Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Projektazonosító: TÁMOP /

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Projektazonosító: TÁMOP /"— Előadás másolata:

1 Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073
PROJEKTLÁTOGATÁS FOGLALKOZTATÁRS - TÁRS A FOGLALKOZTATÁSBAN „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / Jászapáti, szeptember 12.

2 Mi is az a „Hangya” projekt? Innovatív, kísérleti program
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / „A fejlődés nem a javakkal kezdődik, hanem az emberekkel, az emberek tanultságával, szervezettségével és fegyelmével.” (Ernst F. Schumacher) Mi is az a „Hangya” projekt? Innovatív, kísérleti program amelyen keresztül a foglalkoztatási problémák valódi és tartós megoldásához képzést és foglalkoztatást kínáló komplex programot vezetünk be, illetve új, nem használt módszerek elterjesztését valósítjuk meg.

3 - A projekt alapgondolata, hogy a Jászság, főként
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / - A projekt alapgondolata, hogy a Jászság, főként mezőgazdaságból élő lakosság alkotta települések közül, Jászapáti város lehetőséget teremtsen olyan kísérleti program megvalósításához, mely minta értékű a teljes jászberényi kistérségben. Képzési, munkahely-teremtési lehetőséget, és a gazdálkodást választók számára megélhetési lehetőséget kínálunk a fenntartható vidékfejlesztést szolgálva. - „Dolgozva tanuló – tanulva dolgozó” képzési modell

4 egy humán szolgáltatás, új szemléletmód,
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / A Jászapáti „Hangya-2010” Termelőiskola a vidéken élő, többnyire szakmai képesítéssel nem rendelkező, vagy a munkaerő-piacon elavult képesítéssel bíró, alulképzett, akár több szempontból is hátrányos helyzetű, vagy a munkahelyét elveszítő, éves munkanélküli számára nyújt esélyt a felzárkóztatásra, a (ön)foglalkoztathatóvá válásra, a munkaerő-piacra való be- vagy visszajutásra, tartós munkavállalásra – vagyis, felkészít és munkát ad. Mi a termelőiskola? egy humán szolgáltatás, új szemléletmód, Folyamatos pályaorientációs tevékenység.

5 „KÖZÖSSÉGBEN TANULNI - TERMELNI – ÉRTÉKESÍTENI – ÉS ÉLNI!”
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / A termelőiskola lényege a „KÖZÖSSÉGBEN TANULNI - TERMELNI – ÉRTÉKESÍTENI – ÉS ÉLNI!” jelmondatban foglalható össze.

6 „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása”
Projektazonosító: TÁMOP / A Jászapáti „Hangya-2010” Termelőiskola esélyt nyújt a felzárkóztatásra, a (ön)foglalkoztathatóvá válásra, a munkaerő-piacra való be- vagy visszajutásra, tartós munkavállalásra – vagyis, felkészít és munkát ad. A projektben 72 fő képzése, fejlesztése, valamint foglalkoztatással kapcsolatos felkészítése történik 12 Jászapáti környéki településről. Az alapképzettséget az OKJ-s Aranykalászos gazda képzés adja, melyet tagozati képzés, valamint együttműködésre és vállalkozásra érzékenyítő képzés követ.

7 - A kísérleti program keretében téma-specifikus tananyag
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / - A kísérleti program keretében téma-specifikus tananyag fejlesztés is történik, állattenyésztés, növénytermesztés, gyümölcstermesztés témakörökben. - Így a termelőiskola alkalmassá válik arra, hogy további tanulói célcsoportok részére a korszerű tananyagok használatával - a munkaerőpiac elvárásaihoz illeszkedő képzési programokat szervezhessen. A Termelőiskolai modell tehát fenntarthatóságra törekszik, valamint más vidékekre történő alkalmazhatóságra.

8 A tervezett képzési modell számokban kifejezve:
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / A tervezett képzési modell számokban kifejezve: - 72 főt iskoláztunk be 12 Jászsági településről, A képzés óraszáma 900 óra, melynek részei: Aranykalászos gazda OKJ-s képzés (540 óra), Tagozati képzés (260 óra), Együttműködési képzés (100 óra). Beruházásként megvalósul egy 144 nm-es aszaló tanműhely kialakítása, valamint két, összesen 116 nm alapterületű baromfi ól felújítása. A képzés időtartama alatt a tanulók 445 Ft/óra megélhetési célú képzési támogatásban részesülnek, valamint a képzés megkezdésétől a projekt végéig mentori szolgáltatással támogatjuk tanulóinkat, ez 6 mentort jelent.

9 Kapcsolódási pont és együttműködési lehetőség a „Tanya programmal”!
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / A kísérleti modellben innovatív értéket többek között az adja, hogy a képzésben résztvevők a képzés után nem szélednek szét, hanem közös együttműködésben létrehoznak egy szociális szövetkezetet. A szövetkezet a megtermelt árut viszi piacra, illetve a tagok akár családi gazdálkodóként és/vagy szövetkezeti tagként is termelhetnek és értékesíthetnek egészséges élelmiszert. Kapcsolódási pont és együttműködési lehetőség a „Tanya programmal”!

10 EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK:
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK: Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium Kárpát-medencei Hangya Európai Szövetkezet (SCE) OFA („FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatás-ban”című kiemelt projekt keretében) Tanyafejlesztési program

11 Elméleti képzés: 2014. június 23.-2014. szept. 30.
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / Hol tartunk most? TÁJÉKOZTATÁS - TOBORZÁSI ÉS KIVÁLASZTÁSI FOLYAMAT (Lezárva, dokumentálva) Elméleti képzés: június szept. 30. Gyakorlati képzés: aug nov.13.

12 Tervezett vizsga időpont: 2014. december 07-től több szakaszban.
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / Tervezett vizsga időpont: december 07-től több szakaszban.

13 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! E-mail: hangyaprojekt@ejaszapati.hu
„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP / Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Projektvezető: Szolovjov Rita Szakmai Vezető: Bója Györgyné Ügyfélszolgálati Iroda: Jászapáti, Vasút u. 2. (Kollégium) I. emelet 16.


Letölteni ppt "Projektazonosító: TÁMOP /"

Hasonló előadás


Google Hirdetések