Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

3 hónap Izlandon NCTA támogatással. A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "3 hónap Izlandon NCTA támogatással. A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt."— Előadás másolata:

1 3 hónap Izlandon NCTA támogatással

2 A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt hagyni családot, munkahelyet ennyi időre? Elértem oda, hogy ”SENIOR EXPERT” lettem? MIND-MIND CSUPA ÚJDONSÁG! LÁSSUK!

3 A Norvég és az EEA Alap  Izland, Liechtenstein és Norvégia  Cél: a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése  Kétoldalú kapcsolatok erősítése 16 EU országgal Közép- és Dél Európában.

4 Az Ötlet ECNAIS Partnerség és barátság Megfelelés a kiírásnak A kapcsolat létrehozatala  Első e-mailek  Pozitív válasz A pályázat beadása

5 Céljaim Bepillantást nyerni egy olyan civil szervezet életébe, mely – legalább is területét tekintve – egy Magyarországra hasonlító országban működik. A fogadó szervezet működésének megfigyelése a gazdasági válság nézőpontjából: problémák, módszerek, megoldások tagintézmények és családok számára. Megtanulni – szoros megfigyelés módszerével – sikerük titkát. Néhány (esetleg valamennyi) jó gyakorlatuk adaptációja saját, magyarországi szervezetem számára.

6 A 2 szervezet Hjallastefnan amiben egyforma: Kis országban működik Országos működésű FÜGGETLEN közoktatási intézmények Elnöke és elnöksége van A független tanítás és tanulás jogáért küzd Saját működési szabályzattal és minőségbiztosítási rendszerrel működik Alapítványi és Magániskolák Egyesülete Kis országban működik Országos működésű FÜGGETLEN közoktatási intézmények Elnöke és elnöksége van A független tanítás és tanulás jogáért küzd Saját működési szabályzattal és minőségbiztosítási rendszerrel működik

7 A 2 szervezet Hjallastefnan amiben különbözik: 17 intézmény Közös, és egyforma tanterv: a Hjalli Model Tagintézményeinek fenntartójaként működik Szoros és személyes kapcsolatrendszer Alapítványi és Magániskolák Egyesülete 110 intézmény Minden intézmény a saját tantervével működik Nem fenntartóként, hanem tagjaink érdekeinek képviselőjeként működünk Inkább hivatalos, formális kapcsolatrendszerben

8 A 3 hónapos ösztöndíjprogram ideje alatt megfigyelési szempontjaim az alábbiak voltak:  A tagokkal való kapcsolattartás formái  Szervezetként hogyan tartják fenn magukat?  Az érdekvédelmi tevékenység formái és módszerei. Az érdekképviseleti munka stratégiái.  Konfliktuskezelés és problémamegoldás a szervezeten belül.  A tagok jogszerű és szakmai működésének minőség- biztosítása.  A szervezet felépítése, működésének legitimitása.  Hogyan formálja a szervezet közeli és távolabbi környezetét tagintézményei által?

9 Modus Operandi Job shadowing A mindennapi életben való részvétel Ha Izlandon vagy, élj úgy, mint az izlandiak: - találd meg a tanulás útját! -Dolgozz keményen egész héten! -Ha van kérdésed, tedd föl! -Tanuld meg megszervezni magad izlandi módra!

10 Ösztöndíjasként: -Légy bátor! -Légy nyitott! -Kérdezz, és kérj segítséget, ha szükséged van rá! -Tanulj, amennyit csak bírsz! -Találj vidám pillanatokat! -Láss és nézz! -Ne félj változni, ha kell!

11 Vendéglátóként: -Válaszolj az e-mailekre! -Semmi sem magától értetődő! -Légy a lehetőségeidhez mérten nagyvonalú! -Folyamatosan tájékoztasd az ösztöndíjast! -Tanulni jött, úgyhogy tanítsd!

12 Ne röstellj blogolni! http://hafnarfjordur.blog.hu/ Esténként segít végiggondolni, mi minden történt veled aznap. Naplóként használva örök emlék. Az IT világának egyik leghasznosabb vívmánya. Kiderül, hogy MÁSOKAT is érdekel! Végül pedig nagylányod a legjobb karácsonyi ajándékkal lep meg.

13 „Újra itthon” gondolatok Izland elvarázsolt. *3 hónap egy másik életben szintén elvarázsolt. *Új célokat, új perspektívát kaptam, új eszközöket a kezembe. *Biztosítsd magad afelől, hogy mindezekre szükség van otthon, készülj fel az irigység és a féltékenység elleni harcra! *Bátorítsd kollégáidat a kihívás elfogadására!

14 6 perc multimédia Frá Íslandi


Letölteni ppt "3 hónap Izlandon NCTA támogatással. A teszt Life Long Learning? Semmi korbéli, nembéli, faji, nemzetiségi megkötés? Ösztöndíjprogram 3-6 hónapra? Itt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések