Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mind a város és az épületegyüttes, mind pedig kollekciója sok tekintetben egyedülálló a világon. A világörökség része. A múzeum a Téli Palotában és.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mind a város és az épületegyüttes, mind pedig kollekciója sok tekintetben egyedülálló a világon. A világörökség része. A múzeum a Téli Palotában és."— Előadás másolata:

1

2

3 Mind a város és az épületegyüttes, mind pedig kollekciója sok tekintetben egyedülálló a világon. A világörökség része. A múzeum a Téli Palotában és a régi és új Ermitázs épületben helyezkedik el, Hatalmas, 3 millió darabos gyűjteményéből nem minden hozzáférhető a közönségnek - ám így is pusztán a Téli Palotában 535 termet lehet bejárni. Aki végignézné a teljes látogatható gyűjteményt, 22 km-es sétára számíthat… Elsőként a Téli Palotát kezdte építtetni I. Péter cár stratégiai okokból 1702- ben a svédekkel folytatott háború idején. Létrejötte után itt tartózkodtak az uralkodók ősztől tavaszig. Katedrálisa hosszú ideig cárok temetkezési helye volt. Ezt követően készült a Régi Ermitázs J. M. Felten tervei alapján 1778-88- ig, majd 1837-50 között tovább bővült az új Ermitázzsal, amely Leo von Klenze elképzelése alapján született. A színházat Giacomo Quarenghi tervei alapján építtette Nagy Katalin cárnő 1782-1785-ben. Neoklasszicista stílusban épült, szorosan kapcsolódva a Téli Palotához. A nagyközönség előtt 1852. február 5-én nyitották meg - I. Miklós cár uralkodása idején.

4 Az Ermitázs éjszakai fényekben

5 Bejárat

6 Vízköpők

7 Hall az Ermitázsban

8 A Téli Palota főlépcsője

9 A Téli Palota főlépcsője - részlet

10 A Téli Palota Jordán termének mennyezete

11 Az Ermitázs Raphael-galériájában található vatikáni freskómásolatok

12 A Malachit-terem

13 Enteriőr

14 A múzeum gyűjteményét II. (Nagy) Katalin kezdte összeválogatni főként az európai festészet gyöngyszemeiből. Igen értékes és gazdag az olasz reneszánsz, a holland barokk, továbbá flamand és francia képzőművészeti gyűjteménye, mintegy 8000 remekművel - köztük Michelangelo, Tiziano, Raffaello, Rembrandt, Leonardo, Rubens, El Greco, Manet, Monet, Van Gogh, Matisse, Picasso munkáival. Őriznek az ősközösségi társadalom emlékeiből is leleteket, görög-római vázákat, terrakottákat és mellszobrokat. Egyedülálló a világon szkíta fegyver- és ékszer- gyűjteménye. Jelentős numizmatikai és keleti gyűjteményeinek összetétele és mérete: egyiptomi, közép-ázsiai, iráni, kínai, indiai fegyverek, vértek. A világon szintén páratlan iráni, szasszanida ezüstkollekciója középkori szőnyegei, selymei, ruhái. Gazdag választékot találhatunk nyugat-európai bútorokból a középkortól a szecesszióig minden stílusirányzat darabjaiból. Láthatunk még különféle iparművészet tárgyakat. Gyönyörű a porcelán és ékszergyűjteménye. Jelentős XII. századi orosz ikonosztáz gyűjteménye, amely Novgorodból, Kijevből és Moszkvából származik.

15 Az egyik terem gyűjteménye a több százból

16 Arcképcsarnok

17 A nagy Olasz Terem mennyezetének részlete

18 A Nagy Olasz Terem

19

20 Váza a XVIII. Sz. végéről – Sèvres-ből a Fehér teremben

21 A Kolivan-váza, amely jáspisból készült. 18 tonna súlyú és olyan óriási, hogy a termet kellett köré építeni.

22 II. Miklós könyvtárszobája

23 Trón a Szent-György Teremben a Téli Palotában

24 A Kis Trón Terme a Téli Palotában

25 Tábornoki Terem - Cári hintó az 1720-as évekből, Párizsban készült

26 Ha tetszett, nézd meg eredetiben, és javaslom felkeresni az intézmény honlapját: http://www.hermitagemuseum.org/html_En/08/hm88_0.html Innen virtuálisan is megismerhető az épület és a kollekció színe-java: az épületegyüttes részekre, szintekre majd termekre osztva. Itt interaktív videók mutatják be az ott látható műkincseket ismertető szöveggel, és ugyanott fotók láthatók az adott helyszín legszebb darabjairól. Ugyancsak videóról láthatjuk az épületet kívülről, és a város, valamint a Néva folyó látképét a tető különböző pontjairól. A webhely orosz és angol nyelvű verzióban olvasható.

27 A prezentáció alapja egy brazil trió munkája: Mario Capelluto, Ida Aranha és Elisabeth Victoria Rachaus. Átszerkesztette: Szilandi Változott a zene. Az orosz himnusz helyett Csajkovszkij: Hattyúk tavának első tételét hallhatjuk a Londoni Festival Orchestra előadásában. Változtak a képek. Bővült, ugyanakkor egyes képeket elhagytam az eredeti diavetítésből. Változott az animáció. A zene kattintásig szól.


Letölteni ppt "Mind a város és az épületegyüttes, mind pedig kollekciója sok tekintetben egyedülálló a világon. A világörökség része. A múzeum a Téli Palotában és."

Hasonló előadás


Google Hirdetések