Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Porcelán,Finomkerámia,üveg

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Porcelán,Finomkerámia,üveg"— Előadás másolata:

1 Porcelán,Finomkerámia,üveg

2 A porcelán Agyagból készül
Nyersanyaga: porcelánföld, kaolin, kvarchomok Tárgyakat,edényeket,tányérokat,csempéket,vázákat,és szigetelőket formáznak. A kiégetett porcelánokat mázzal vonják be Majd újra kiégetik őket, és készen is van az ún. fehéráru ,Festékkel is díszítik őket.

3 Kerámiák Mázas,égetett agyagtárgyak
Alkotója: Kovács Margit ( ) Különböző díszeket,edényeket,fazekat,szobrokat,csempéket készítenek belőlük Mesterségesen előállított szilárd, nemfémes, szervetlen anyagok.

4 Üveg Könnyen formálható, fokozatosan lágyuló anyag
Palackok,poharak,kancsók készítésére használják Hengereléssel síküveget,táblaüveget is nyújtanak belőle Az üveg olvasztással elállított , kristályosodás nélkül megdermed , szilícium-dioxidot és fémoxidokat tartalmazó szervetlen anyag.

5 Egyéb üvegek felhasználása
Az autók szélvédő üvegeként használják A kész üvegtáblát felhevítik, és hirtelen lehűtik. Ha eltörik (pl: balesetkor) porrá esik szét. Főként hő- és hangszigetelésre használják. Ezenkívül műanyagokat is erősítenek üvegszállal. A kertészek is használnak üveget pl: üvegházakban.

6 Kerámiagyártás Préselési technológiával különböző alumíniumoxid tartalmú présporból gyártanak kerámia termékeket. Kell hozzá: préselés,előégetés,retusálás,készre-égetés Az agyagai különböző összetételű szilikátok,a legterjedtebb ásványok.

7 Porcelángyártás Szükséges anyagok: kaolin,földpát,kvarc
A három alapanyagot vízzel elegyítik. Formázással és égetéssel készítik a különböző dísztárgyakat. Porcelángyártás: pécsi Zsolnay és a Hollókő

8 Készítették: Szabó Viktória ☻
Horváth Szabina ☻


Letölteni ppt "Porcelán,Finomkerámia,üveg"

Hasonló előadás


Google Hirdetések