészet 0 - <10 10 - 30 30 ≤ 140026003800 M-EM-DM-CM-BM-A Építési munkák 0 - <40 40 - <100 100 - <250 250 - <400 400 ≤ 25004000550070008500

21 A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI A minősítési szempontok pontszámai Épületgépészeti korszerűsítési munkák Budapest, 2011. május 3. A jogi minősítés szempontjai 500 A gazdasági-pénzügyi minősítés szempontjai 2000 A műszaki-szakmai minősítés szempontjai2500 Kiosztható pontszám összesen 5000

22 A MINŐSÍTÉS ÉRTÉKELÉSI ELJÁRÁSAI Építési munkák végzése az energiahatékonysági épületfelújítási munkák területén Budapest, 2011. május 3. Jogi minősítés szempontjai 1000 Gazdasági-pénzügyi minősítés szempontjai 4000 Szakmai-műszaki minősítés: - műszaki minősítési szempontok - műszaki minősítési szempontok - minőségterv, környezetvédelmi terv - minőségterv, környezetvédelmi terv40001000 Σ 5000 Σ 5000 Kiosztható pontszám összesen 10 000 10 000

23 A Minősítő Iroda jogi, pénzügyi és műszaki szakértők bevonásával dolgozik A minősítési követelményeknek megfelelő kérelem esetén elkészíti döntési javaslatát a Minősítő Bizottság számára. A Minősítő Bizottság megvizsgálja a kérelmet, a benyújtott javaslatot és meghozza döntését A Minősítési Iroda a „Döntésről szóló értesítésben” tájékoztatja a kérelmezőt, és kiállítja a Minősítési tanúsítványt. A Minősítő Bizottság a kérelmet elutasítása esetén tájékoztatja a kérelmezőt a jogorvoslati lehetőségekről és a Jogorvoslati Bizottság eljárásáról. A MINŐSÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY KÉT ÉVES IDŐRE SZÓL, VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES. A MINŐSÍTŐ SZERVEZET ÉVENTE FELÜLVIZSGÁLHATJA A TANÚSÍTVÁNYT A minősítési rendszer önkéntes szakmai keretek között megvalósuló minősítést nyújt. ÉRTÉKELÉS ÉS DÖNTÉS, A RENDSZER JOGI HATÁLYA Budapest, 2011. május 3.

24 www.emi.hu info@emi.hu


Letölteni ppt "Budapest, 2011. május 3. Dr. Hornok Antal.  A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE  A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI  A MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS PIACI ELŐNYE."

Hasonló előadás


Google Hirdetések