Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jó példák a gyakorlatból /Magyarország /

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jó példák a gyakorlatból /Magyarország /"— Előadás másolata:

1 Jó példák a gyakorlatból /Magyarország /
AZ ADOMÁNYSZERVEZÉS Jó példák a gyakorlatból /Magyarország /

2 Jó példák a gyakorlatból /Magyarország /
Tapasztalatok: Az eddigi beérkezett kérdőívekből megállapítható: 1.kevés a példaértékű jó gyakorlat, ami mások számára használható, új információkat ad 2. sokan használják ugyanazt a technikát (pl : 1%-os adó gyűjtés) -Nem derülnek ki a sikeres módszerek -nem megállapítható, hogy mennyire volt sikeres, nincs viszonyítás /kis-nagy szervezet, hasonló tevékenységi kör,stb.

3 Jó példák 1.Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK)
Budapest -2013-ban több mint 10 millió forint adományt gyűjtöttek -Az alapítvány több mint 20 éve segíti a magyarországi civil szervezetek tevékenységét, fejlődését. -Az 1% törvény megszületésben, az abban foglaltak megértésében, elterjesztésében, és a kampány népszerűsítésében kiemelkedő szerepet játszott és érdemeket szerzett. - Adományozási portált hozott létre és működtet( adhat.hu) a magyarországi adományozási kultúra fejlesztéséért, az adományozás folyamatának egyszerűsítéséért, és átláthatóbbá tételéért.

4 Jó példák Adhat Vonal /www.adhatvonal.hu/ -A 2012-ben indult el.
-A Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti a hazai adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését. -A NIOK Alapítvány koordinálja - Működtetését négy nagy hazai telekommunikációs szolgáltató, az Invitel, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország összefogása teszi lehetővé - a jogi környezetet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szabályozása teremtette meg. -Az Adhat Vonal programban a telefonhívások mellett, 2013 decemberétől már SMS-ben is lehet adományozni. Egy hívással vagy SMS küldésével 250 Ft ajánlható fel a kiválasztott civil szervezetek javára. -A közhasznú szervezeteknek pályázatot kell benyújtaniuk, beadási határidő évente egyszer áprilisban. Ha nyer a pályázati projekt bekerülnek arra a címlistára ami alapján az adományozók kiválaszthatják őt. (Jelenleg 61 nyertes szervezet gyűjthet így adományt.)

5 Jó példák ADJUK ÖSSZE /www.adjukossze.hu/
A közösségi finanszírozás, adományozás (vagy ahogy sokan ismerik crowdfunding) egy olyan modell, amiben egymástól független személyek - akiket mindössze az köt össze, hogy hisznek egy projekt sikerében - saját hálózataikon keresztül, közös erőfeszítéssel járulnak hozzá egy kezdeményezés megvalósulásához. Az eredetileg üzleti modell története az as évekre nyúlik vissza és Pulitzer nevéhez, pontosabban újságja olvasóihoz köthető, akik a Szabadság szobor talapzatának befejezésre adták össze a pénzt. Összesen en támogatták kevesebb, mint 200 forintnak megfelelő dollárral A NIOK weblapot üzemeltet ennek érdekében, segít a szervezeteknek, hogy ötleteik, kezdeményezéseik professzionális formában jelenjenek meg. Regisztrált szervezet fotó és/vagy videó üzenettel, a projekt leírásával , a projekthez szükséges összeg meghatározásával indul az adományozói forrásokért. Nincs meghatározva: -az adomány nagysága, -az adományozói kör Meghatározott: -mennyi pénz kell a projekt sikeréhez -az adománygyűjtés határideje

6 Jó példák ONLINE ADOMÁNYOZÁS BANKKÁRTYÁVAL
-A kiválasztott szervezet számára az internetes vásárlásokkal megegyező módon online, bankkártyás fizetéssel adományozhat az adományozó. -Szervezeti adatbázisból választhatnak az adományozók számukra szimpatikus szervezetet. - Lehet egyszeri és rendszeres támogatás. Egyszeri legkisebb összeg 2000ft, rendszeres legkisebb összeg ft. Felső határa nincs - lehet elérni, regisztrálni.

7 Jó példák 2. Autispektrum Egyesület Veszprém
Az egyesület a Veszprém megyében élő autista gyermekekért tevékenykedik. Az egyesület nincs még egy éves, így az adományozáson kívül számára más forrás még nem elérhető.

8 Jó példák Jótékonysági akció I.
Az adomány szerzés módszeréül azt választották, hogy egy neves eseményen az autizmus világnapján(április 2.) az autizmus színét a kéket használják fel, hogy sikeres adományozói kampányt folytassanak. Rendezvényük helyszíne melletti cukrászdában kék színű süteményt gyártattak, amit, ha valaki megvett, nem csak egy finom süteményt vásárolt, hanem a süti árának egy részével az egyesület tevékenységét is támogatta. Sok süti fogyott!  Jótékonysági akció II. Jótékonysági árverés: Neves képzőművészt kértek arra, hogy egy festményét felajánlja árverésre a jó ügy érdekében, így a kép ára az egyesület tevékenységének finanszírozására fordítható. A képre az egyesület facebook oldalán lehetett licitálni.

9 Jó példák Egyelőre ennyi! Egyelőre ennyi  Köszönöm! Varga Endre


Letölteni ppt "Jó példák a gyakorlatból /Magyarország /"

Hasonló előadás


Google Hirdetések