Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Nagy Szabolcs Mérlegen a revízió: Esettanulmányok megtörtént adóellenőrzések alapján. Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Nagy Szabolcs Mérlegen a revízió: Esettanulmányok megtörtént adóellenőrzések alapján. Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során."— Előadás másolata:

1 Dr. Nagy Szabolcs Mérlegen a revízió: Esettanulmányok megtörtént adóellenőrzések alapján. Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során.

2 Miért érdemes harcba szállni?
Erst & Young A másodfokú adóhatóság 2006-ban az ügyek közel 80 %-ban az elsőfokú határozatot helyben hagyta, 2007–2011 között ez az arány átlagosan már csak 70 % volt, tavaly pedig 66,4 %-ra csökkent. 2007-ben a bíróságok a perek 78 %-ban az adóhatóságnak adtak igazat, a helybenhagyó döntések aránya 2012-ben 71 %-ra, a első félévében pedig 66,5 %-ra csökkent. A mutató nemcsak százalékos arányában, hanem darabszámban is javul. NAV évkönyve 2012. évben a másodfokú adóhatóság a fellebbezések 76 %-a esetén hagyta helyben az első fokú döntést. 2012. év végéig az első fokú közigazgatási bírósági előtt az adóhatóság határozataink 71 %-a állt meg. A másodfokú bíróság a tárgyidőszakban 70 %-ban hagyta helyben az elsőfokú bíróság döntését.

3 Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során.
Ellenőrzés típusa: csak célvizsgálat vagy adónem ellenőrzés? Mikor forduljunk szakemberhez? Nyilatkozat: mit kerüljünk el és hol hibázhat a NAV Saját nyilatkozatunk Partnerek nyilatkozatai Hiánypótlás: mit nyújtsunk és mit ne nyújtsunk be? Iratbetekintés: vajon az adóhatóság sohasem hibázik?

4 Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során.
Miből lehet sejteni, hogy megállapítás lesz? Elévülés: minél hosszabb a vizsgálat, annál jobb Hivatalos iratok kézbesítése: veszélyek és lehetőségek Észrevétel: nincs veszíteni való Adóbírság: hogyan lehet minél kevesebb? Jogorvoslatok: további lehetőségek Fellebbezés Bírósági felülvizsgálat

5 Elérhetőségek


Letölteni ppt "Dr. Nagy Szabolcs Mérlegen a revízió: Esettanulmányok megtörtént adóellenőrzések alapján. Mit tegyünk és mit ne tegyünk a vizsgálat során."

Hasonló előadás


Google Hirdetések