Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

3 hónap Izlandon NCTA támogatással. A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "3 hónap Izlandon NCTA támogatással. A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt."— Előadás másolata:

1 3 hónap Izlandon NCTA támogatással

2 A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt hagyni családot, munkahelyet ennyi időre? Elértem oda, hogy ”SENIOR EXPERT” lettem? MIND-MIND CSUPA ÚJDONSÁG! LÁSSUK!

3 A Norvég és az EEA Alap  Izland, Liechtenstein és Norvégia  Cél: a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése  Kétoldalú kapcsolatok erősítése 16 EU országgal Közép- és Dél Európában.

4 Az Ötlet ECNAIS Partnerség és barátság Megfelelés a kiírásnak A kapcsolat létrehozatala  Első ek  Pozitív válasz A pályázat beadása

5 Céljaim Bepillantást nyerni egy olyan civil szervezet életébe, mely – legalább is területét tekintve – egy Magyarországra hasonlító országban működik. A fogadó szervezet működésének megfigyelése a gazdasági válság nézőpontjából: problémák, módszerek, megoldások tagintézmények és családok számára. Megtanulni – szoros megfigyelés módszerével – sikerük titkát. Néhány (esetleg valamennyi) jó gyakorlatuk adaptációja saját, magyarországi szervezetem számára.

6 A 2 szervezet Hjallastefnan amiben egyforma: Kis országban működik Országos működésű FÜGGETLEN közoktatási intézmények Elnöke és elnöksége van A független tanítás és tanulás jogáért küzd Saját működési szabályzattal és minőségbiztosítási rendszerrel működik Alapítványi és Magániskolák Egyesülete Kis országban működik Országos működésű FÜGGETLEN közoktatási intézmények Elnöke és elnöksége van A független tanítás és tanulás jogáért küzd Saját működési szabályzattal és minőségbiztosítási rendszerrel működik

7 A 2 szervezet Hjallastefnan amiben különbözik: 17 intézmény Közös, és egyforma tanterv: a Hjalli Model Tagintézményeinek fenntartójaként működik Szoros és személyes kapcsolatrendszer Alapítványi és Magániskolák Egyesülete 110 intézmény Minden intézmény a saját tantervével működik Nem fenntartóként, hanem tagjaink érdekeinek képviselőjeként működünk Inkább hivatalos, formális kapcsolatrendszerben

8 A 3 hónapos ösztöndíjprogram ideje alatt megfigyelési szempontjaim az alábbiak voltak:  A tagokkal való kapcsolattartás formái  Szervezetként hogyan tartják fenn magukat?  Az érdekvédelmi tevékenység formái és módszerei. Az érdekképviseleti munka stratégiái.  Konfliktuskezelés és problémamegoldás a szervezeten belül.  A tagok jogszerű és szakmai működésének minőség- biztosítása.  A szervezet felépítése, működésének legitimitása.  Hogyan formálja a szervezet közeli és távolabbi környezetét tagintézményei által?

9 Modus Operandi Job shadowing A mindennapi életben való részvétel Ha Izlandon vagy, élj úgy, mint az izlandiak: - találd meg a tanulás útját! -Dolgozz keményen egész héten! -Ha van kérdésed, tedd föl! -Tanuld meg megszervezni magad izlandi módra!

10 Ösztöndíjasként: -Légy bátor! -Légy nyitott! -Kérdezz, és kérj segítséget, ha szükséged van rá! -Tanulj, amennyit csak bírsz! -Találj vidám pillanatokat! -Láss és nézz! -Ne félj változni, ha kell!

11 Vendéglátóként: -Válaszolj az ekre! -Semmi sem magától értetődő! -Légy a lehetőségeidhez mérten nagyvonalú! -Folyamatosan tájékoztasd az ösztöndíjast! -Tanulni jött, úgyhogy tanítsd!

12 Ne röstellj blogolni! Esténként segít végiggondolni, mi minden történt veled aznap. Naplóként használva örök emlék. Az IT világának egyik leghasznosabb vívmánya. Kiderül, hogy MÁSOKAT is érdekel! Végül pedig nagylányod a legjobb karácsonyi ajándékkal lep meg.

13 „Újra itthon” gondolatok Izland elvarázsolt. *3 hónap egy másik életben szintén elvarázsolt. *Új célokat, új perspektívát kaptam, új eszközöket a kezembe. *Biztosítsd magad afelől, hogy mindezekre szükség van otthon, készülj fel az irigység és a féltékenység elleni harcra! *Bátorítsd kollégáidat a kihívás elfogadására!

14 6 perc multimédia Frá Íslandi


Letölteni ppt "3 hónap Izlandon NCTA támogatással. A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések